Haiku: Alternatif işletim sistemi

CHIP Online
09-10-2008, 09:55   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

BeOS yeniden doğuyor: 7. yaşını kutlayan alternatif işletim sistemi Haiku mercek altında...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Haik ... m-sistemi_8796.html

Resimlerle: Haiku işletim sisteminden ekran görüntüleri

İşletim sistemi dendiğinde ilk akla gelen isim hiç şüphesiz Microsoft'un bir numaralı yazılımı ve bilgisayar kullanıcılarının büyük bir bölümünün tercih ettiği Windows işletim sistemidir.

İşletim sistemi pazarının çok büyük bir bölümünü elinde bulunduran Microsoft, en son çıkardığı ve henüz tam olarak umduğunu bulamadığı Windows Vista'yı yaygınlaştırmaya çalışırken, diğer yandan Vista'nın halefi Windows 7 üzerindeki çalışmalarına da tam gaz devam ediyor.

Ancak elbette Microsoft'un Windows işletim sistemi dışında, PC kullanıcılarının tercih edebileceği alternatif yazılımlar da var. Bunların en dikkat çekeni ise özellikle açık kaynak kodlu bir yazılım olan Linux.

Şimdilik Windows'la rekabet etme gibi bir durumu olmayan ancak kemikleşmiş fanları bulunan Linux, açık kaynak kodlu bir yazılım olduğundan dünya genelinde milyonlarca geliştiricisinin bulunduğu sanılıyor.

Tüm konu: Haiku: Alternatif işletim sistemi

Resimlerle: Haiku işletim sisteminden ekran görüntüleri

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Haiku'yu denediniz mi?

Toxic
10-10-2008, 15:52   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,600 mesaj

denemedim.denememde

Toxic
10-10-2008, 21:35   |  #3  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj

hem bu hiç bir şeyi doğru düzgün yapamıyor sorun çıkartıp duruyor bunun neresi alternatif

MystCrose
10-10-2008, 22:07   |  #4  
Yıllanmış Üye
203 mesaj

Denenicek Bi Program Değil . Grafikler Paintten :D

minnoş_97
10-10-2008, 22:28   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,115 mesaj

bu ne ya grafikler berbat.kotama yazık.bide 7 yıldır geliştiriyolarmış.7 yılda bunumu yapmışlar!Grafik berbat.paint gibi bişiden yapmışlar sanki Kahkaha