Hain yazılımlara yem olmayın!

CHIP Online
22-02-2012, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Sizin haberiniz bile olmadan PC'nize kurulan sinsi yazılımlara yenilmek istemiyorsanız...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/hain ... -olmayin_32124.html

Resimlerle: Tarihin en etkili 50 bilgisayar virüsü...

"Drive-by" adı verilen "indirme saldırıları", sizin haberiniz olmadan bir zararlının PC'nize indirilerek etkinleşmesine neden olabiliyor. 2011'de kurumsal alanda 2010'a oranla yüzde 101 artan (Kaynak: Cisco ScanSafe araştırması) bu saldırılar, bilgisayarınızı risk altına atabiliyor.

Peki Drive-by saldırısı nasıl gerçekleştiriliyor? Bunun için siber suçlular tarafından zararlı bir kod içeren bir web sayfası meydana getiriliyor. Veya varolan iyi niyetli bir sitenin açıkları, suçlular tarafından kullanılarak zararlı kod site içerisine enjekte edilebiliyor. Drive-by indirmelerin diğer bir dağıtım yolu ise reklam ağları. 2009'da New York Times, 2010'da ise Google ve Microsoft bile bu tuzağa düşmüş bulunuyorlar. Bu yöntemde, örneğin sahte bir program için kredi kartı numaranızı vererek ödeme yapmanız isteniyor.

Peki Drive-by indirmelerden nasıl korunabilirsiniz? Alabileceğiniz 6 önlem, sonraki sayfamızda.

Tüm konu: Hain yazılımlara yem olmayın!

Resimlerle: Tarihin en etkili 50 bilgisayar virüsü...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: PC'nizin son zamanlarda sizin haberiniz olmadan zararlılar tarafından ele geçirildiği oldu mu?

erkan1994
22-02-2012, 21:40   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
355 mesaj

şahsen benim oldu ama şöyle oldu ki ben kendim youtube dan birşeyler incelerken virüs kaptırıp kaspersky ile temizlediğim oldu ama dünyada o kadar çok ve yayılmış virüs vs.spam varki antivirüslerin veya başka birşey in farketmesi çok zor hatta artık hiç kimse farkedemez ama keşke fark edebilse ve yok edilebilse dünya daha iyi bir yer olsa o virüs veya yazanlarada iş aş imkanı sağlansa sonuçta yaptıkları sanal gerçek hayatta adam madam kesmiyorlar kimseyi öldürmüyorlar.bu kadar.ama ben artık dünyanın nasıl bir yer'e dönüştüğünü anlamakta güçlük çekiyorum yaşım 17 ama dünya bana çok ağır geliyor.bu kadar.son olarak'da ayretten emperylazim bitmeli tamam komınizm gelmese bile güzel bir savaşsız şurtsuz bir adil demokrasi gelmeli demokratik güç oluşmalıdır ki gene iyilik mertebesini kuralım heheheh çok uzattım herkese selamlar iyi geceler.bu kadar.