Güvenlik Sistemi

chrox
22-05-2013, 19:42   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2012

Merhaba Arkadaşlar,

Benim size bilgisayar güvenliği adına sorularım olacak.  Nasıl yüksek oranda güvenlik sağlarız ?


  1. Hangi anti virüs - internet security programını tercih etmeliyiz ? ( ücretli ve ücretsiz olarak 2 seçim de yapılabilir )
  2. Hangi firewall tercih edilmelidir.
  3. Hangi spyware , malware ... programları kurulmalıdır.
  4. Keylogger gibi durumlardan nasıl korunulur.
  5. Bilgisayar botnet zombi olduysa eğer bu durumdan nasıl kurtulunur. ( Format şart mıdır ? formatsız kurtulmanın imkanı var mıdır ? ve bu durumu nasıl anlarız ?
  6. CCleaner veya Advanced system care gibi programlara ihtiyaç var mıdır ? Eğer var ise  ( Sadece 2 si değil bu tarz olanlardan ) hangisi tercih edilmelidir.

Bu soruların cevabı olacak güvenli bir sistem nasıl kurulur.

Bir çok sitede bir çok yorum ve anlatım var . Fakat şu bir gerçek ki birinin ak dediğine başkası kara diyebiliyor buda uzman olmayan kullanıcıların kafasını karıştırıyor. Hatta bir çok dergi ve sitenin yayınladığı test sonuçlarında yapılan yorumlarda testlerin yanlı olduğu bile söyleniyor . O yüzden aklımdaki soruları topluca sorup uzman olan arkadaşların fikirlerini alıp  güvenli bir sistem ve kullanım şeklini öğrenmek istiyorum. Bilgi ve tecrübelerini paylaşacak arkadaşlardan ricam çok derin olmasa da sebepleriyle anlatırlarsa sevinirim.  Aklıma gelenler bunlar bunlara ek güvenliği artıracak öneri ve yöntemlerde var ise paylaşılmasını rica ediyorum.


NOT: Bazı yorumlarda anti virüs vb şeylerin güvenliği sağlamadığı ve bunlara gerek duymadıklarını , dikkatli kullanımla risk yaşamadan bilgisayar kullanılabileceği gibi söylemlerle karşılaştım. Bundan kasıt nedir ?

Sistem Bilgilerim
black_flood
22-05-2013, 22:20   |  #2  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

1 sorunun cevabı.

bu güne kadar free yazılımların iş gördüğü hep söylendi ve söylenmekte fakat işin karanlık yüzü ayrı. free antivirüs yada herhangi bir uygulama için teknik destek verilmemektedir bkz linux avast gibi.

bu nedenlen ücretli yazılım tercih etmelisin. örneğin bir sıkıntın olduğunda ücretli yazılım ile ilgili destek alabilirsin fakat bu noktada ulaşabileceğin ve türkçe destek alabileceğin bir yazılım olmalı. kaspersky, panda, trend micro bu 3 yazılımdada istediğin gibi destek alabiliyorsun türkçe olarak. paralı yazılımların önceliği en önde tutulur.

2. sorunun cevabı

firewall yazılımıda 2 farklı çeşit kimisi imza tabanlı sürekli olarak kendini günceller kimisi ise kendini hiç güncellemez belli bir standarda göre çalışır örnek microsoft firewall yazılımı kendisini güncellemez fakat hem gelen hem giden datayı kontrol eder. antivirüs yazılımlarının çoğunda güvenlik duvarı hem güncellenir hemde imza tabanlı filtrelemenin yanında yazılımların içeriğinide denetler.

kaspersky,panda antivirüs comodo firewall microsoft forti foreforent gibi

3. soru

internet security özellikli yazılımlar artık eskisi gibi değil 2013 yılında çok ağır basan combofix aracılığı ile temizlediğimiz virüslerin % 90' ını tanıyıp müdahale edebilmektedir 2014 sürümlerinde bu oran dahada artacaktır.

4-  keyloger yazılımları konusunda kaspersky , panda antivirüs 2 side acımaz bulduğu anda siler hatta gerekli ayarlamalar yapıldıktan sonra kripto ederek bilgi transferini sağlar bankacılık v.s işlemlerde önemli olan.

5- herzaman format gerekli değildir fakat sistem tamamen virüs ile dolu ise temizlemeyi başarsanda stabil çalışmayacaktır bu sebeplen format atılmaktadır genelde ama bazende istisna olarak kaspersky ve panda ile temizlenen sistemler ayakta kalabilmektedir. 85000 adet virüs çıktığı halde ayakta kalabilen çok sistem gördüm ama bazen 1 tane virüs ile bile tamamen alt üst olunan durumlarda.

