Hackerlar intikam aldı!

CHIP Online
20-06-2010, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Türkiye'deki yasaklara büyük bir tepki geldi, hem de hackerlardan! İşte hacklenen resmi siteler...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/hackerlar-intikam-aldi_20745.html

Resimlerle: Yakın geçmişe damga vuran hack yöntemleri!

Video paylaşım sitesi YouTube'a mahkeme kararıyla erişimi engelleyen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), onun bağlı olduğu Bilgi Teknolojileri İletişim Başkanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı, "sansüre" tepki gösteren hackerların saldırısına uğradı.

Ulaştırma Bakanlığı'nın da aralarında bulunduğu üç kurumun internet sitesine dün hackerların saldırısı nedeniyle erişim sıkıntısı yaşandı. 01.00 ile 11.00 saatleri arasında yaşanan saldırıyla ilgili bazı internet sitelerine açıklama gönderen hackerlar, "Bu sitelere erişim, YouTube'a yönelik olarak yürüttükleri 5651 sayılı yasa kapsamındaki hukuksuz çalışmalar sebebi ile engellenmiştir" dediler.

Hackerlar, açıklamalarında "Bu saatler arasında erişime engellenmesinin sebebi iyi niyetimizin bir göstergesidir, amacımız kurumların çalışmasını engellemek değil aşağıda anlatmış olduğumuz konulara kamuoyunun ve kamunun dikkatini çekmektir" dedi.

Tüm konu: Hackerlar intikam aldı!

İzleyin: Otobanda hack operasyonu!

Resimlerle: Yakın geçmişe damga vuran hack yöntemleri!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Siz ne düşünüyorsunuz?

kedij
21-06-2010, 05:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
142 mesaj

sansürcü ve vatandaşlarına tepeden bakan devletin tib denilen sansürcü ve vatandaşlarına tepeden bakan kurumunun yaptığı mhkeme kararını yeniden yorumlayarak (ki bu yetkisi yok) yaptığı hukuksuz tecavüze iyi cevap olmuş.

AdminAbi
23-06-2010, 18:46   |  #3  
Yıllanmış Üye
156 mesaj

Açıkçası her ne kadar bu saldırıyı savunmak istesemde sonuçta devlet içinde yapılan saldırıdan dolayı savunulacak bir durum yoktur. Fakat bu saldırı sonucunda TÜBİTAK ın ne kadar yetersiz bir kurum olduğunu da görmüş olduk ki, zaten ben Tübitak taki profesörlerin bugüne kadar ülkemize ne gibi katkıları olduğunu anlamış değilim. En azından bir buluş ya da insanlığa yarar bir şey icat ettiklerini duymadım. Çünkü ne yazık ki kurum içinde yıllar önce basına yansıyan bir olayda Anadolu dan ilkokul mezunu bir amcamız bir icat için bu kuruma başvurduklarında sevgili profesörlerimiz sen üniversite mezunu ya da profesör değilsin ( cahilsin ) deyip bu amcanın icatına patent almasına engel olmuşlardır. Kısacası kendilerini kuantum fiziği ile uğraşmakla çok yüksek görmektedirler. Ben artık bu kurumun içerisinin özellikle 70-80 lik yaşlarda olan profesörlerden arınıp daha genç düşünen ve özellikle ileriyi görebilen gelecek vaad eden gençlere bırakılması gerektiğine inanmaktayım ya da en azından gençlerimize bu fırsatların tanınmasına ihtiyaç vardır. Tabiki denetim için kurum içinde belli yaş ve çalışma düzeyine gelmiş insanlar gerekmektedir ama ne yazık ki kurum yaşlılardan geçilmez bir hale gelmiştir. Ayrıca Tübitak bu gibi durumlar için gerçek anlamda bu işi bilen insanları yetiştirmeli ve bünyesinde barındırmalıdır. Ama onda da ne yazık ki çözümü alaylı değilde mektepli olanlardan yana kullanacaklarına eminim. İşte bizler ne yazık ki insanın meziyetine değil diplomasına bakıyoruz. Dikkat ederseniz dünya üzerinde diplomalı hackerlar yok denecek kadar azdır. Bu gibi görünen ve bilinen konuları dikkate alarak ona göre çalışacak adamlar seçmeliyiz. Okuyamamış insanlara da böylece bir şans tanımış oluruz. Umarım bu durum karşısında Tübitak kendi içindeki anlayış yapısını yavaş yavaş değiştirmeye başlar.

asilimy
25-06-2010, 22:18   |  #4  
Yeni Üye
49 mesaj

Zaten Tübitak'ın Bilim Çocuk dergisi çıkarmak dışında ne işe yaradığını halen anlayabilmiş değilim. Bilişim için ne yaptınız diye sorduğunuzda Ulaknet ve Pardus'u gösteriyorlar. Pardus'un KDE'nin Türkçeleştirilmiş versiyonu olduğu söylendiğinde ise "Ama sonuçta biz yaptık" gibi aptalca bir cevap veriyorlar. Sanki baştan sona bir OS çekirdeği oluşturdular! Ulaknet ise halen IPv6 konusunda doğru düzgün bir şey yapabilmiş değil. Türkiye'de birkaç tane Üniversiteyi dahi doğru düzgün IPv6'ya geçiremediler. Koca ülkeyi nasıl geçirecekler merak ediyorum.

Kapalı Hesap (101323)
26-06-2010, 16:09   |  #5  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

bunlar hacker  değil  lamer  sitelere ddos çekmişlerdir   erişimi engellemek için   bana 100  tane adam versinler ddos çekmek için onların yaptığını bende  yaparım