Bir siteden bir hacker ile tanıştım, konuştuk, bana dosya yolladı bu çok işe yarar gibi bir şeyler, arşiv olan dosyaları kabul ettim indirdim, 30 saat boyunca fln uzun süreli konuştuk.Dosyaları sonra anti ile tarattım truva atı çıktı, sonradan aklıma geldi dosya transferinde,msn'de konuşurken hacklenme riskimin olduğu. Şimdi o benim ip adresimi almıştıır heralde,bilgisayarımdan bilgi de toplamışmıdır?bu durumda neler başıma gelebilir,neler olaiblir, indirdiğim 5 mb zip dosyasını dizine çıkar/extract yaptım bir yere 2 tanesini, sadece 2 dosyayı extract yapmama rağmen oradan bir geri gidip klasörün boyutunu gördüğümde şok oldum diebilirm 750 mb olmuş sadece onun 5 mb ile 4 mb lık dosyalarının ikisini çıkartmıştım.Bu dosyaları buradan bir arkadaşın düşük sistem özelliklerime önerdiği panda ile tarattım ve şüpheli dosyalar ile truva atları tespit etti ama silemedi maalesef sen sil diyor.Şimdi ben tehlikedemiyim?,trojanı yemedim sadece dosyalrı bir yere çıkarttım boyutuna baktım.Ama msnde onun la bayağı görüştüm ardı ardına 10 yada daha fazla dosya gönderdi bana, bu dosyaları işime yarıyor diye kabul ettim bu kişi bana bir şey yapabilirmi? bilgisayarımda sanki yavaşlamalar donmalar oldu gibi.ip adresime attack fln mı gerçekleştiriyor ? bu durumda neler olabilir ve hangi önlemler cmd komutu v.s. yapıp alabilirm?Kişisel ve ailevi bilgilerim,e-mail adreslerim tehlikede mi?
güvensiz bir durumdamıyım?Heran başıma bir şey...?
- 1
- 2
İlk önce ip adresinden yapsa yapsa netini keser çünkü prosfesyonel ollbir kişi ile uğraşmaz bir kurbanla 30 saat görüşmez wınrara atmıstır trojanı veya baska bır seyı sen en temızınden bır format cak bırde her hesabının sıfrelerını degıstır bende grastım bu ıslerle bılırım dedıklerımı yaparsan tehlıke kalkar bırde modeme res at
modemi fabrika ayarlarına al yeniden kur kullanıcı adı şifre falan sonrasında aldığın dosyaları sil kaldır bilgisayardan face,msn,gibi hesabların varsa vardır büyük ihtimal şifrelerini değiş..
birde face ve meessenngerin özelliği var telefonunu ekle çalınma gibi bir durum olursa geri alman kolay olur hacker telefon unuda çalamaz ya......
en son karpersky norton gibi programlarla tara bilgisayarı ama ilk önce modemini fabrika ayarlarına al bence o adam hacker deği lamer gerçek bir hacker kurbanıyla konuşmaz msnden dosya atıp avlamaz
hackerların %95 ine güvenilmez ; geri kalan %5 benim gibi iyi niyetli insanlardan oluşurlar..
bir kaspersky rescue cdsi oluştur ; onla pcyi boot et ; yanlız cdyi arkadaşınızın pcsinde oluşturun...
onla taratırsınız pcyi ; o gerekeni siler............
eğer o %5 e denk gelseydiniz size adam gibi içinde trojan olmayan yasal dosyalar yollardı ve tabiki xp vista win7 deki kolay kullanım yolları vb güvenlik açıkları hakkında yardım ederdi....sizin pcnizi tarar sizin msn adresinize ne yapmanız hakkında geniş bir makale yollardı size ...
bu işlemi yapan hackerlar iyi hacker olup ALLAH rızası için çalışırlar desemde bu iş için dünyanın parasını talep ediyorlar... bazen içlerinde pek azı sizlerin pcnize girip ALLAH rızası için sizin msn adresinize güvenlik açıklarınız hakkında bilgi verebiliyor...