6- windows 8 kullanıyorsan dediklerini kullanınca sistem aptala dönüyor o yüzden kullanmamak daha iyi oluyor. 5 senedir dediğin yazılımlar olmamasına rağmen format atılmadan halen stabil çalışan sistemler var. kullanıma bağlı birazda. ssd disk kullanıyorsan zaten hiç ihtiyaç duymazsın düzeltme ve düzenleme yaptığında normalden daha yavaş çalıştığını görürsün sistemin.

black_flood bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
centipede
23-05-2013, 00:14   |  #3  
centipede avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
344 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007

tek çözümü var.. linux'a geç..Kahkaha

murat5038
23-05-2013, 01:42   |  #4  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

Black_flood'a ek olarak şöyle açıklıyayım;

1.Ücretsiz Ürün :Desteği az +Reklamı bol olan+Güvenlik duvarı olmayan(çoğunun)+Virüs imza tabanlarını tam kontrol edemeyen+Bulduğu virüslerde İmzada ki tanımı uygulamakda zorluk çeken ve silemeyen bir güvenlik yazılımı sürümleridir.

Ücretli ise :Ücretsizde olan dediklerimin tam tersi :)

2.Ücretsiz Bir antivirüs Kullanıyorsan:Bana göre her firewall uygun.

Ücretli Bir antivirüs Kullanıyorsan: Zaten Kendi içinde Güvenlik duvarı bulunduğu için harici bir güvenlik duvarına ihtiyaç duymaz ve yazılıma.

3.Antivirüs Kurulu bir bilgisayarda Şüphelenilecek bir durum olmadan O tür Programlar pek tavsiye edilmez.Çünkü Bazıları Demo veya ücretsiz gelip yanında güvenlik duvarını da ekleyebiliyor veya kendi antivirüs özelliğini devreye sokmaya çalışabiliyor(Standart kullandığınızı devre dışı bırakarak). Onun için bilinmedik bir spy veya antimalware aracı gerekmedikçe Lazım değildir.

4.Keyloggerdan Korunmak için sağlam bir IS veya Total ,pure... Varyanlı ek araçları olan Yazılımlar seçmen lazım.IS olan bir bilgisayarda çoğunlukla Bu tür tehditlere karşı savunmalıdır Daima Demand Olarak çalışırlar ve izleme araçları mevcut olduğundan Sezgileri güçlüdür ve saptama yetenekleri güçlü ise Anında Engeller.Harici olarak Kullanıcının alacağı önlem ise Sanal klavye kullanımıdır İD,email adresi,şifre,kart bilgileri gibi Yerlerde Kullanılması gerekli yanlız Antvirüsünüzün özelliği var ise Onun sanal klavyesini Kullanın, Microsoft Sanal klavyesine de bulaşma ihtimaline karşı.

5.Botnetlerden korunmak için bilmediğiniz Sitelere girmemek,Bilmediğin şeye tıklamamak,Bildiğin link veya "Tıkla,Download,Link burda" gibi ibarelerin üstünde durup Hangi adrese gideceklerini kontrol etmeden tıklamamak gerektiğini unutmadıkdan sonra IS kullanıyorsanız ve güvenlik önlemlerine dikkat ediyorsanız Yakalanmazsınız. Bilgisayar ,mac, ip adresini sitelerde paylaşmamaya, Özel mesaj olsa dahi hiçbir yerde adı geçmemesini sağladığınız takdirde Antivirüsünüz Daima güncel tutuğunuz takdirde Güvenlik tedbirlerini de elden bırakmadığınız da zaten sizi bulamıyacaktır.

6.Temizleme programlarına Bilgisiz Biri isen, Güvenlik açıkların yok ise,Sisteminizi de Yormamak için kullanabilirsiniz. Ancak abartmamak kaydı ile ve Düzgün programlarla. Şuan sadece CCleaner yeterli çoğu kişiye.not:Tarayıcılarınıza Otomatik form doldurma,Otomatik giriş,Otomatik şifre gibi Şeyleri kaydetmeyin.CCleaner gibi Temzilik araçlarındna sililip Tarayıcı geçmişlerini kendi Özelliği ile temizlemeyeyim diye bişey olmasın kafanızda. Hem ccleaner hem de Tarayıcı özelliği ile geçmişi silin.

