Hacklenen Hotmail'ler için,Microsoft'tan Açıklama

Turkish Developer
14-10-2009, 13:55   |  #1  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj

Microsoft geçtiğimiz haftalarda, ani bir yükselişle Windows Live hizmetini kullanan kullanıcıların'dan e-posta servisi  '' Hotmail '' şifrelerinin hacklendiği yönünde rapor ve şikayetler aldı.

Konuyu değerlendirmeye ve incelemeye alan Microsoft - Windows Live Team , Avrupa ülkeleri yoğun olmak üzere, Bin ve onbinlerce kullanıcının e-posta şifreleri hacklendiği sonucuna vardı. Hacklenme taktiğinde '' Phishing '' yöntemi kullanıldığı saptandı. Windows Live ekibi;  Hacklenen adreslerin şu an için erişimlerini engellediklerini ve çalışmalar bittikten sonra , Gerçek adres sahiplerinin adreslerini tekrar kullanmaları için faaliyet içinde olduklarını kaydettiler.Ayrıca; Bu saldırı biçimi '' Phishing ''  tüm servislerde tehlike yaratabilecek düzeyde olduğunun ve kesinlikle Windows hizmetlerine sızma gerçekleştirilmediğininde altını çizdi.

Windows Live yetkilileri ; Kullanıcıların bilmedikleri uzantılarla ilişkiden uzak olmaları gerektiği, farklı açıklamaların yer aldığı sahte e-postalardan uzak durulması , sistemlerde muhakkak güvenlik programları ve e-posta denetleyicisinin aktif koruma sağlaması, minimum 3 ayda bir şifrelerin değiştirilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Turkish Developer

bir dost
14-10-2009, 16:18   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,174 mesaj

benim live messenger hesabını açtıktan 1 saniye sonra kapanıyor. benim hesaptamı hacklendi yoksa başka bir sebep mi var acaba ?

Turkish Developer
14-10-2009, 16:23   |  #3  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
671 mesaj
Alıntı: pcword  

AAA aaaa şimdi gerçek sahiplerine gerimi verilecek ,geri almak kolaylaştı o zaman.Şaştım doğrusu buna pek önem verilmez sanıyordum,hesabı çalandan geri almak genelde pekde mümkün olmuyordu bu güne kadar, toplu çalınma olunca duyarlılık söz konusu olmuş olmalı.

Merhaba Sn. @pcword,
''Geri almak kolaylaştı'' gibi bir düşünce içinde hareket etmek doğru değildir. Ayrıca çalınan adreslerin , gerçek kullanıcılarına yeniden sahiplendirme gibi bir hizmeti Hotmail servisinde mevcut. Bu gerçek kullanıcının adresinin çalındığı bilgisini içeren bir e-postayı destek servisine yollaması , ve servis tarafından adres sahibi gerçek kişinin olup olmadığından emin olmak için , kayıt ve kullanımındaki bilgileri üzerine bir takım kişisel soruların cevaplarını almak ister. Yanlış ve ilgisi olmayan formlar doldurulduğunda bu servis bu şikayeti dikkate almaz. Genel olarak son zamanlardaki adres çalınmalarında bile ülkemizdeki bir çok kullanıcı bazı foumlarda  yer alan stabil ingilizce (tek bir ingilizce içerik halini alan ) döküman ile  hareket ediyor , ve bu servis tarafından alışıla gelmiş SPAM niteliğinde olduğunu da altını çizmek gerekiyor.

Kolay gelsin.

world_pc
14-10-2009, 17:12   |  #4  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,357 mesaj
Alıntı: bir dost  
benim live messenger hesabını açtıktan 1 saniye sonra kapanıyor. benim hesaptamı hacklendi yoksa başka bir sebep mi var acaba ?
varsayilan
14-10-2009, 17:37   |  #5  
Yeni Üye
26 mesaj

arkadaşlar benim bir hotmail adresim vardı.

askerliğim dolayısı ile 1.5 yıl kullanamadım. ve haliyle şifremide gizli yanıtımıda unuttum. onu tekrardan nasıl geri alabilirim. bilen arkadaşlar ne olur bana bir yol gösterin. ne yapmalıyım nereye yazmalıyım. lütfen yardım edin arkadaşlar.

assassian
14-10-2009, 21:41   |  #6  
Taze Üye
1 mesaj

sağolasın kardeş...

varsayilan
15-10-2009, 20:16   |  #7  
Yeni Üye
26 mesaj

sağolasın deneyeyim bir. alamzsam yardımcı olurmusun_?

varsayilan
17-10-2009, 19:30   |  #8  
Yeni Üye
26 mesaj

yaw arkaşlar sizin dediğiniz şekilde hatırladığım kadarı ile yazdım ama bir cevap verdiler. ama sanırım benim olduğuna inanmadılar. yardımcı olun arkadaşlar .

Semih Özyurt
18-10-2009, 13:14   |  #9  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,748 mesaj

ek olarak çalınan adresler ve parolaları yabancı bir internet sitesinde yayınlandığını okumuştum ama bunun pek işe yarayacağını sanmıyorum

dr.antivirus
20-10-2009, 10:34   |  #10  
Taze Üye
8 mesaj

anca kişilere dilekçe yöntemi ile geri veriller. bu zamana kadar böyle işliyordu çünkü okadar çalınan mail adresini yine eski ayarlarına döndürdüğü taktirde yeni sorunlar ile karşılaşırlar bu neden ile dilekçe yöntemi uygulanır büyük ihtimal