Güvenlik

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
nes
17-04-2004, 12:52   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj

Merhaba..

Bu konunun yeri burasımı yada sorulabilirmiyim bilmiyorum.. Bilgisayarımda bir hacker saldırısı olduğu düşünüyorum..Bugüne kadar bunu hiç merak etmediğimden bilmiyorum.. Böyle bir şeyin olup olmadığını anlayabilceğim ve bilgisayarımı bu tür saldırılardan koruyabilceğim yazılımlar varmıdır? Yardımcı olurmusunuz? Şimdiden teşekkürler.

Swat_Man
17-04-2004, 14:16   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,488 mesaj

Merhaba Chip'in bu ayki sayısını alırsan gereken bilgiyi alabilrisin.Bilgisayarına Zonealarım pro Norton Internet Security 2003,Norton Personal Firewall 2003 6.0 Bilgisayarına girmelerini önler.Hepsini www.program.arsivi.com ve www.inndir.com 'dan bulabilirsin kolay gelsin

Son Düzenleme: Swat_Man ~ 17 Nisan 2004 14:17
nes
17-04-2004, 23:22   |  #3  
OP Taze Üye
14 mesaj

Teşekkür ederim..İnceleyeceğim..

Swat_Man
18-04-2004, 00:47   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,488 mesaj

önemli değil.Kolay gelsin..

nes
18-04-2004, 23:11   |  #5  
OP Taze Üye
14 mesaj

Bu yazılımları indirdim.. Bişey daha sormak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.. Bir arkadaşım ben nete girdiğimde bunu anlayabiliyor..Ip numaramı değiştirdiğim halde.. Bunu nasıl anlayabiliyor? Ve buna nasıl engel olabilirim? Şimdiden teşekkürler..

hasanyasin
25-04-2004, 10:29   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

Bu kişi uyanık ve kötü kalpli biri sanırım. Bunu nasıl yapabildiğini anlayabilmek için, şöyle düşünelim: Diyelim ki siz her çarşıya çıktığınızda, ben bunu fark ediyorum. Nasıl acaba..?

Bunun için geniş bir çevrem olması işe yarayabilir. Mesela sizi tanıyan birçok kişi benim yakın dostumdur ve siz çarşıya çıktığınız anda, size hiç çaktırmadan bana haber verirler. Yaşasın kötülük..!

Bir şekilde belediyenin çarşıya çıkan herkese bir kod numarası verdiğini düşünelim. Eğer sizin sabit bir kod numaranız varsa, bunu daha önceki iletişimlerimizde elde etmişimdir. Eğer değişen ve her çarşıya çıktığınızda yenilenen bir kod alıyorsanız belediyeden, o zaman da bu kod numarasını siz fark etmeden bana gönderen bir arkadaşım olabilir belediyede... Yaşasııın...

Bu modele bakarsanız, kullandığını messenger veya mail servisleri, bilgisayarınıza daha önce bir şekilde attığım bir ajan yazılım veya benzeri bir yoldan sizi tesbit etmem mümkün. Diyelim ki siz msn hesabınızı da değiştirdiniz benden kurtulmak için; ama sizi çok sevdiğini düşündüğünüz biri, "yaşasın kötülük" deyip, bana yeni hesap bilgilerinizi de verdi...

Bir sürü yolu olabilir. Bunu engellemek için, bilgisayarınızı bir firewall'la koruma altına almanız yetmez. Saklanmak zor iş ve sizi nereden gördüğümü fark etmediğiniz sürece sizi görmeye devam edeceğim...