Not da belirttiğin Açıklama ise Gerçekden Virüs ve güvenlik uzmanlarının Yaptığı birşey normal kullanıcıların Bunu yapması tavsiye edilmez. Uzmanlar kendi yazılımları ve Denetim ve logları ile giriş çıkışları saatlik günlük aylık haftalık olarak geçmişi de kontrol altında tutukları için onlara Harici bir güvenlik yazılımı ihtiyacı duymuyorlar.

Bu notda belirttiğin o kişiler Uzman kişiler değil sallama ve kendini beğenmiş kişilerin söylediği birşey O lafı uzman olan bu şekil yerlerde söylemez, Yeteneğini gösterir forumlarda veya aktivitelerinde.

Ayrıca Linux Kullan diyen arkadaşa Cevap Hiçmi tehdit almıyormuş o sistem de öneriyorsunuz Linuxu virüs geçirmez olarak tanıtmayı bırakın artık gerçekleri biraz öğrenmeye çalışın.

murat5038 bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
black_flood
23-05-2013, 10:15   |  #5  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

linux yazılımlara virüs bulaşamaz asla o yüzdende sürekli bir güvenlik duvarı ile birlikte gelmektedirler ve antivirüs üreticileri onun için 5000 adet virüs tanımlaması ile ilk kurulumu başlatıyor zaten.panda kaspersky trend avast gibi yazılımları üretenler aptal bir sen akıllısın " centipede "

black_flood bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
padisah
25-05-2013, 21:49   |  #6  
padisah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 178
2,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013
Alıntı: chrox  
Merhaba Arkadaşlar,

Benim size bilgisayar güvenliği adına sorularım olacak. Nasıl yüksek oranda güvenlik sağlarız ?


  • Hangi anti virüs - internet security programını tercih etmeliyiz ? ( ücretli ve ücretsiz olarak 2 seçim de yapılabilir )
  • Hangi firewall tercih edilmelidir.
         1. ve 2. Sorular: Norton 360 http://www.tamindir.com/norton-360/
  • Hangi spyware , malware ... programları kurulmalıdır.
         3. Sorun: Emsisoft Antimalware (Türkçe destekliyor.)  https://www.emsisoft.com/en/software/antimalware/download/
      
  • Keylogger gibi durumlardan nasıl korunulur.
         4. Sorun: KeyScrambler (Premium sürümünü öneririm.) http://www.qfxsoftware.com/ ve Zemana antilogger (http://www.tamindir.com/zemana-antilogger/) kullan. (Web kamerası olan bir notebook kullanıyorsan kameranın önüne siyah bant, kağıt gibi şeyler yapıştır.)
  • Bilgisayar botnet zombi olduysa eğer bu durumdan nasıl kurtulunur. (Format şart mıdır? formatsız kurtulmanın imkanı var mıdır ? ve bu durumu nasıl anlarız ?
         5. Sorun: Bilgsayarının ve modeminin ağ hareketlerini iyi izleyerek (belki) anlayabilirsin. Virüsleri temizleyince modem arayüzünden yerel ip dhcp ayarını değiştirerek bu durumdan kurtulabilirsin.(Sanırım.) [BotRevolt'u (Full version) deneyebilirsin. http://www.botrevolt.com/] 
         *Buradaki yöntem ile virüsleri temizleyebilirsin: https://www.chip.com.tr/blog/pire ... emizlenir_1361.html

       6.CCleaner veya Advanced system care gibi programlara ihtiyaç var mıdır ? Eğer var ise ( Sadece 2 si değil bu tarz olanlardan ) hangisi tercih edilmelidir.
     6. Sorun: Ccleaner (http://www.tamindir.com/ccleaner/ ) temizlik konusunda yeterli yanına yüklü programları kaldırmak için Revo unistaller (http://www.tamindir.com/revo-uninstaller/ )kullanmanı öneririm.

Bu soruların cevabı olacak güvenli bir sistem nasıl kurulur.

Bir çok sitede bir çok yorum ve anlatım var . Fakat şu bir gerçek ki birinin ak dediğine başkası kara diyebiliyor buda uzman olmayan kullanıcıların kafasını karıştırıyor. Hatta bir çok dergi ve sitenin yayınladığı test sonuçlarında yapılan yorumlarda testlerin yanlı olduğu bile söyleniyor . O yüzden aklımdaki soruları topluca sorup uzman olan arkadaşların fikirlerini alıp güvenli bir sistem ve kullanım şeklini öğrenmek istiyorum. Bilgi ve tecrübelerini paylaşacak arkadaşlardan ricam çok derin olmasa da sebepleriyle anlatırlarsa sevinirim. Aklıma gelenler bunlar bunlara ek güvenliği artıracak öneri ve yöntemlerde var ise paylaşılmasını rica ediyorum.

