Hazırladığım powerpoint sunumlarının başkası tarafından bilgisayara kopyalanamaması ama buna rağmen isteyen herkesin pp sunumlarını izleyebilmesi için bir yol arıyordum. Ama 1-2 günlük google arama sonuçları ve kafa patlatma seansları sonunda bunun mümkün olmadığını anladım [:0] Ben de madem ki bunun bir yolu yok bari kopyalamak isteyenlerin iyice işini zorlaştırayım dedim ve ...
bu linkten yola çıkarak güzel bir düşünce kurdum. Bu sunumları exe dosyasına sitede anlatıldığı gibi çevirdikten sonra içeriğe winrar ile erişilebildiği için, arşivin dışına(iexpress cab/sfx formatında bir exe dosyası oluşturuyor.WinXP bunun türüne win32 kabin ayıklayıcısı diyor.) ppt dosyasının çıkmasını engellemek istiyorum ama burada takıldım. Kısıtlı ingilizce ve bilgisayar bilgim daha ileri gitmeme izin vermiyor. Eğer bu takıldığım kısmı da atlatabilirsem, sunumu kopya koruması oluşturduğum bir CD'ye kaydedip kolayca kopyala yapıştır yapılmasını engelleyeceğim(Kopya koruması oluşturmak da sandığım kadar basit değilmiş, şu an freelock isminde bir freeware programın nasıl çalıştığını keşfetmeye çalışıyorum ). EXE dosyasını BitShape PE Crypt diye bir programla şifreleyeyim dedim ama hiçbir işe yaramadı. Password koruması ise pratikte işe yaramayacağından o yöntemi geçiyorum. Bu EXE dosyasını içeriği görünmeyecek şekilde şifrelemeyi bilen ve ya cab/sfx arşiv türünde bir dosyanın arşiv dışına dosya çıkarmayı engelleyecek bir yol bilen lütfen yardım etsin.
Not: Tabii ki bunların dışında aklına başka bir yöntem gelen varsa ,paylaşırsa çok sevinirim.