h.kartımdaki dosyaları kimse görmesin..?

HPQ-User
23-08-2008, 01:26   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

01apachi sormuş:
mrb arkadaşlar, ben kendime özel dosyalarımı, flash belleğe yada hafıza kartıma yükleyip, güvence altına almak istiyorum.
elimde bulunan bazı programlar ile bunu başaramadım.. meselâ FolderAccess2.0 ile flash bellekdeki bir dosyayı şifrelediğimde başka bilgisayarda açılıyor!! ben bana ait olanı sadece kendim ve benim isediklerimle paylaşmak istiyorum..
umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir..

teşekkür ederim, saygılar..

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
işletim sistemim xp..

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; InfoPath.1)

inNteAcoME
23-08-2008, 01:51   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
677 mesaj

sorun eğer anlaşığım gibi bir şey ise çözüm basit gibi:):
1.pcde virüs var: kis8 ile tarat.
2 sonra Kullanıcı Yapılandırması - yönetim şablonları - windows bileşenleri - windows gezginine tıkla
sağ tarafta Klasör Seçenekleri Öğesini Araçlar Menüsünden Kaldırır yazar ona çift tıkla
Devre Dışı yap Uygula - Tamam de kapat
ve sonra denetim masasına gir ve klasörseçeneklerini bul(ikjinci işlemden sonra yerine gelektir bana güven)
yöntemini bi uygula bakalım doğru anlamışmıyım;)

01apachi
23-08-2008, 02:01   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,618 mesaj
inNteAcoME
yöntemini bi uygula bakalım doğru anlamışmıyım;)
sn inNteAcoME, sanırım siz dosyayı bilgisayarda saklama yöntemini açıklamağa çalışmışsınız, ben taşınabilir bellekte saklamak istiyorum, öylebir saklayım ki; başka bilgisayara taktığımda sadece ben açabileyim...
teşekkürler

inNteAcoME
23-08-2008, 02:07   |  #4  
Yıllanmış Üye
677 mesaj

ben dosyaları görünbtüleyemediğinizi düşündüm. eğer görüntüleye bildiğiniz halde kopyalama işlemi yapmıyor iseniz lütfen belirtin çünkü sorun sandığım kadar basit olmayabilir;)

01apachi
23-08-2008, 02:12   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,618 mesaj

özel verilerimi, flash belleğe yada hafıza kartıma yükleyip, güvence altına almak-şifrelemek istiyorum.. sorunum bu..?

*saygılar*

inNteAcoME
23-08-2008, 02:12   |  #6  
Yıllanmış Üye
677 mesaj

eğer sorun kopyalama ile ilgili ide çözüm: pc yi ayrı bir hard disk teki sistem üzerimden başlatarak deneyiniz.
not: eğer bahset tiğinin dosyalar windowsun çekirdek dosyaları ise güvenli modda başlatmak bile çozüm olmaz!

01apachi
23-08-2008, 02:24   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,618 mesaj

sn inNteAcoME; windows'um ile ilgili herhangibir sorun söz konusu değil, kopyalamada falan bir problemim yok, flash bellek veya hafıza kartımdaki dosyaları kendi bilgsyarımda şifrelediğimde başkabilgisayarda da şifreli kalsın istiyorum.. sadece programa ihtiyacım var
teşekkürler..

Son Düzenleme: 01apachi ~ 23 Ağustos 2008 02:27
ferroburak
23-08-2008, 02:33   |  #8  
Yıllanmış Üye
145 mesaj

bendeki transcend flash belleğin kurulum cd'sinde bu işe yarayan bir program var işini görür mü acaba.

Son Düzenleme: ferroburak ~ 23 Ağustos 2008 02:34
inNteAcoME
23-08-2008, 02:35   |  #9  
Yıllanmış Üye
677 mesaj

ozamaman üzgünüm saçmna gelebilir size ama başka bir şey gelmiyor aklıma: ilgili cihazın hold kilidini kontrol ettiniz mi? kusur bakmayın şuan aklıma başka bir şey gelmiyor!

dostca
23-08-2008, 11:00   |  #10  
Yıllanmış Üye
175 mesaj
HPQ-User
01apachi sormuş:
mrb arkadaşlar, ben kendime özel dosyalarımı, flash belleğe yada hafıza kartıma yükleyip, güvence altına almak istiyorum.
elimde bulunan bazı programlar ile bunu başaramadım.. meselâ FolderAccess2.0 ile flash bellekdeki bir dosyayı şifrelediğimde başka bilgisayarda açılıyor!! ben bana ait olanı sadece kendim ve benim isediklerimle paylaşmak istiyorum..
umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir..
teşekkür ederim, saygılar..
Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
işletim sistemim xp..
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; InfoPath.1)
Arkadaşlar senin sorunu anlamadan cevap vermişler.
Tüm dosya veya klasör şifreleme programlarıyla yapılan şifreleme diğer bilgisayarlarda açılır.Bunun sebebi o programlarında pc lere kurulması gerekir
Sana iki önerim var.
1-Windowsun kendi zip iyle şifreleme yapabilirsin bunu yapabilmen için winrar yüklü olması gerekmez hatta winrar ı kaldırmakda yeterli.Bunu şu şekilde yapabilirsin önce dosyayı işaretle sağ tıkla gönder sıkıştırılmış klasör sonra dosyayı aç dosya menusunden parola ekleyi tıkla parolayı gir dosya şifrelenmiştir.Bu dosyayı diger pc lerde kise açamaz.
1-Winrar lada şifreleyebilirsin başka bir pc de şifreyi bilmeyen açamaz Winrar ın Gelişmiş sekmesinden parolayı ayarlayla yapabilirsin bu arada kurtarma kaydı eklersen ileride onarmada sorun olmaz.Yukarıdaki işlemi Winrar ın Arşiv biçimindeki ZIP i işaretlersen aynı işlemi yapar Winrar kurulu olmayan bir pc de windows zip iyle açarsın.
Kolay gelsin.