(Advanced system care, Spybot - Search & Destroy, vb.) programlarda bulunan bağışıklama özelliği bilgisayarını zararlı sitelere yönlendirmelerden korur.

(Mcafee site advisor, Crawler toolbar, Wot, vb.) programlarla gireceğin sitenin zararlı içerip içermediğini öğrenebilirsin.

Dr. Web Link Checker (http://doctus.org/showthread.php?t=45568 ) ile bir linki tıklamadan önce içinde zararlı yazılım olup olmadığına bakabilirsin.

Facebook, twitter, vb. yerleri kullanma, e-mailindeki (spam ve tanımadığın kişilerden gelen mailleri) açma.

Online oyun oynama. (Özellikle hile programları kullanma.)

Linklere tıklamadan önce üzerlerine gelerek yazılı adrese gittiğinden emin ol veya linki kopyalayıp adres satırına yapıştırarak gir.

Korsan yazılım kesinlikle kullanma.

İnternet tarayıcıların girdiğin sitelerdeki kullanıcı adı ve şifreni kaydetmesine izin verme.

İşletim sistemini ve güvenlik programlarını hep güncel tut.


NOT: Bazı yorumlarda anti virüs vb şeylerin güvenliği sağlamadığı ve bunlara gerek duymadıklarını , dikkatli kullanımla risk yaşamadan bilgisayar kullanılabileceği gibi söylemlerle karşılaştım. Bundan kasıt nedir ?
Bu son derece ileri düzey bilgisayar kullanıcıları içindir. Normal kullanıcılar hep risk altındadırlar.

Son Düzenleme: padisah ~ 24 Temmuz 2017 01:44
chrox
26-05-2013, 01:18   |  #7  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2012

black_flood , murat5038 , padişah ilgi ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim

1 - kaspersky, panda, trend micro , nortom 360

2- virüs programların firewallları veya comodo firewall

3 - Extra bir durum olmadıkça virüs programları yetiyor ,  Emsisoft Antimalware

4- kaspersky , panda / Keyscambler , Zemana antilogger  ( murat5038 4 nolu seçenekte yazdığınız Keyloggerdan Korunmak için sağlam bir IS veya Total ,pure... Varyanlı ek araçları olan Yazılımlar seçmen lazım.IS olan bir bilgisayarda çoğunlukla Bu tür tehditlere karşı savunmalıdır  demişsiniz  IS veya Total , püre ne oluyor . Bu konudaki cahilliğimi mazur görün lütfen )

6- CCleaner , Advanced System Care

 Şu ana kadar ki paylaşımları kabaca böyle özetliyorum.  Bunlar içinden seçimlerimi neye göre yapmalıyım ?

black_flood
26-05-2013, 09:47   |  #8  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

total security genel kapsam yani her tipte cihaza uyumlu anlamında açılımı. IS = internet security kısaltması pure kaspersky firmasının ürettiği ama hoşuma giden ve çok güçlü bir güvenlik çözümü. kaspersky total security yazılımı gibi zaten ilerleyen sürümünde 2014 sürümünde global protection ile birlikte sunulacak. IS kelimesi bütün antivirüs yazılımlarında aynı anlamı taşır. 6. maddede yer alanlardan 1 tanesi yeter 2 tanesine gerek yok fazladan zorlamaya sistemi. bankacılık işlemi yapıyorsan en az IS olması lazım antivirüsün bu durumdada 2. madde yalan oluyor gerek kalmıyor. en yüksek özellik kaspersky için pure versiyonu olabilir mobil başka cihazların yoksa android tablet vs. panda içinde en yüksek global protection var.

black_flood bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
padisah
26-05-2013, 10:49   |  #9  
padisah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 178
2,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013
Alıntı: chrox  
black_flood , murat5038 , padişah ilgi ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim

1 - kaspersky, panda, trend micro , nortom 360

2- virüs programların firewallları veya comodo firewall
Kullandığın güvenlik programının entegre firewall'ı yeterli extra bir firewall kurarsan çakışma yaparak çeşitli sorunlara yol açabilir.(Birbirlerini engellemeye çalışmaları, internetini kesmeleri, bilgisayarın yavaş veya donarak çalışması, vs.)