ben şahsen bunu iyilik olarak yapan biriyle karşılaşmadım.... ama bir gün msn adresinize şu programları kullan yada şu kullandığınız anti virüs programında güvenlik duvarınızda şu işlemleri yapıp şu portları kapatmalısınız tarzında bir email alırsanız ve tabiki sizin webcam den çekilmiş görüntülerle birlikte ve sizin resminiz tabiki ; hemen güvenlik duvarı ayarlarınızı değiştirip gerekirse yeni güvenlik programları sisteminize entegre ediniz ; o malum portlarıda kapatınız....
adamlar mesela 53456 nolu portu uzaktan açabiliyor ; ordan sisteminize girebilir...
benim bilgisayara hacker girse ne olur girmese ne olur ? önemli bir şey yok ; ben sadece bana vakit kaybına neden olmasından dolayı kızarım .........
işin yoksa tak acronis cdyi geri yükle yedeği 5-6 dakika bekle .... ayıp yahu hacker efendi bana 5-6 dakika kaybettiriyorsun ; çok ayıp teesüf ederim.... ben o 5-6 dakikada elma yerim yahu ; senin yüzünden aç kalıyoruz ;meyve yiyemiyoruz........
acronis backup cdsi icat oldu mertlik bozuldu (pardon hackerlar bozuldu..)
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, şifrelerimi değiştirdim ve dosyaları sildim, sistem özelliklerim düşük maalesef o antivrüsler ile tarama yapamam. online taramaya güvenmiyorum.Modemi açıp kapadım.ayarlarını resetleyip ayar girlmesini internet serviscisine söyleyeceğim. port nasıl kapayabilirm acaba mesela bazı ip adresleri ile bağlantım va görüküyor, netstat -n, netstat -na, netstat -anp yapınca 12.123.123.1:80 80 neyi ifade ediyor hangi port için bu ? internette gezinmediğim bir şey açık olmadığı halde bunlar çıkıyor.Bu benim araştırdığıma ve bazı kişilerin dedğine göre gerçek hacker zor siteleri fln çökertmiş v.s. gerçek hacker var gibi bilgi verirseniz sevinirim, format atamama maalesef daha geçenlerde attırdım 5-6 formatta adam hep doğru dürst yükleyemedi, boşuna format attı,mesela eskiden çalışmayan güvenlik merkezi(security center) hizmeti şimdide çalışmıyor bunu xp cdsi olmadan düzeltmek imkanı varmı bu arada
1)Sistem özelliklerin düşük diye tarama yapmazsan hacker'a kıyak yapmış olursun
2)En temizinden şöyle tam teknik bilgisayarcılar vardır. Onlara format attır.
Bu dedikleriminin en az birini yapmazsan yarın bilgisayarına bile giremeyebilirsin.Ama ayrı bir yöntem.
1)Modem'i kapa ve fabrika ayarlarına döndür
2)Tarama yap (panda kaspersky vs.)
3)Bilgisayarına sağlam bir şifre koy
4)Bir kaç gün pcye girme.
RSİT yazılımını çalıştırıp raporunu buraya yapıştırın. Sorun varsa söylerim.
Güvenlik yazılımlarını kapatın.
ListFiles/Folders satırını 3 months ayarına getirin.
Continue butonuna basın.
Raporları buraya yapıştırın.
düzgün bir format attır ama sen atma çok iyi bir bilgisayarcıya attır(öyle antivürüs filan işlemez söyliyim)+format attırırken kesinlikle internet bağlantısı olmasın ve modemi ilk aldığın ayarlara döndür yada modemi sil baştan yükle
Kardeş önce internet kablonu çıkar, interneti kes PC'den.. Ardından PC'ne güzel bir virüs ve casus yazılım taraması yaptır.. Başka bir yerden başka bir bilgisayardan internet üzerinde ne kadar mühim hesabın varsa şifrelerini değiştir.. Kendi PC'n de hazır olduktan sonra modemini resetleyip modem şifreni de değiştirip tekrar nete bağlan.. Ve mümkünse başka bilgisayardayken o elemanı msninden sil..
