Güvenli Modda Yarama Yapma

karatutku49
01-05-2009, 10:21   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
321 mesaj

Slm arkadaslar.Ben bilgisayarımı güvenli modda taratmak istiyorum.Acaba güvenli modda taratırsam virüsler daha kolay mı bulunur ? Yoksa güvenli modda tarama yapmanın daha başka avantajları mı var ??/

MicrosoftGenci
01-05-2009, 10:25   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
304 mesaj

güvenlik modda açtığında bilgisayarının bazı özelliklerini açmadığını görebilirsin avantajı olmaz ve bazı programları güvenlik modda çalıştırma imkanın yok bunun için bootdan başlayan virüs programları var onu indir iso dosyasını cd ye çek boot başlat tarasın...;)

Mustafa@PC
01-05-2009, 10:27   |  #3  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Güvenli modda taratma yaparken virüsler öyle normal modda ki gibi aktif değildirler ve saklanamazlar.Çalışmazlar herhangi bir işlem altında bulunamazlar.
Bunun vesilesiylede antivirüs tuttuğunu koparır.

Doğal olarak güvenli modda taratma yapmak 2 kat daha yararlıdır.

Banned
01-05-2009, 10:30   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj

Güvenli modda tarama yapmana hiç gerek yok normal windows yüzündeykende tarama yaptırabilirsin.Güvenli mod eğer windowsa başka türlü ulaşamazsan kullanman gereken bir yoldur yoksa sırf virüs taraması için güvenli mod açılmaz bazı arkadaşlar ne olsa güvenli mod'da tarama yaptır diyor ama bence bu çok gereksiz bir bilgi.Yalnız şunu ekliyim eğer Combofix gibi antivirüsün devredışı kalması ya da başka bir nedenle güvenli mod'da çaışması gereken bir program varsa tarama yaptırabilirsin.

Mustafa@PC
01-05-2009, 10:39   |  #5  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Amerikayı yeniden keşif etmenin alemi yok,

Silinemeyen çoğu virüs güvenli modda rahatlıkla silinir.Benim başımdan geçen en
az 5-6 örnek var ordan biliyorum sebebi virüslerin güvenli modda gizlenememesi vede pasif durumda olması.

Ama Kylie'yede katılıyorum yani her virüs içinde güvenli moda girilmez normal modda silinemeyen ciddi virüslerde girilip taratma yapılmalıdır.Son şans olarak
Zaten güvenli modda full sistem taraması saatler alır...

mancukya
01-05-2009, 17:49   |  #6  
Yıllanmış Üye
2,844 mesaj

Dogru bazzilari icin sistem geri yüklemeyide kapatmak gerekmez.
Bios ve Rame virus girermis bu forumda o kadar cok sacmaliklar duydumki bunlar dogal.
Adam virus yemis verilen akillardan birisi Sistem geri yüklemeyi eski tarihe al ama alsa bile o virus gene zaten etkin olucak.
Mustafa@PC haricindede düzgün bilgi veren cok az arkadas var.
Güvenli modda calistirma sebebi calisan bir zararli yazilimi Antiler silemiyor, yada tarama esnasinda saklanabilen zararli yazilimlar var,
Güvenli modda her program calismaz windows gerekli bir kac sistemini calistirir ama antivurus vs vs gibi seyler program files icinden calistirilip tarama yaptiriliyor etkiside daha cok zararli yazilim etkin durumda olmuyor ve saklanamiyor sistem geri yükleme kapatmaya gerek olmuyor ve tam Admin yetkileriyle butun islemler yapiliyor zaten kullanici ismiyle oturum acilmaz güvenli modda admin olarak oturum acilir.
Ayrica her tarama yapilacaginda güvenli modda zaten yapilmaz pcde artik sorunlar büyüdüyse ve sayisiz zararli yazilim varsa özel durumlarda yapilirki forumlarda yardim isteyenlerin 100 de 90 zaten o durumda olan kisiler.

xmenevren
01-05-2009, 17:50   |  #7  
xmenevren avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
916 mesaj
Mustafa@PC
Güvenli modda taratma yaparken virüsler öyle normal modda ki gibi aktif değildirler ve saklanamazlar.Çalışmazlar herhangi bir işlem altında bulunamazlar.
Bunun vesilesiylede antivirüs tuttuğunu koparır.