3 - Extra bir durum olmadıkça virüs programları yetiyor ,  Emsisoft Antimalware
İnternet security veya norton 360, kaspersky PURE, Panda Global Protection, vb. yazılımlarının hiçbiri iyi bir antimalwarenin yerini tam(%100) olarak tutmaz.

4- kaspersky , panda / Keyscambler , Zemana antilogger  ( murat5038 4 nolu seçenekte yazdığınız Keyloggerdan Korunmak için sağlam bir IS veya Total ,pure... Varyanlı ek araçları olan Yazılımlar seçmen lazım.IS olan bir bilgisayarda çoğunlukla Bu tür tehditlere karşı savunmalıdır  demişsiniz  IS veya Total , püre ne oluyor . Bu konudaki cahilliğimi mazur görün lütfen )
Kaspersky, panda gibi yazılımların hiç biri Keyscambler, Zemana antilogger gibi yazılımların yerini tam(%100) olarak tutmaz.
IS:İnternet Security
Total (Care):G-Data internet security'nin bir üst sürümüne verilen isim.
PURE: Kaspersky internet security'nin bir üst sürümüne verilen isim.

6- CCleaner , Advanced System Care
Advanced System Care'yi bağışıklama özelliği hariç önermiyorum.Ccleaner tek başına yeterli (Ek olarak revo uninstaller'daki kayıt defteri temizleyicisini kullanabilirsin). 

 Şu ana kadar ki paylaşımları kabaca böyle özetliyorum.  Bunlar içinden seçimlerimi neye göre yapmalıyım ?
Eğer yapabiliyorsan buradaki bütün programları (Korsan olmaMAk şartıyla) deneyerek sana en uygun olanını tercih edebilirsin.

Son Düzenleme: padisah ~ 10 Temmuz 2013 01:24
murat5038
26-05-2013, 13:42   |  #10  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

black flood açıkca anlatmış.


_______

Padisah ise Antimalware cinsinin bir tojenle bağlantısını söylermisin? ve

Zemena.. keysca.... Bu yazılımların Total veya IS varyantlı Yazılımlardan eksiği nedir söylermisin ?

______

Black flood ne demek istediğimi anlatmış ama küçük bir düzeltme lazım;,

IS: Internet security kısaltmasıdır-Antivirüs ürünü ise Sadece Bilgisayara girip manuel tarama özelliği Sağlar,IS ise Tüm nete çıkan ve Bilgisayara takılı olan aygıtlar portlar ip adresleri vs kontrol altına alıp daima taama özellikleri bulunur.

Total,Pure: Pure Kasperskyın Daha yüksek Koruma sağlamak için geliştirilmiş ek özelliklere verilen addır Virüs tanımlama ve Temizleme Yöntemlerine Genelde katkısı bulunmaz. Pure Bir Şirketin verdiği özel bir addır Genel Adı totaldir.

Kısaca Pure Total korumanın Özelleştirilmiş adıdır.

Mcafee Total Protection,G-data Total Care,KAspersky Pure,Norton 360,Panda Global Protection,Avira Internet Security Plus,Sophos Complete security,Kingsoft security suite,Bulguard Premium Protection,Trend Micro Titanium Maximum Security,Bitdefender Total Security,Webroot®SecureAnywhere™Complete, ve Devam eder....

Bunların Genel adı Total Olarak Bilinir.

padisah
26-05-2013, 14:13   |  #11  
padisah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 178
2,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013
Alıntı: murat5038  
black flood açıkca anlatmış.


_______

Padisah ise Antimalware cinsinin bir tojenle bağlantısını söylermisin?
Antimalware: syware, trojan, adware, gibi zararlıları yakalamak için yazılmış programların genel adıdır.
ve

Zemena.. keysca.... Bu yazılımların Total veya IS varyantlı Yazılımlardan eksiği nedir söylermisin ?
Keyscambler klavyeden bastığın her tuşu kriptolayarak yeni açtığın bir klasörün dahi isminin öğrenilmesini engelliyor.
Zemana antilogger bilgisayarında klavye, (Keyscambler'e ek olarak) web cam, microfon gibi donanımları kullanan, kayıt defterine müdahale eden programları tespit ederek izin verip vermediğini soruyor Keyscambler'e ek koruma sağlıyor.
Eğer zemana veya keyscamblerden biri devredışı kalırsa diğeri korumaya devam ediyor veya birinin kaçırdığını diğeri yakalıyor.

