keşke hiç konulmasaydı,ben CHİP de bu tip yazılar görmek istemiyorum.Diğer forumlarda da hoş şeyler denilmiyor.Meraklısı gitsin araştırsın.
hacking
- 1
- 2
Doğru söylüyorsunuz ,
ama memlekette tüketici insanlar üretici insanlardan çok olduğu için böyle şeyler ilgi görüyor .
İnsanlar kendileri uğraşıp bilgisayarı ile faydalı şeyler yapacağına ,
başkalarından buldukları , hack programları ve bilgileri ile
üretken , çalışkan insanların yaptıklarını bozmaya çalışıyorlar .
Yemi lamer'lar yetişiyor. Dergiden okuyarak havker olmaya çalışanların pek başarılı olacağını sanmıyorum. Fakat lamer'lar hacker'lardan daha zararlı olabilir zaman zaman. Çünkü hacker'lar iyi çıkabilir. Zarar vermek, bilgi sızdırmak yerine güvenlik açıklarını bularak üretici firmalara bildirenler var. Fakat lamer'lar sürekli bir zarar verme ihtiyacı içerisinde olan ve başkalarının bilgisayarlarına zarar vermekten haz duyan kişiler.
AdRaMiTibence halkı bu şekilde biliçlendiremessiniz sadece saçma sapan işler yapıp sonra kız arkadaşlarına hava atan kendini msn çalmakla hacker oldum zanneden sacma sapab bir toplum yetiştirirsinTürkiyenin %Kacı Bilgisayar Kullanıyor. Türkiye'deki Kullanıcıların % Kacı Bilgisayar KOnusunda Yeterli.
Türkiyedeki Kullanıcıların %Kacı Bu tür Olaylar ile uğraşıyor ?
DÜnyadaki saldırı artışlarından Haberin varmı 2008 yılında ?
Peki cahil bir toplum mu,bilgili bir toplum mu ? Sence Hangisi.
Chip'in satış oranlarını dergide görüyorsundur Bu kadar Popüler bir dergi yayınlanmıyacakta kim yayınlayacak sence ?
Halkımızın Biliçlendirmek lazım.Artık savaşlar Topla,Tüfekle değil Sanal yoldan oluyor. Bence yerinde bir yayın olmus ayrıca Bunu birtek chip dergisi değil Ben başka bir Dergide kapak konusu olarak daha gördüm.
Kaleni savunmayı bilmen için ilk önce Karşıdaki Düşmanın atak ve stratejileri bilmen lazım.Bunu yapamıyorsan Sanal'da adamı ezerler üstüne pestil niyetine banka hesaplarını satarlar ...
bence boyle konular chip te olmamalı
=D Adramiti'ye benden kucak doLusu Rep...
bıraz olsa haklı olabılırsınız ama gercekten 10-11 yaşındakıler bızlerden ıyı bılıyorlar bu tur şeylerı.. cok yadırganıcak bir şey degıl bence,dergıde yayınlanması..
ben sevıyorum hack olaylarını ılgımı cekıyor yanı nıye yalan soylıyım...:))
ya aslına arkdaşlar insan öğrenirsen iyi olur ama türkiyedeki kişşlere zarar vermemek şartıyla ilerde mesela büyük bir sanal savaş çıkarsa diğer ülkeler bizde saldırırsa bizde onlara saldırız...
suskun_kralya aslına arkdaşlar insan öğrenirsen iyi olur ama türkiyedeki kişşlere zarar vermemek şartıyla ilerde mesela büyük bir sanal savaş çıkarsa diğer ülkeler bizde saldırırsa bizde onlara saldırız...Hayal gücüne hastayım
Bence çok isabetli bir yazı olmuş, bu tarz konular hakkında yüzeysel de olsa biraz bilgi sahibi olunmasında fayda var diye düşünüyorum (savunma için), hem merak edenler belirsiz kaynaklardan bu bilgilere ulaşmaya çalışırlarsa farklı yönlendirilebilirler bu daha zarar verici olur. Bilgiden zarar gelmez...
suskun_kralya aslına arkdaşlar insan öğrenirsen iyi olur ama türkiyedeki kişşlere zarar vermemek şartıyla ilerde mesela büyük bir sanal savaş çıkarsa diğer ülkeler bizde saldırırsa bizde onlara saldırız...Merak etme Öyle birşey olmaz sanal savaş Olsa bile merak etme o sana kalmaz bana kalmaz bizim ülkemizdede İslam dünyamızdada bu işi cok iyi yapanlar var. başlıcaEL-MuHaMMeD
Grup olarak aynı Gruptalar Cw-Warrior Tm ve niceleri
Var emin olun Canakkalede verilen zaferi Sanal savaştada veririz/verilir.
viking20hiç endişe etmeyin sanal savaşı kazanırız.Türklerle hiç bir konuda yarışılmamalı bence
Bu konuda insanları bilinçlendirmek durumundayız. Yalnızca tehditi söylemek yeterli olmuyor. İşin nasıl yapıldığını da göstermek gerekiyor.
