Güvenlik Yalanmı

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Eyüp Korkusuz
27-12-2004, 10:09   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,077 mesaj

Arkadaşlar ben Pc mi formatladığım zaman bi ca'nın E-trust 7.0 ı kurdum daha sonra forumda tavsiye üzerine karspersky 5 'i kurdum makineme hiçbirşey kurmadığım halde bana 2 tane virüs tespit etti daha sonra bende temizledim. Aradan birkaç günsonra norton 2003 kurdum oda kafasına göre bir iki öğe buldu.

Benim anlamadığım ilk kurduğum virüs programı hiçbir virüs göstermmezken o programı kaldırıp başka bir program kurduktan sonra hepsi kafasına göre yok virüs yok trojen çıkartıyorlar bişiler. Bilmiyorum bu sizlerin başına geldimi veya merak ettinizmi.

Benim aklıma gelen birşey daha var acaba bu anti virüs yazılımları kurulurken arka planda virüs kopyalayıp sistemde aktif olunca "bak ben senin sisteminde virüs buldum. süperim" olayına mı giriyorlar.

Sizde görüşlerinizi yazarsanız memnun olurum yoksa benim düşündüklerimin hepsi bir şüphemi?
   Herkese iyi çalışmalar...

Son Düzenleme: Eyüp Korkusuz ~ 28 Aralık 2004 16:03
Gökhan Varişler
27-12-2004, 12:52   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,298 mesaj

Aynen senin dediğin gibi birçok virüs programı dediğin gibi "bak ben senin sisteminde virüs buldum. süperim" olayına gerçekten giriyorlar sonrada kaldırmaya çalıştığında virüsü temizledik deyip işlerini bitiriyorlar ama aslında virüs hala pc de duruyor

tonic
27-12-2004, 14:44   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,220 mesaj

hakkaten öyle mi ya. ilk defa duydum. valla iyi takdik Kahkaha

Banned
27-12-2004, 15:13   |  #4  
Banlandı
326 mesaj

Virüs olduğuna eminmisin.İngilizcen iyimi belkide bozuk dosyaları görüyor ve onar diyor sende onarıyorsun yoksa dediğiniz gibi olsaydı şimdiye kadar herkez feryad ederdi....

theironman
27-12-2004, 17:28   |  #5  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

doğru valla, bu tür bir sorun ben de yeni duyuyorum.

aragorntheelessar
27-12-2004, 18:55   |  #6  
Yıllanmış Üye
268 mesaj

özellikle freeware olanları iyi antivirüs havası yartmak içinnormal bir programı bile virüs olarak tanıyabiliyor.

Banned
28-12-2004, 11:20   |  #7  
Banlandı
326 mesaj

Sen şimdi gidip norton 2005 kurup aratırsan bir de panda 2003 kurarsan aratırsan tabi ki ayrı ayrı virüsler bulur.Bence olay bu.Güncelleme ile alakası var.Virüs programına sen tanıttırmazsan onu nasıl tanısın virüsü öyle değilmi.Sizin dediğiniz gibi olması imkansız.Güncelle sen tüm antivirüs programlarını bak o zaman buluyor mu bulmuyor mu?.....Biarz düşünün cevabı çıkar zatennnnn

Teşekkürler
Serdar Kaçmaz

Banned
28-12-2004, 12:17   |  #8  
Banlandı
326 mesaj

Birde şu var virüs programların nereleri aradığı  ve nerelere kadar indiği bunları help menüsünü okuyup görebilirsin.Hepsinin farklı  farklı çalışma teknikleri var...Valla benim açıklamam bu olacak aklıma başka bir şey gelmiyor..

Serdar Kaçmaz

Thunderbold
28-12-2004, 23:19   |  #9  
Üye
90 mesaj

Her anti-virüs programının "Hoax" verme oranı vardır..
En düşük : Kaspersky
En fazla : Panda
*Hoax : Yanlış virüs uyarısı...