______

Black flood ne demek istediğimi anlatmış ama küçük bir düzeltme lazım;,

IS: Internet security kısaltmasıdır-Antivirüs ürünü ise Sadece Bilgisayara girip manuel tarama özelliği Sağlar,IS ise Tüm nete çıkan ve Bilgisayara takılı olan aygıtlar portlar ip adresleri vs kontrol altına alıp daima taama özellikleri bulunur.

Total,Pure: Pure Kasperskyın Daha yüksek Koruma sağlamak için geliştirilmiş ek özelliklere verilen addır Virüs tanımlama ve Temizleme Yöntemlerine Genelde katkısı bulunmaz. Pure Bir Şirketin verdiği özel bir addır (Tıpkı total gibi.) Genel Adı totaldir.

Kısaca Pure Total korumanın Özelleştirilmiş adıdır.

Mcafee Total Protection,G-data Total Care,KAspersky Pure,Norton 360,Panda Global Protection,Avira Internet Security Plus,Sophos Complete security,Kingsoft security suite,Bulguard Premium Protection,Trend Micro Titanium Maximum Security,Bitdefender Total Security,Webroot®SecureAnywhere™Complete, ve Devam eder....

Bunların Genel adı Total Olarak Bilinir.
Genel adı total değil total g-data ve mcafee'in kullandığı isim.

Son Düzenleme: padisah ~ 10 Temmuz 2013 01:24
chrox
26-05-2013, 14:28   |  #12  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2012

black_flood , murat5038 padişah size tekrar tekrar teşekkür ediyorum ilginiz için  Önerileriniz doğrultusunda birşeyler yapmaya çalışacağım.

Sizin kadar olamasa da bu konularda nasıl bilgi edinebilirim kendimi idame edebileceğim. Youtube de bir video , başka bir yerde bir yazı vs. gibi nasıl bilgisayar yazılım ve güvenliği konusunda kendimi geliştirebilirim. Eğer bu konuda paylaşabileceğiniz bir şeyler varsa çok sevinirim.

padisah
26-05-2013, 14:37   |  #13  
padisah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 178
2,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013

Güvenlik için açılmış forumları ve siteleri takip edebilirsin. Güvenlik ile ilgili haberleri çeşitli firmaların yaptığı testleri takip edebilisin. Bu konuda en iyi bilgiyi kendin deneyip yaşayarak öğrenebilirsin.

murat5038
26-05-2013, 14:49   |  #14  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

Padisah o zaman IS veya total sec. olan bilgisayara Antimalware keyscamler,Antilogger bunları neden kuralım ? Çünkü IS ve totalllerde de Aynı özellikler bulunuyor.

"Genel adı total değil total g-data ve mcafee'in kullandığı isim" Genel adı total olarak adlandırılır YAzımı iyi okursan Bazı şirketler total yerine Özel ad verir Pure gibi g-data ve mcaffee de dahil.

murat5038
26-05-2013, 14:52   |  #15  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012
Alıntı: chrox  
black_flood , murat5038 padişah size tekrar tekrar teşekkür ediyorum ilginiz için  Önerileriniz doğrultusunda birşeyler yapmaya çalışacağım.

Sizin kadar olamasa da bu konularda nasıl bilgi edinebilirim kendimi idame edebileceğim. Youtube de bir video , başka bir yerde bir yazı vs. gibi nasıl bilgisayar yazılım ve güvenliği konusunda kendimi geliştirebilirim. Eğer bu konuda paylaşabileceğiniz bir şeyler varsa çok sevinirim.

 Burda söylediklerimiz Normal bir ev kullanıcısı hatta ofis kullanıcısının Korunma olarak neler yapabilceğini anlatmış bulunuyoruz başka birşeye gerek yok eğer Daha fazla bilgi edinmek ve bu meslek üzerine yoğunlaşmak istiyorsan ilk olarak Okulunu okuman ve bu konu üzerine üniversite ve yüksek okullara gitmen gerek.İnternetten kendi başına Kabiliyetin yoksa çok zorlanırsın ve tam anlamıyla anlayamazsın konuları.

padisah
26-05-2013, 15:03   |  #16  
padisah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 178
2,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013
Alıntı: murat5038  
Padisah o zaman IS veya total sec. olan bilgisayara Antimalware keyscamler,Antilogger bunları neden kuralım ? Çünkü IS ve totalllerde de Aynı özellikler bulunuyor.
Hangi IS veya Kapsamlı güvenlik paketi Zemana'nın yaptığını ya da Keyscamblerin yaptığını yapıyor?

Antimalware evet IS ve Kapsamlı güvenlik paketlerinde var fakat yeterli güvenlik sağlayamayabiliyor.