01apachi
23-08-2008, 14:47   |  #11  
Yıllanmış Üye
1,618 mesaj
dostca
Arkadaşlar senin sorunu anlamadan cevap vermişler.
Tüm dosya veya klasör şifreleme programlarıyla yapılan şifreleme diğer bilgisayarlarda açılır.Bunun sebebi o programlarında pc lere kurulması gerekir
Sana iki önerim var.
1-Windowsun kendi zip iyle şifreleme yapabilirsin bunu yapabilmen için winrar yüklü olması gerekmez hatta winrar ı kaldırmakda yeterli.Bunu şu şekilde yapabilirsin önce dosyayı işaretle sağ tıkla gönder sıkıştırılmış klasör sonra dosyayı aç dosya menusunden parola ekleyi tıkla parolayı gir dosya şifrelenmiştir.Bu dosyayı diger pc lerde kise açamaz.
1-Winrar lada şifreleyebilirsin başka bir pc de şifreyi bilmeyen açamaz Winrar ın Gelişmiş sekmesinden parolayı ayarlayla yapabilirsin bu arada kurtarma kaydı eklersen ileride onarmada sorun olmaz.Yukarıdaki işlemi Winrar ın Arşiv biçimindeki ZIP i işaretlersen aynı işlemi yapar Winrar kurulu olmayan bir pc de windows zip iyle açarsın.
Kolay gelsin.
sn dostca söylediğiniz yöntemi daha önce denemiştim, winrar şifrekırıcı pro ile 8 dakkikada dosya açıldı, ;(
tavsiye edebileceğiniz başka bir program varmı acaba??
*saygılar*

inNteAcoME
23-08-2008, 15:13   |  #12  
Yıllanmış Üye
677 mesaj

birde win zip var ama:)

dostca
23-08-2008, 15:44   |  #13  
Yıllanmış Üye
175 mesaj
01apachi
sn dostca söylediğiniz yöntemi daha önce denemiştim, winrar şifrekırıcı pro ile 8 dakkikada dosya açıldı, ;(
tavsiye edebileceğiniz başka bir program varmı acaba??
*saygılar*
Kendiniz herhangi bir şifre oluşturup kırmayı deniyorsanız elbette kırarsınız Winrar şifrelemesi küçük büyük harf ve diğer karakterlere duyarlıdır.Güvenli bir şifre oluşturmanın yolları var bunları öncelikle araştırın örneğin(@-+*/¬¹²#¼½¾{[]}\?/!"^^$%&'()=)gibi karakterler ekleyin bu durumda kırılması çok zor olur bu karakterleri bazı programlar desteklemez.Mutlaka başkası kıracak diye bir korku içinde olursanız dosyalarınızı saklayamazsınız her yerde %100 güvenlik diyede bir şey yoktur
Size önereceğim başka bir programda aşağıdaki linkte bununla yapmanız halinde dosyalarınızı açmak için başka bir pc de de bu programın kurulu olması gerekir.

Kolay gelsin.

01apachi
23-08-2008, 18:52   |  #14  
Yıllanmış Üye
1,618 mesaj

teşekkürler dostca öneriniz için..

Elçin bahar
24-08-2008, 00:34   |  #15  
Yıllanmış Üye
260 mesaj

bu konuyu DOSTCA arkadaşım çok güzel açıklamış başka söze gerek yok.eğer bir programla bir dosyayı şifreliyosan başka bilgisayardada şifreli olarak görmek istiyosan o bilgisayardada aynı programın kurulu olması lazım.

01apachi
24-08-2008, 11:54   |  #16  
Yıllanmış Üye
1,618 mesaj

arkadaşlar illaki bir çözümü var ben %100 güvenlik istemiyorum bu mümkün değil sadece bıksınlar uğraşmasınlar istiyorum..

inNteAcoME
24-08-2008, 12:19   |  #17  
Yıllanmış Üye
677 mesaj

ozaman daha açık belirir kardeşim saçma ama rip diye bi olay yerden de azıcık tasarruf ediyo deneye bilirsinBeğendim