Doğal olarak güvenli modda taratma yapmak 2 kat daha yararlıdır.

katılıyorumAlkış

Mustafa@PC
01-05-2009, 19:54   |  #8  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
xmenevren
katılıyorumAlkış
Eyvallah

OnlyMann
01-05-2009, 20:02   |  #9  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

Güvenli mod makinaya zor şartlar (açılamaması yanlış sürücü yüklenmesi sonucu mavi ekran vs) durumlarda açıp sorunu gidermeye yönelik kullanılan bir açılış şekli olmakla birlikte, normal olarak açıldığında yüklenen bazı programların çalıştırılmaması ve içinde virüsün aktif olmasını sağlayan bir program varsa (açılışta yüklenen programa bulaşmışsa) yüklenmeyeceğinden dolayı virüs de aktif olamayacaktır. ayrıca daha az program çalıştırıldığı için normal moda göre daha performanslı olacaktır. bu da tarama işlemini hızlandıracaktır. hafıza ve işlemci daha az kullanılacaktır.

Mustafa@PC
01-05-2009, 21:31   |  #10  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Ayrıca tüm antivirüsler güvenli modda çalışır.

Banned
01-05-2009, 22:18   |  #11  
Banlandı
5,024 mesaj
mancukya
Dogru bazzilari icin sistem geri yüklemeyide kapatmak gerekmez.
Bios ve Rame virus girermis bu forumda o kadar cok sacmaliklar duydumki bunlar dogal.
Adam virus yemis verilen akillardan birisi Sistem geri yüklemeyi eski tarihe al ama alsa bile o virus gene zaten etkin olucak.
Mustafa@PC haricindede düzgün bilgi veren cok az arkadas var.
Güvenli modda calistirma sebebi calisan bir zararli yazilimi Antiler silemiyor, yada tarama esnasinda saklanabilen zararli yazilimlar var,
Güvenli modda her program calismaz windows gerekli bir kac sistemini calistirir ama antivurus vs vs gibi seyler program files icinden calistirilip tarama yaptiriliyor etkiside daha cok zararli yazilim etkin durumda olmuyor ve saklanamiyor sistem geri yükleme kapatmaya gerek olmuyor ve tam Admin yetkileriyle butun islemler yapiliyor zaten kullanici ismiyle oturum acilmaz güvenli modda admin olarak oturum acilir.
Ayrica her tarama yapilacaginda güvenli modda zaten yapilmaz pcde artik sorunlar büyüdüyse ve sayisiz zararli yazilim varsa özel durumlarda yapilirki forumlarda yardim isteyenlerin 100 de 90 zaten o durumda olan kisiler.
Sen burada tam olarak ne yazmak istedin Mancukya? Güvenli moda gerek yok diyenlere mi bu yazdıkların

mancukya
01-05-2009, 23:24   |  #12  
Yıllanmış Üye
2,844 mesaj
Kylie
Sen burada tam olarak ne yazmak istedin Mancukya? Güvenli moda gerek yok diyenlere mi bu yazdıkları
Ya aslinda genel yazdim forumlara bir süredir bilgimiz dahilinde katilip yardimci olmaya calisiyoruz.
Ama cok sacma ve olmuyacak seyler duyunca mecburen bazen elestirmek gerekiyor.
Klasik cevaplar aslinda neyse güvenli mod elbette her virus taramasinda yapilmaz ama bazi zararliy azilimlari sadece güvenli modda temizlenmesini Anti sirketleri bile istiyorlarsa böyle bir konuyu tartismanin geregi kalmiyor.
Benim söyledigim sadece zor sartlarda yapilmasi makinanain durumuna göre ama iyi okursan bazilarini elestirdigimi anlardin.

Banned
01-05-2009, 23:29   |  #13  
Banlandı
5,024 mesaj

Anladımda genede tam emin olamadım yazdıklarından o yüzden mesaj yazdım zaten.
Dediğim gibi güvenli mod normal rutin taramalar için illada yapılması gerekli birşey değildir windowsa giremediğiniz ya da güvenli mod'da çalıştırmanız gereken programlar varsa kullanmanız gereken bir şeydir.Ben şimdiye kadar hiç öyle güvenli mod gerektirecek bir virüs yemedim ama bunu gerektiren bir durum oluşursa tabi bu durumda da güvenli mod seçilebilir.Sadece abartıp her taramada buna baş vurulmasın yeter.

Mustafa@PC
01-05-2009, 23:34   |  #14  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
Kylie
...Sadece abartıp her taramada buna baş vurulmasın yeter.
Aynen öyle...