Thunderbold
29-12-2004, 17:37   |  #10  
Üye
90 mesaj

Öyle de diyebiliriz ama aslında sektörün o dalında bu tip şeyler kaçınılmaz gibi görünüyor..
önemli olan oranı en düşük seviyede tutabilmek..
Programın niteliği , işlevi ve içerdiği kodlar önemli..

Recep Baltaş
29-12-2004, 18:18   |  #11  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

hatta bazı antivirüsçüler virüs yazanları destekliyor.

theironman
29-12-2004, 18:56   |  #12  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

neler dönüyor arkaplanda kim bilir

Thunderbold
29-12-2004, 23:17   |  #13  
Üye
90 mesaj

Açıkçası ben inanmıyorum buna..
Yani virüsleri Anti-Virüs firmalarının yazdığına yada yazdırdığına..
Neden mi...?
Bugüne dek bu şüpheyi doğrulayacak bir delil var mı...? yani muteber bir delil..
Şimdiye dek en etkili virüsleri bir inceleyelim mi?
MS Blaster : Microsoft un açığından faydalanan bir vüirüs dü?Yani microsoft "adam" gibi önlemini alabilseydi hiçbir etkisi olmayacaktı..Oklohama da 18 yaşındaki bir çocuk virüsün yazarı olduğu şüphesiyle göz altına alınmıştı..Tutuklandımı bilmiyorum..Bu arada Microsoft da çalışan 14.000 kişi ne iş yapar diye sormak lazım :))
SQL Slammer : internet hatta bilgisayar tarihinin en etkili ve tehlikeli virüsü..26 Ocak 2003 de tüm dünyada internetin durmasına yol açtı..( 1 gün süreyle)
Sebebide Windows sunucularında yer alan tehlikeli bir açığı kullanmasıydı..Şiddetli bir DDOS a dönüşen solucan saldırısında binlerce sunucu çöktü..
Sasser : Almanyada 17 yaşındaki bir çocuğun anti-virüs firmalarıyla bağlantısı olabilirmi..?
Brasil.pif : Bu virüsde berbat bişeydi ama yazarı yada "hikayesi" hakkında bilgim yok..
...vesselam..
Buradaki mevzuu her zaman tartışılacaktır elbette..
Bekleyelim görelim...
İyi çalışmalar..

Thunderbold
04-01-2005, 01:33   |  #14  
Üye
90 mesaj

Mesela Nortonla taranıp temiz çıkan bir makineyi PC-Cilinle taradık ve iki virüs uyarısı verdi..
Bu ilk bakışda PC-Cilin in ne kadar iyi Nortonunda bir o kadar kötü olduğuna dair bir fikir yürütmemize neden olur..
Ama meselenin aslı öyle olmayabilir (de) ..Çünkü çoğu anti-virüs yazılımı Hoax (yanlış alarm ) verebilir..
Bu durum Nortonun virüsü bulamadığı anlamına gelmez..PC-Cilin inde çok iyi olduğuna tabii..
Son olarak  yukarıda saydığım anti-virüslerin ikisinide kullanmama rağmen memnun kalmadım..Yani ben ikisinide kullanmıyorum..Hele hele Norton u asla :)
Herkese virüssüz sörfler..
Allaha emanet olun..
Görüşmek üzere..

Son Düzenleme: Thunderbold ~ 04 Ocak 2005 01:36
Gökhan Varişler
04-01-2005, 11:53   |  #15  
Yıllanmış Üye
1,298 mesaj

Yaku adam bir antivirüs programına pcmi tarattım diyor bir iki tane virüs buldum diyor temizlettim fakat sonra aynı virüsleri tekrar buldum diyor bunu bir çok kişi yaşamıştır bende dahil.
Demekki burada bir sorun var ya Recep in dediği gibi bazı antivirüs programları virüsü yazanları destekliyor yada adı sanı duyulmamış yada duyulmuş anti virüs programları hiç bir işe yaramıyor