haberler

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
kusa
28-08-2006, 15:09   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
360 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2006

GENELKURMAY'DA DEVİR-TESLİM TÖRENİ BUGÜN

Orgeneral Hilmi Özkök, Genelkurmay Başkanlığı görevini bugün Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a devredecek. Genelkurmay Başkanlığı'nda devir-teslim töreni bugün saat 16.30'da Genelkurmay Başkanlığı karargahında yapılacak. Törende Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 25. Genelkurmay Başkanı olacak.
Törende ayrıca Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, emekliye ayrılan Orgeneral Hilmi Özkök'e ''Devlet Şeref Madalyası'' verecek.

Genelkurmay'da devir teslim günü

ORGENERAL Hilmi Özkök, Genelkurmay Başkanlığı görevini bugün Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a devredecek.

Devir-teslim töreni saat 16.30'da Genelkurmay Başkanlığı karargahında yapılacak. Törende Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 25. Genelkurmay Başkanı olacak.

Törende ayrıca Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, emekliye ayrılan Orgeneral Hilmi Özkök'e 'Devlet Şeref Madalyası'' verecek. 66 yaşındaki Orgeneral Yaşar Büyükanıt, yaş haddi nedeniyle bu görevini iki yıl sürdürücek.

***********************************************************


YANGIN SÖNDÜRME HELİKOPTERİ DÜŞTÜ

Antalya'nın Kaş ilçesindeki orman yangınını söndürme ve soğutma çalışmalarına katılan Orman Genel Müdürlüğüne ait Kamof-32 tipi söndürme helikopteri, Kaş ilçesine bağlı Gömbe beldesi yakınlarındaki, Gömbe Göleti'nden su alırken düştü.
(28 Ağustos 2006 Pazartesi)

KAŞ'TA YANGIN SÖNDÜRME HELİKOPTERİ DÜŞTÜ

Antalya'nın Kaş ilçesindeki orman yangınının söndürme ve soğutma çalışmalarına katılan Orman Genel Müdürlüğü'ne ait Kamof-32 tipi söndürme helikopteri, Kaş ilçesine bağlı Gömbe beldesi yakınlarındaki, Gömbe Göleti'nden su alırken düştü.

Orman Bölge Müdürü Ahmet Gedikağaoğlu, yaptığı açıklamada, helikopterin göletten su alırken henüz belirlenemeyen bir nedenle düştüğünü söyledi.

Gedikağaoğlu, ''Helikopterin az önce düştüğünü öğrendik. Pilotlar sağ salim kurtulmuşlar. Biz de başka bir helikopterle bölgeye hareket ettik'' dedi.

BOLU'DAKİ ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Bolu'nun Mudurnu ilçesi Beyderesi köyü yakınlarındaki yangının kontrol altına alındığını belirterek, ''Yangının şu anda herhangi bir yerleşim yerini tehdit etmesi söz konusu değil'' dedi.

Bolu'nun Mudurnu ilçesi Beyderesi köyü yakınlarında dün öğle saatlerinde çıkan orman yangınıyla ilgili çalışmaları yerinde incelemek üzere bölgeye gelen Osman Kahveci, yetkililerden bilgi aldı.

Kahveci, ''Çıkış nedenini bilemediğimiz orman yangını rüzgarın da etkisiyle hızlı bir şekilde gelişti. Beyderesi köyünü de tehdit eder duruma geldi. Ancak gece boyunca yapmış olduğumuz yoğun müdahaleler sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangının şu anda herhangi bir yerleşim yerini tehdit etmesi söz konusu değil'' diye konuştu.

Yangının çıktığı sahada 4 helikopterin çalışma yaptığını ifade eden Kahveci, ''Bu yangında 80-100 hektar arasında ormanlık alanın yandığını tahmin ediyoruz. Bu rakam çalışmalar sonucunda yapılan ölçümlerle kesin belirlenecektir'' dedi.


***********************************************************

Fabrika işçilerine 'Ben Massa'dan daha hızlıyım aslında' dedi...

Fisichella, Bursa'daki Renaut Fabrikası'nda

Formula 1 Türkiye Grand Prix'inde 6. olan Renault F1 pilotu Giancarlo Fisichella, Bursa'daki Oyak Renaut Fabrikası'nı ziyaret ederek çalışanlara imza dağıttı.
(28 Ağustos 2006 Pazartesi)

İstanbul Park'taki 8. virajın dünyanın en zor virajı olduğunu belirten İtalyan pilot, "Türkiye, İstanbul'daki organizasyonla çok büyük bir iş başardı" dedi. Startla birlikte sağından Schumacher solundan Alanso'nun geçtiğini anlatan Fisichella, fren yapınca spin attığını söyledi.
Fisichella, Renaut Grubu Eiromed Bölgesi'nden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Oyak Renaut Yönetim Kurulu Başkanı Luc Alexandre Menard tarafından karşılandı. Üretim bölümündeki çeşitli aşamaları gezerek bilgi alan Giancarlo Fisichella, fabrika işçileri tarafından büyük bir iliyle karşılandı. İtalyan pilot üretim safhasındaki yeni Renaut Clio'ların önünde fotoğraf çektirdi.
Daha sonra işçilerle bir araya gelen Fisichella çalışanlara kendi imzaladığı resimlerinden dağıttı. Fisichella fabrika gezisinden sonra çalışanlar arasında düzenlenen World Tour Bilgi ve Tahmin Yarışması'nda ilk üçe giren işçilere imzalalı tişört ve şapka hediye etti. Fabrika yemekhanesine gelerek işçilere kısa bir konuşma yapan Fisichella "Hedefimiz aynı kazanmak, kazanmanın yolu ise başarıdan geçiyor. Fabrikanızda kalite çok iyi, takımız F1 de süper" dedi.

