Merhabalar Chip ahalisi epeydir soru sormamıştım bu gün bi bakayım dedim belki bir bilen arkadaşımız çıkar
Evetöncelikle sorumuz şudur: Elimizde Acer bir notebook var Bios u şifrelenmiş bi şekilde nasıl olduğu bilinmiyor bu modelin pili board a entegre değil kablolu ve soketle bağlı pil olayını eledik o yüzden,diğer bir seçenek programlarla yapma ihtimali herhangi bir boot alma durumu yok zaten sıkıntı ordan geliyor boot almamız lazım ama sıralamacd rom dan başlamıyor o seçeneği de eledik. Phoenix Bios un da fabrika şifreleri işe yaramıyor başka bişi de kalmadı valla hade bakalım napacaz makineyi öyle parçaladım üstünde jumper arıyorum onuda henüz bulmuş değilim. Bi yardım edin be hacı yarın teslim etmem gerek makineyi
Hadi bakalım şu BİOS şifresini kıralım :)
Son Düzenleme: Metal_Milita ~ 15 Ocak 2010 00:25
Dediğim gibi hocam bios pili var ama anakarta entegre tipte değil kablo ile bağlantılı yapılmış çıkarmama rağmen değişen bişi olmadı muhtemelen bu modelin bios şifreleme türü böyle kırılmıyor daha farklı bişi bu. Notebook un modelide "AcerTravelmate 2420"
Son Düzenleme: Metal_Milita ~ 15 Ocak 2010 00:06
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj
bu laptobun boot tuşu yok mu. F12 gibi ?
Valla o bahsettiğiniz şeyi F2 ile yapın diyo ama orada bios ayarlarına giriyo ve karşımızda şifre ekranı geliyor ki hala olayı çözebilmiş değilim :D en son böyle bi durumda Hp marka bi notebook la karşılaşmıştım üretici firmayı aradığımda benden şifreyi öğrenmem karşılığında 150 lira istedi korkuyorumda aramayı şimdi Acer i :D
Son Düzenleme: Metal_Milita ~ 15 Ocak 2010 21:59