güvenlik programları?

sinanozk
31-08-2008, 09:29   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
479 mesaj

arkadaşlar merhabalar;ben bilgisayarımda avira antivir premium,norton antibot,a-squared free ve ad-aware 2008i kullanıyorum.sizce bunlar yeterli midir,içlerinden silip başka bir spyware ya da ne bilim güvenlik duvarı vs kurmam gerekir mi?

erdem187
31-08-2008, 09:45   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,334 mesaj

Kardeşim bir bilgisayarda bu kadar antivirüs,spyware sistem iyi değilse kasar.

Kaspersky 7.0 kullan derim.Güncellemelerini yap.Süper bir antivirüs ortaya çıkar.

Anti-spyware programı içinde HijackThis ve SpyBot önerebilirim.

Ad-Aware 2008'ide kullanabilirsin arada.

MatematikCanavarı
31-08-2008, 12:04   |  #3  
Yıllanmış Üye
320 mesaj

Ad Aware ın bedava  olanı değil mi?Yani yerleşik koruması yok öyle mi?

Son Düzenleme: MatematikCanavarı ~ 31 Ağustos 2008 12:05
viking20
31-08-2008, 12:17   |  #4  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

birtane daha AntiSpyware ilave edilebilir bot\terminatör\doctor veya arkadaşın dediği gibi Ad-Aware olabilir.Yanlız antivirüsler den birisini passiv yap ve sadece arasıra tarama amaçlı olarak kullan.

Son Düzenleme: viking20 ~ 01 Eylül 2008 00:24
MatematikCanavarı
31-08-2008, 13:17   |  #5  
Yıllanmış Üye
320 mesaj
viking20
birtane daha AntiSpyware ilave edilebilir bot\terminatör(yeni sürümü iyiymiş)\doctor veya arkadaşın dediği gibi Ad-Aware olabilir.Yanlız antivirüsler den birisini passiv yap ve sadece arasıra tarama amaçlı olarak kullan.
Zaten arkadaş bir tane antivirüs kullanıyor.Oda Avira premium.Norton antibot antivirüs değil.Ama bence Avira nın heuristic i yeter.Norton Antibot gerekli değil.Ben derim ki avira yı yerleşik korumada kullan.Ad Aware ın bedavasını ve A squared free yi arada taramada kullan.Bunların yerleşik koruması yok.Kalsınlar öyle.Yerleşik korumada sadece avira premium kalsın.Ad Aware ın bedavasını ve A squared free yi de sadece taramada kullan.Yalnız Avira nın bedavası yerleşik korumada yeterli değil.Spyware ve Adware koruması yok.O yüzden mutlaka premiumda kal.Kampanya ile falan kullanıyorsan yada deneme sürümüyse süresi bitince lisansını al.
Avira premium un yerine Kis 2009 da kullanabilirsin.

sinanozk
31-08-2008, 16:24   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
479 mesaj

saolasın arkadaşım;ben de tam öyle yapmıştım ki sen cevap yazmışsın:) norton u kaldırdım,aviranın yerleşik koruma da devrede!tamamdır herhalde?

MatematikCanavarı
31-08-2008, 23:13   |  #7  
Yıllanmış Üye
320 mesaj

Tamamdır.Daha fazlasıyla kendini hiç bunaltma bence.Yerleşik korumada bir tek komple güvenlik yazılımı kullan.Ne bilgisayar kasılsın ne de çakışmalarla uğraş

viking20
01-09-2008, 00:40   |  #8  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
7,681 mesaj
MatematikCanavarı
Zaten arkadaş bir tane antivirüs kullanıyor.Oda Avira premium.Norton antibot antivirüs değil.Ama bence Avira nın heuristic i yeter.Norton Antibot gerekli değil.Ben derim ki avira yı yerleşik korumada kullan.Ad Aware ın bedavasını ve A squared free yi arada taramada kullan.Bunların yerleşik koruması yok.Kalsınlar öyle.Yerleşik korumada sadece avira premium kalsın.Ad Aware ın bedavasını ve A squared free yi de sadece taramada kullan.Yalnız Avira nın bedavası yerleşik korumada yeterli değil.Spyware ve Adware koruması yok.O yüzden mutlaka premiumda kal.Kampanya ile falan kullanıyorsan yada deneme sürümüyse süresi bitince lisansını al.
Avira premium un yerine Kis 2009 da kullanabilirsin.
canavar ufak atda civcivler yesin:
bak hangi kategoride  burada
Giriş / Güvenlik ve Korunma / Antivirüs / Norton AntiBot
CHİP dergide ki yapılan Antivirüs test sonuçlarına da mı bakmadın?çünkü orada ilk sırada yer alır:
Chip Dergisinin Antivirüs Testi
Yazılım kategorisinde ve Güvenlik ve Güvenlik Açıkları forumunda bulunan Chip Dergisinin Antivirüs Testi konusunu görüntülemektesiniz.1. Norton Antibot 2. F-Secure 3. Prevx Bundan da Bir başka Antivirüs 1. oLmuş....

