geçen günlerde msn ve facebook hesaplarımı hack lediler geri almak için çok çaba sarfettim microsoft a mesaj attım şikayet dilekçesi hazırladım fakat bir netice alamadım.Hesabımın içersinde çok değerli arkadaşlarımda vardı bu konu hakkında bana yardımcı olabilir misiniz? Hesaplar değilde içindekiler çok değerli.
hack
acaba microsofta mesaj atarken Recep Baltaşın hazırlamış olduğu yazıdan yararlanarak mı mesaj attınız? eğer öyle yapmadıysanız hazırlanmış olan konudan yararlanarak mesaj atarsanız microsofttan mutlaka cevap gelecektir facebook hakkında ise bir bilgim yok şu an
linki incelemenizde fayda var
https://www.chip.com.tr/forum/cal ... n-video_t87465.html
msn yi geri aldımı facebookuda şifremi unuttum diyerek alır zaten
hack olayı nasıl yok diyosunuz anlayamıyorum.Bankaların ve veri depolarının şifrelerini kıran insanlar var sistem analizi yapıp veri tabanlarına girenler var.Bir msn adresini çalmak o kadar zor olamaz.Ki bi program yardımı ile yapılır elbette yada şifre çözücüler ile ama tabi ki çalınacak hesapta çalmayı gerektirecekte birşeyler olmalı? O bakımdan bu tür hack olaylarını yok sayamazsınız.
Benim hesabımın şifre ve gizli sorusu tahminle kırılması mümkün değildi çünkü.
123456 İmperva güvenlik şirketine göre Facebook'un görüntü hizmeti RockYou'daki en yaygın parola.Ayrıca geçen aylarda yapılan parola güvenliği testinde en çok kullanılan msn şifresinin de 123456 olduğunu hatırlarsak msn şifrelerini bulmak veya kırmak çok kolay.Adramiti'nin de dediği gibi bazı şifreler vardır en iyi hackerları bile günlerce uğraştırabilir.
Hack başlı başına ayrı bir konudur, ve kişisel olarak karşılaşılan sıkıntılardan (güvenlik zaafiyetlerinden) tamamen kullanıcılar sorumludur.
MSN - Hotmail vb. iletişim araçları , Sosyal paylaşım siteleri kullanıcının hatası olmadan saldırganların şifrelerinizi çalmasına sebep teşkil etmez,imkan tanımaz (İstisnalar hariç).
Microsoft cephesine gelirsek;
Son yıllarda hesap çalınmaları, çeşitli yazılımların ve kullanıcıların bilgilerini çalmaya dayalı yeni varyant kötü yazılımların sebebiyat verdiği sonuçlarla mücadele etmekte , ve Yüzlerce ülke kullanıcıya bu konuda yardımcı olmakta zorlanıyor. Genelde adreslerin tekrar elde edilmesi için zorunlu form dolduruları ülkemizde standart içerik yazısı haline geldi,ve raporlanan sunucuda buna yanıt vermek mümkün olmaktan çıkıyor.
Hizmet gerçekleştiren firmalar kullanıcıların güvenlikleri için zaman aralıklarında; hatırlatmalar ve gizlilik koşullarında olabildiğince uyarılar gerçekleştirmektedirler... Malüm suçlunun kim olduğu konusunda yanılmıyorsunuz...
Senin hem msn ini aynı zamanda facebook hesabını çalmışlar sa eğer büyük ihtimal pc nde keyloger olabilir bilgisayarını güzelce temizlemeni tavsiye ederim