Ayrıca yazıdan bir alıntı yapmak istiyorum:
Yazımızda saldırıda bulunan kişiden bahsederken “hacker” kelimesini kullanacağız. Ancak bir noktaya dikkat çekmek istiyoruz. Bundan 10 yıl önce kendisinden “hacker” olarak bahsedilen kişiler bugünkülerden çok farklıydı. Onlar bir sistemdeki açığı bulup bu açığı kullanan programları geliştiren, belirli bir amaçla hareket eden bilgisayar gurusu profesyonellerdi. Ancak şimdi bilinen bir açığı ya da programı kullanıp bilinçsizce ve çocukça bir heyecanla saldırıda bulunanlara “hacker” denmeye başladı. Bu gruptaki kişileri “lamer” kelimesi daha doğru tanımlamaktadır. Bu kelime kibar tanımlamayla “eksik, zayıf” anlamına geliyor. Ve yazımızdaki yöntemleri kullanan pek çok kişi de bu kelimeyle tanımlanabiliyor.
suskun_kralya aslına arkdaşlar insan öğrenirsen iyi olur ama türkiyedeki kişşlere zarar vermemek şartıyla ilerde mesela büyük bir sanal savaş çıkarsa diğer ülkeler bizde saldırırsa bizde onlara saldırız...Teorisyenliğe falan mı ilgi duyuyorsun?
Ben şöyle düşünüyorum, eğer bir savaş çıkarsa bence yenmenin daha kolay yolları var. En kötü ihtimalle bir atom bombasıyla iş biter.Son Düzenleme: TuncaBozkurt ~ 02 Kasım 2008 18:51
AdRaMiTiaynen katılıyorumHack bir sanattır Herkez bu sanatı yapamaz !!! zaten dergi gazete vs den öğrenilmez bu işler...arkadaşların da dediği gibi onlar olsa olsa lamer olur
AdRaMiTiProgramcılık sanat ifadesi kazanmış durumda Hack yapmak sanat değildir. Bunu programcılıkla özdeşleştiren sanatçı olur. Hackerler programcıların açıklarını yakalamak isteyen insanlardır. Diye düşünürsek. Bunu bir insan niye yapsınki? Açığı kapatmak için uğraşmayacaksa.Hack bir sanattır Herkez bu sanatı yapamaz !!! Yaptığını zanneden'de Kendini kandırmaktan başka bir icraat yapmış olmaz.Bu dergide yayınlanmıcak,orda yayınlanmıcak Peki Nerde Yayınlanacak ? Bence Dergide yayınlananlar Güvenlik için güzel bilgiler şahsen bu görüşle bakıyorum cünkü benim alanım güvenlik oldugu için belki benim zevklerime hitap ediyor zevkler ve renkler tartışılmaz ancak bunları okuyup kendini hacker zanneden varsada :) Gülüyorum sadece.
Bende şöyle diyeyim madem:"Hackerlık bir özenti, koderlik ise bir sanattır."
Son Düzenleme: candygirl ~ 04 Kasım 2008 16:04
Lamerlik,başka hiç bir şey değil.Hacker kavramı eskiden pc uzmanlarının itibarıydı.Nasıl biz bugün uzman diyorsak onlarda hacker diyordu birbirlerine (iyi manada).Neslin bozulmasıyla kavram da bozuldu.Lamerlik ortaya çıktı.Aynen arkadaşın dediği gibi 11 yaşındaki çocuk bizi tehdit ediyor :) La sen kimsin :)Hacker denilen kişiler bir kez işletim sistemlerini yazılımlarını kendi yazan insanlar.E sonuç ;hack yöntemi değil korunma yollara işlenmeli zaten öyle oluyor.Ama korunmanın da en güzel yolu bu işleri bilmekmiş uzmanlar böyle diyor.İngilterede bu görüşü savunanlar bir okul açmış,hackerlık kursu diye :)
AdRaMiTiHack bir sanattır Herkez bu sanatı yapamaz !!! Yaptığını zanneden'de Kendini kandırmaktan başka bir icraat yapmış olmaz.Bu dergide yayınlanmıcak,orda yayınlanmıcak Peki Nerde Yayınlanacak ? Bence Dergide yayınlananlar Güvenlik için güzel bilgiler şahsen bu görüşle bakıyorum cünkü benim alanım güvenlik oldugu için belki benim zevklerime hitap ediyor zevkler ve renkler tartışılmaz ancak bunları okuyup kendini hacker zanneden varsada :) Gülüyorum sadece.
viking20yaa çok komik ,chip in verdiklerinin hack ile uzaktan yakından zaten\esasen bi ilg.\alakası yok:)adramiti %100 haklısın istemeyen bakmaz olur biter
viking de doğru söylüyor aslında chipte verilenlerin hack ile bi alakası yokSon Düzenleme: Kapalı Hesap (30464) ~ 30 Mart 2009 00:46
AdRaMiTi
Hack bir sanattır Herkez bu sanatı yapamaz !!!
candygirl
"Hackerlık bir özenti, koderlik ise bir sanattır."
bektash
Crack taraftarıyım .
Arkadaslar kusura bakmayın ama guldum yanı su yazdıklarınıza :)
uzun zamandır chip online a giremiyordum neler olmus ya :) n sanatından bahsediyorsunuz anlamadım hani size sanat nedir diye sorasım geldi :) neyse yazdıklarınızda hangi noktalara katılıp/katılmadıgımı belirtmek isterim ;
dergide hacking ile ilgili bir yazı olması bence iyi olmus insanları bu konuda bilgilendirmek lazım (adramiti e katılıyorum burada :) )ama hackerlık bir sanat olmadıgını dusunuyorum bu tamamen egolarını tatmın etmek isteyen insanların yaptıgı bir sey veya sozluk tanımı ile(hackerlık) asosyal, kız arkadasları olmayan insanların :D (candygirls e katılıyorum burada :) ) ve crack olayı :D bektash arkadasım :) crack kotudur pis tir kimse kullanmamalıdır :P ;)
- 1
- 2