Kısa bir süre PC'ni gözle.. Ters bir durum yoksa, bilgisayarında bazı şeylerinin kendi kendine değiştiğini görmediysen artık rahat şekilde ama dikkatlice nette dolaş..
Şifre ve parolalarını değiştirmişsin zaten.Eğer sabit IP kullanmıyorsan modeme reset atsan yeterli olacaktır.Son olarak Bilgisayarı C - D ne varsa formatla ama format atarken hızlı formatlamayı seçme yavaş formatlasın(XP kuracaksan soruyor).Bunları yaptıktan sonra kralı gelse bir şey yapamaz.
ŞİMDİ DEDİKLERİMİ YAP.
ÇALIŞTIR-msconfig- GENELDEN tanımlama başlangıcı seç-ÖNYÜKLEMEDEN.-GÜVENLİÖNYÜKLEME(EN AZ) SEÇ-
BAŞLATMAYA GEL ORDA DİKKATİNİ ÇEKEN BİŞEY VARMI.VAR İSE YOK İSEDE HEPSİNİ DEVRE DIŞI BIRAK PC TEKRAR BAŞLAT PC GÜVENLİ MODDA BAŞLIYACAK.SONRA
ANTİMALWAREBYTS-CONBOFİX-KASPERSKY 2012-SONRA KASPERSKY KURUNCA TÜM EBEVEYM DENETİMLERİNDEN İLLEGAL SİTELERİ ENGELLE VE ŞİFRE KOYKİ HACKER HİÇBİR SİTEYE GİREMESİN..
CTRL+ALTR+DEL BAŞINCA GÖREV YÖNETİCİSİNDE SERVİCES EXE YANINDA SENİN ADIN YAIYORMU...
hacker değildir o lamerdir
öyle olsaydı ben şimdi hackerların ustası olmuştum hacker olmak için benim kişisel fikrim iyi derecede asm bilmek gerekir ki asm de çok zordur
lamerler ordan burdan bulduğu bilgilerle böyle dosya yollarlar gerçek bir hacker iyi derecede asm bilir
modemi kapat ve pc deki tüm bölümleri sil yeni bölüm oluştur ve biçimlendir modemide resetle ayrıca modem firmwaresini son haline güncelle kablosuz ağ kullanıyorsan doğrulama türünü wpa2 psk şifrelemeyi aes yap modemin girişine şifre koy ardından iyi bir total security yazılımı yükle kaspersky pure olabilir
yüklediğin windows son çıkan win7 olsun son sürüm son build yani ve tüm updateleride rtam olsun
hacker diye tanımladığınız kişi pc ye girsinde görelim sıkıyosa girsin giremez en fazla modem ayarlarınızı bozabilir oda güncel firmware ile çok zor
Sercan sen ne anlarsın hijackthis den ya anca günde 5 antivirüs yükle saçma sapan konular aç sonra gel hijackthis log larını bana yolla de adama.:D cem yılmaz'a bile bukadar gülmüyorum lan.
BEN FAZLA BİLMEM DOĞRU SÖYLÜYORSUN HER İŞİN ERBABI BAŞKADIR BENDE ÇOK İYİ HUKUKTAN ANLARIM.yav sercan bu kapakların varya insanı alıo götürüo5237 SAYILI TÜRK CEZA KANUNU DERKİ;
Hakaret
MADDE 125. - (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur.(3) Hakaret suçunun;
b) Dinî, siyasî, sosyal, felsefi inanç, düşünce ve kanaatlerini açıklamasından, değiştirmesinden, yaymaya çalışmasından, mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı,
(4) Ceza, hakaretin alenen işlenmesi hâlinde, altıda biri; basın ve yayın yoluyla işlenmesi hâlinde, üçte biri oranında artırılır.
- 1
- 2