Ünlü pilot daha sonra yarışmada kullandığı kaskını imzalayarak Oyak Renault Yönetiöm Kurulu Başkanı Luc Alexandre Menard'a hediye etti. Fabrika çalışanları adına Fisichella'ya anı olarak iznik cinisinden yapılmış vazo hediye edildi.

"8.VİRAJDA 5 Gİ BASINÇ UYGULANIYOR"

Gezinin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan F1 pilotu, startla birlikte yarışın hemen başında attığı spinle ilgili, "Sağımdan Schumacher, solumdan Alanso geliyordu. Fren yapmak zorunda kalınca spin attım" dedi.

İstanbul Parkta düzenlenen Türkiye Grad Prix'inin çok başarılı geçtiğini belirten İtalyan pilot Fisichella "Öncelikle İstanbul çok güzel bir pist. Organizasyon çok başarılı. Türkiye bu organizasyonla çok güzel bir iş becerdi" diye konuştu.

İstanbul Park'taki 8.virajın dünyanın en zor virajı olduğunu anlatan Fisichella, "Burası çok zor ve aynı zamanda bir o kadar da heyacanlı. Özellikle 8.viraj dünya pistleri içerisindeki en zor viraj dedi. Saat istikametinin tersine doğru olan pistlerden birisi Brezilya diğeri ise İstanbul Park, 270 kilometre hızla girilen 8.virajda boynumuza ters istikamette yaklaşık 5 Gİ basınç uygulanıyor, bu da bize zor anlar yaşatıyor" şeklinde konuştu.

Türkiye Grand Prix'ini birinci olarak bitiren Brezilyalı pilot Felipe Massa'yı da tebrik eden Fisichella "Massa benim arkadaşım, 2004'te beraber yarıştık. Aslında ben ondan daha hızlıyım, Ama o İstanbul'da çok iyi bir yarış çıkarıp birinci oldu. Kendisini tebrik ediyorum" diye konuştu.

İtalyan pilot daha sonra basın mensuplarına imzalı şapka dağıtıp fotoğraf çektirdi.


***********************************************************


70 yılda yanan ormanlarımızın toplam büyüklüğü 70 TANE İSTANBUL boyutuna ulaştı

İlk kayıtların tutulduğu 1937'den bugüne Türkiye'de 79 bin 303 orman yangını çıktı, 1 milyon 587 bin 847 hektar orman alanı kül oldu.
(28 Ağustos 2006 Pazartesi)

Başlangıçta yılda 600 gibi düşük sayılarda görülen orman yangınları, 1945'de 1169'a yükseldi. Orman Koruma ve Yangınla Mücadele Daire Başkanlığı'nın raporuna göre bu tırmanışa ormanların devletleştirilmesiyle ilgili 4785 Sayılı Yasa'nın çıkarılmasına gösterilen tepkinin neden olduğu tahmin ediliyor. 1945 yılında çıkarılan kanun kapsamında 543 bin hektar özel orman devletleştirilmişti. Sonraki yıllarda ise yangının sayısı 1984'ten itibaren bir daha hiç azalmamak üzere arttı. 1996 ve 2005 arasında 18 bin 644 adet orman yangınında toplam 90 bin 406 hektar alan yok oldu.

Orman Genel Müdürlüğü'ne göre en riskli bölgeler: İzmir, Milas, Kanlıca, Fethiye, Köyceğiz, Manisa, Akhisar, Ankara, Uşak, Antalya, Alanya, Serik, Taşağıl ve Antakya.10 yılın verilerine göre her yıl ortalama Muğla'da 1796 hektar, Antalya'da 1027 hektar ve Adana'da 825 hektar orman alanı yanarak kül oldu.

***********************************************************

Kezman, şu an itibariyle Fenerbahçe'ye imzayı attı (14.27)


Fenerbahçe'nin yeni transferi Sırp golcü Mateja Kezman, sabah saatlerinde Kadıköy Özel Acıbadem Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçti.
Sırp golcü Mateja Kezman, İspanya'nın Atletico Madrid takımından Fenerbahçe'ye transferinde aracılık yapan işadamı Celalettin Bilgiç ile hastaneye geldi. Sağlık kontrolünde Kezman'ın kan ve idrar örneği alındı ve detaylı sezon başı sağlık muayeneleri yapıldı.

**********************************************************************************************************************************************SON********************************

Son Düzenleme: kusa ~ 28 Ağustos 2006 21:23
Soul_Reaver
28-08-2006, 23:42   |  #2  
Yönetici
Teşekkür Sayısı: 0
254 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

Burası haber kanalı değil.