windows xp güvenlik açıkları nelerdir?Bununla ilgili bilgi verir misiniz.Teşekkürler.
güvenlik
doktorselmawindows xp güvenlik açıkları nelerdir?......>>>Güvenlik Açıklarını , İşletim Sisteminizin Güvenliğini Sağlamak ve Güvenli Hale Getirip İyileştirmek İçin , Yazılımcı Firma Microsoft - Windows un Güncelleme Kaynağından Son Güncellemeleri İşletim Sisteminize Aşılatmaktır. Şüphelendiğiniz Bir Uygulama veya Özelliğin Açığı Olduğunu Düşünüyorsanız Bunu Tanımlandırabilirsiniz.Bir Takım Yollardan , Alabileceğinizi Varsaydığınız Zararlılar İçinde Güvenlik Programı , Ateş Duvarı , Port Denetleyici , Spyware vb. Programları Kullanmayı veya Sık Aralıklarda Güncel Veri Tabanlarına Sahip Şekilde Taratmanız Sizi Riske Atmayı Azaltacaktır.
Sevgiler...
Şimdi öyle bir soru sormuşsunuz ki, müstear isminizden doktor olduğunuzu düşünerek, insanın immün sistemindeki zayıflıklardan kaynaklanan hastalıklar nelerdir gibi birşey olmuş. Bunu ancak uzman yazılımcılar cevaplayabilir ve sayfalarca anlatsalar bitmez, biz de birşey anlamayız. Ama bizim yapmamız gereken, bilgisayarımızı en üst seviyede güvenli hale getirmek için:
1) Öncelikle bilinçli olacağız, her sakallıyı dedemiz sanmadığımız gibi her dosyayı virüs taramasından geçirmeden, güvendiğimiz bir kaynaktan değilse açmayacağız.
2) Haşerelerle dolu, özellikle korsanlık sitelerinden uzak duracağız.
3) Windows'umuzu ve program ve sürücülerimizi güncel tutacağız.
4) Güncel bir güvenlik yazılımımız kurulu olacak.
5) Belli periyotlarla bilgisayarımızı zararlı taramasından geçireceğiz.
Genel olarak bunları yaparsak mümkün olduğunca güvendeyiz demektir.
Çok genel bir konu onlarca açık bugune kadar yama ve güncelleştirmelerle kapatıldı.Bunun için Sp1,Sp2,Sp3 çıkarıldı.Tabi bu birazda hacker larla Micorosoftun mücadelesi gibi bişey,Öyleki birara Microsoft "Plug and Play" yani tak çalıştır sisteminin açığını bile kapatmak için yama yayınladı.Mesela Aşağıdaki gibi bir sürü güncelleştirme nedeni vardı:
Microsoftun xp için yayınladığı bir güncelleştirmedenGenel BakışHerne kadar Microsoft yamalar yayınlasada,benim size önerim sağlam bir internet security programı benim tercihim "Avira 2009."
Vektör İşaretleme Dilinin (VML) işlenme şeklinde, bir saldırganın Microsoft Windows çalıştıran bir bilgisayarın güvenliğini aşmasına ve denetimini ele geçirmesine olanak verebilecek bir güvenlik sorunu saptanmıştır. Microsoft'un bu güncelleştirmesini yükleyerek bilgisayarınızın korunmasına yardımcı olabilirsiniz. Bu öğeyi yükledikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekebilir.
Mustafa@PCHerne kadar Microsoft yamalar yayınlasada,benim size önerim sağlam bir internet security programı benim tercihim "Avira 2009."Önemli olan hasta olduktan sonra ilaç aramak değil, hasta olmamaktır. O yüzden yamalar herşeyden önemlidir. Arkasında 3. parti yazılımlar gelir.Bilgisayarınızda Otomatik Güncellemeleriniz muhakkak açmanızı öneririm.
Selçuk İslamoğluÖnemli olan hasta olduktan sonra ilaç aramak değil, hasta olmamaktır. O yüzden yamalar herşeyden önemlidir. Arkasında 3. parti yazılımlar gelir.Bende zaten güncelleştirmelerin nekadar önemli olduğunu yazımda belirttim,Sadece "ek" bir önlem maksatıyla 2. önerimi yaptım.Dediklerinizide %100 katılıyorum...Bilgisayarınızda Otomatik Güncellemeleriniz muhakkak açmanızı öneririm.