arkadaşlar 256 mb hafıza kartı ii kalitede kaç resim çeker tşk
hafıza kartı
Kodak marka digital kameramla en yüksek çözünürlükte fotoğraf çekiyorum. Her hangi bir resim formatına dönüştürmeden bilgisayıma resimleri yolluyorum. Genelde gördüğüm resim başına yaklaşık 600KB'lık bir değer.
Tabi her makinanın değerleri aynı olmayacaktır mutlaka. Bazen 1MB-hatta 12-20MB arası bile olabiliyor. Çözünürlük çok önemli bu konuda.
Kameranın cözünürlüğüne göre artar.Megapiksel yukseldikçe resimin kaplayacagı yer fazla olur.
Arkadaşlar 5 mp kamerada 256 mb hafıza kartı en iyi kalitede
kaç resim alır diye düzelteyim soruyu tşk
uzantisini jpeg yaparsan 100'e yakın cekmesi gerek (1280 kac oluyorsa artık) ama bmp yaparsan sanırım 1024 800 de 30-50 arası.Bu soru simdi birazda cekcegin resmin derinligine gore degisiyor.Yani cok cumbuslu rengarenk bi resmin kapladıgı alan da daha fazla oluyor.Bunları kendi makinama gore soyluyorum.
Bunu söyleyemeyiz.. Sıkıştırma oranı ve noyutla alakalı. Jpeg formatı çok ciddi bir anlamda kalite kaybetmeden sıkıştırılabilir. Makinenin sıkıştırma oranlarıyla alakalı bir mesele..
Mesela 5 mp a610 süper fineda 512 mblık karta 170 civarı çekiyor. Ama super fine a hiç gerek olmadığı için ben normal modda kullanıyorum 700 civarı alıyor..