"Genel adı total değil total g-data ve mcafee'in kullandığı isim" Genel adı total olarak adlandırılır YAzımı iyi okursan Bazı şirketler total yerine Özel ad verir Pure gibi g-data ve mcaffee de dahil.
G-Data ve mcafee'den başka kaç şirket toltal diyor? Totalde pure gibi özel isimdir.

Son Düzenleme: padisah ~ 26 Mayıs 2013 15:07
murat5038
26-05-2013, 16:45   |  #17  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

"Total" Genel bir addır hepsini kapsar, Complete,Plus,360,premium Bunları kapsar Yazması önemli değil, Özellikleri yakındır.

Antimalware IS ve totallerde olduğunu biliyorsun ve Fakat yeterli değil diyorsun Söylediğin Antimalware emsisoft'un İS Ürününde de Aynı özellikler Buluyor.

http://www.emsisoft.com/en/software/antimalware/

http://www.emsisoft.com/en/software/internetsecurity/

Bu verdiklerimi karşılaştırmanı isterim önerdiğin program olduğu için.

Yani Senin dediğine göre Emsisoft Antimalware ürünü Daha iyi Ama Emsisoft Antimalware Internet security Daha az koruyor. Bunu demiş oluyorsun ve Bu dediğin Yanlış.

padisah
26-05-2013, 17:15   |  #18  
padisah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 178
2,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013
Alıntı: murat5038  
"Total" Genel bir addır hepsini kapsar, Complete,Plus,360,premium Bunları kapsar Yazması önemli değil, Özellikleri yakındır.

Antimalware IS ve totallerde olduğunu biliyorsun ve Fakat yeterli değil diyorsun Söylediğin Antimalware emsisoft'un İS Ürününde de Aynı özellikler Buluyor.

http://www.emsisoft.com/en/software/antimalware/

http://www.emsisoft.com/en/software/internetsecurity/

Bu verdiklerimi karşılaştırmanı isterim önerdiğin program olduğu için.

Yani Senin dediğine göre Emsisoft Antimalware ürünü Daha iyi Ama Emsisoft Antimalware Internet security Daha az koruyor. Bunu demiş oluyorsun ve Bu dediğin Yanlış. Emsisoft internet security ile Emsisoft antimalware programları antimalware konusunda aynı veritabanını kulanıyor.Göz kırpma

 1- Dikkat ettiysen internet security'yi değil antimalwareyi tek başına önerdim.
 2- İnternet security sürümü daha yeni çıktı internet security çıkmadan önce emsisoft sadece antimalware olarak çalışıyordu.

2009'da antimalware'ye ikarus av imzasını eklediler bir süre sonrada Online armor firewall, A-squared antimalware(Emsisoft antimalware'nin eski adı.) ve ikarus antivirüs bileştirilerek internet security yapıldı.

Yani emsisoft'un asıl alanı antimalware dir.  

Son Düzenleme: padisah ~ 10 Temmuz 2013 01:29
murat5038
26-05-2013, 17:45   |  #19  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012
Alıntı: padisah  
 1- Dikkat ettiysen internet security'yi değil antimalwareyi tek başına önerdim.
 2- İnternet security sürümü daha yeni çıktı internet security çıkmadan önce emsisoft sadece antimalware olarak çalışıyordu.

2009'da antimalware'ye ikarus av imzadını eklediler bir süre sonrada Online armor firewall, A-squared antimalware(Emsisoft antimalware'nin eski adı.) ve ikarus antivirüs bileştirilerek internet security yapıldı.

Yani emsisoft'un asıl alanı antimalware dir.

 

Dediklerimi anlamıyorsunuz Diyorum ki: Antimalware Diğer Şirketlerin ürününe göre Antivirüs olarak geçiyor malware zaten Antivirüs tabanlarının içinde bulunan Bir Zararlı çeşididir. Yani Emsisoft Antimalware ile Kaspersky Antivirüs aynı şey. Fark yok Senin dediğin bazıları buluyor bazıları bulamıyor dediğin ise imza kimlikleridir.