Symantec firmasının yeni çıkartmış olduğu bu Antivirüs yazılımı diğer antivirüs yazılımlarının aksine bir virüs veritabanına bağlı kalmaksızın bilgisayarınızda çalışan ve gerek sistem dosyaları gerekse kayıt defterine yapılan girişleri tarayarak güvende kalmanızı sağlamaktadır. Norton Antibot mevcut antivirüslerin yerini almak yerine onlara yardımcı olmak için hazırlanmış bir yazılımdır. Zararlı içeriği algıladığı an da sizi uyararak içeriği silmenizi veya izin vermenizi istiyor. Böylece önemli dosyalarınız güvende oluyor. Ayrıca sildiği dosyaları önce karantinaya alarak geri yükleme şansı da tanıyor.
kısaca bu yazılım benim bilgisayarımdaki bir virüsü yakalıyor mu?ben ona bakarım.

Son Düzenleme: viking20 ~ 01 Eylül 2008 01:16
sinanozk
01-09-2008, 17:57   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
479 mesaj

eee arkadaş ne yapalım yine kurim mi o zaman antibotu?bu sefer de a-squared i ya da ad-aware i silmek mi gerekir?

viking20
01-09-2008, 20:30   |  #10  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
7,681 mesaj

ne alaka  bırak kalsın diğerleride

Oguzkhan
02-09-2008, 00:24   |  #11  
Yıllanmış Üye
296 mesaj

a-squared free kaldır onun yerine 1 firewall yukle zone alarm yada  Agnitum outpost  firewall onerırım
zone alarm ----->;
Agnitum outpost  -------->;

MatematikCanavarı
02-09-2008, 01:38   |  #12  
Yıllanmış Üye
320 mesaj
viking20
canavar ufak atda civcivler yesin:
bak hangi kategoride  burada
Giriş / Güvenlik ve Korunma / Antivirüs / Norton AntiBot
CHİP dergide ki yapılan Antivirüs test sonuçlarına da mı bakmadın?çünkü orada ilk sırada yer alır:
Chip Dergisinin Antivirüs Testi
Yazılım kategorisinde ve Güvenlik ve Güvenlik Açıkları forumunda bulunan Chip Dergisinin Antivirüs Testi konusunu görüntülemektesiniz.1. Norton Antibot 2. F-Secure 3. Prevx Bundan da Bir başka Antivirüs 1. oLmuş....

Symantec firmasının yeni çıkartmış olduğu bu Antivirüs yazılımı diğer antivirüs yazılımlarının aksine bir virüs veritabanına bağlı kalmaksızın bilgisayarınızda çalışan ve gerek sistem dosyaları gerekse kayıt defterine yapılan girişleri tarayarak güvende kalmanızı sağlamaktadır. Norton Antibot mevcut antivirüslerin yerini almak yerine onlara yardımcı olmak için hazırlanmış bir yazılımdır. Zararlı içeriği algıladığı an da sizi uyararak içeriği silmenizi veya izin vermenizi istiyor. Böylece önemli dosyalarınız güvende oluyor. Ayrıca sildiği dosyaları önce karantinaya alarak geri yükleme şansı da tanıyor.
kısaca bu yazılım benim bilgisayarımdaki bir virüsü yakalıyor mu?ben ona bakarım.
Norton Antibot a para vericekse kullansın.Gerçi verdiğin linkte 1 yıl bedava diyor.Kullanabilirse ordan kullansın.Ayrıca her ne kadar antiviruslere yardımcı olması için yapılmış olsada inşallah çakışmalar da olmaz.Sinanozk kullanabilrsen artısı olur kullanamazsanda dert etme Avira nın heuristic i kalitelidir.

MatematikCanavarı
02-09-2008, 01:57   |  #13  
Yıllanmış Üye
320 mesaj

Bu arada   

burada bahsedilen kampanya galiba eğer Norton internet security alırsan yanında antibot u bedava veriyor.Ama böylede olmuyabilir.Almancam yok.Galiba böyle

viking20
02-09-2008, 03:00   |  #14  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
7,681 mesaj

süreside dolmuş olabilir

sinanozk
02-09-2008, 10:50   |  #15  
OP Yıllanmış Üye
479 mesaj

tamamdır arkadaşlar,problem yok ben yine kurdum antibotu...ad-aware i kaldırdım;şimdi onun yerine bi spybot&destroy search ü kurarım belki ya da bi firewall.bunlar iyidir sanırım artık

zampara_26
02-09-2008, 15:35   |  #16  
Taze Üye
10 mesaj

ben derginin verdiği virüs programını yükledim (avira yı)orada ki linke tıkladım msn adrsimi adımı soyadımı yazıp gönderdim sonrada programı yükledim ama güncelleştirme not available yazıyo napmalıyım?

sinanozk
02-09-2008, 21:35   |  #17  
OP Yıllanmış Üye
479 mesaj

arkadaşım aviranın resmi sitesinde senin mailini falan aldıktan sonra sana bir seri numarası geliyo,onu aktive etmem lazım.benim de başta öyleydi,aviranın sana yolladığı linkden send product keyi işaretle tamamdır