Yazılımlarla ilgisi yok yani. Zaten emsisoftun nerden geldiğini biliyorum açıklamana gerek yoktu.

black_flood
26-05-2013, 18:40   |  #20  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

her şey bir yere kadar ama gerçeği söylemekten çekinmeyeceğim önerilen yazılımlardan hiçbir tanesi Panda ve kaspersky ürün ailesinden daha fazla datayı içermemektedir ve malware diye adlandırılan combofix ve malware byte ile sadece bulunup silinebilen tüm zararlıların % 90 2013 yılı içerisinde güncellemeler ile database içeriğine eklenmiştir. emi soft' un eğer combofix ve malware byte yazılımlarından daha iyi olduğunu idda edersen en büyük hatayı yaparsın. kaspersky ve pandanın 2014 sürümlerinde sürekli aktif olarak güncellenebilir bir malware imza dosyası mevcut ayrıca yeni nesil filtreleme özelliği sayesinde web sitelerindeki reklam pop-up ve video tarzı içeriklerdeki tehdit unsurları da tespit edilerek engellenmektedir. 2013 sürümlerdede var fakat 2014 sürümlerinde daha çok kategori var.

Emi Soft yazılımının testlerdeki başarısı belli Kaya Balığı gibi diplerde geziniyor.

padisah
26-05-2013, 20:18   |  #21  
padisah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 178
2,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013
Alıntı: black_flood  
her şey bir yere kadar ama gerçeği söylemekten çekinmeyeceğim önerilen yazılımlardan hiçbir tanesi Panda ve kaspersky ürün ailesinden daha fazla datayı içermemektedir ve malware diye adlandırılan combofix ve malware byte ile sadece bulunup silinebilen tüm zararlıların % 90 2013 yılı içerisinde güncellemeler ile database içeriğine eklenmiştir. emi soft' un eğer combofix ve malware byte yazılımlarından daha iyi olduğunu idda edersen en büyük hatayı yaparsın. kaspersky ve pandanın 2014 sürümlerinde sürekli aktif olarak güncellenebilir bir malware imza dosyası mevcutayrıca yeni nesil filtreleme özelliği sayesinde web sitelerindeki reklam pop-up ve video tarzı içeriklerdeki tehdit unsurları da tespit edilerek engellenmektedir. 2013 sürümlerdede var fakat 2014 sürümlerinde daha çok kategori var.

Emi Soft yazılımının testlerdeki başarısı belli Kaya Balığı gibi diplerde geziniyor.

http://www.anti-malware-reviews. ... ld-protection-test/

murat5038
26-05-2013, 22:26   |  #22  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

Padisah test gösteriyorsun ama iyi yönlerini gösteriyorsun :D


Burdan bak bakalım!

padisah
26-05-2013, 22:28   |  #23  
padisah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 178
2,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013
Alıntı: murat5038  
 

Dediklerimi anlamıyorsunuz Diyorum ki: Antimalware Diğer Şirketlerin ürününe göre Antivirüs olarak geçiyor (Bu mantıkla kaspersky antvirüs ile malwarebyts antimalware aynı şey demiş oluyorsun o zaman neden imzanda ayrı ayrı yazdın? Sadece birini yazsan yeterdi.) malware zaten Antivirüs tabanlarının içinde bulunan Bir Zararlı çeşididir. Yani Emsisoft Antimalware ile Kaspersky Antivirüs aynı şey. Fark yok Senin dediğin bazıları buluyor bazıları bulamıyor dediğin ise imza kimlikleridir.

Yazılımlarla ilgisi yok yani. Zaten emsisoftun nerden geldiğini biliyorum açıklamana gerek yoktu.

padisah
26-05-2013, 22:32   |  #24  
padisah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 178
2,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013
Alıntı: murat5038  
Padisah test gösteriyorsun ama iyi yönlerini gösteriyorsun :D

http://chart.av-comparatives.org ... 2013&month=3&sort=0

Burdan bak bakalım!

Vermiş olduğun test sezgisel korumaya yönelik yanlış alarm testi. İmza tabanlı değil. 
Sezgisel korumanın hatasız olduğunu söylemedim.

black_flood
26-05-2013, 23:03   |  #25  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006
 

kaba olacak ma çüş yani bu teste gülerim sadece tamam kendisini tepede tutabilir firmada f-secure 2. sıradayış onu külahıma anlatsınlar f-secure yazılımın antivirüs yada malware yazılımı olduğu bile meçhul kurulu olduğu makinalarda tehdit unsuru bulunabilecek en basit güvenlik çözümü.

https://www.chip.com.tr/haber/ant ... iralandi_40449.html 

nisan ayı için geçerli olan sonuçlar emi soft dediğin yazılım ne panda nede kaspersky ile denk değil yakın seviyede sadece. kaspersky % 100 demek üzere neredeyse emi-soft % 98.5 diye geçiyor ama muamma o kısmı panda % 98 ve anlık detek imkanınıda göz önünde tutmak lazım kaspersky ve pandanın Türkçe olarak.