interneti hala sanal alem olarak mı görüyosunuz ?
-bence değil , okul kaydımı bile burdan yapabiliyorsam bi sanallığı kalmamıştır benim için , sizce ?
HALA SANAL MI ?
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.bundan 1 yıl öncesine kadar bir bilgisayarım bile yoktu cafelerdeydik hep,Ama artık günde 17 saat online ım ve 1 hafta girmediğimde bi çok şeyden habersiz kendimi yoksun hissediyorum... yani ben artık bu saatten sonr ainternetsiz yapamıyacam galiba :(
sanal dünya ile gerçek dünya artık iç içe arkadaşlar. Ben de zaten onları pek ayırmıyorum. Yine de tamamen aynıdır demiyorum tabi, msn arkadaşlıkları güzel hoş ama başka anlamda olanlar genelde sanal kalmaya mahkum oluyorlar, shehsu senin işe gelince, yani dediğin de bir yerde doğru, artık devlet de iyice internete kaymaya başladı bu sıralar. Arkadaşlar bazen soruyorlar benle ilgili, ben de diyorum, benim iki dünyam var, biri internet biri de gerçek hayat.
Bence konuyu bu şekilde değilde işi sanallaştıran ve sanallaştırmayanlar olarak görmeliyiz kimileri gündelik işlerini kimileri iş yerlerinin işlerini kimileride insanlara bir nebzede olsa yara sağlamak için kullanıyorlar interneti , bu kişilere sanal alemci olarak değerlendirmek bence biraz abes olur... Fakat bunların yanında zaman öldürmek ve genelde eğlence boş boş rasgele gezmek gibi işler için kullanılırsa internet ozaman sanal alem olur... Bilmem birazda olsa anlatabildimmi... Bizim burada yaptığımız iş hangi kısma giriyor derseniz biz interneti gerçek amacı için kullanan kişilerdeniz...
İyi çalışmalar...
Bir kere o kadar güzel siteler varki insanı aşırı bilgilendiriyor
" internet yaşamdır " s: tt
Bende yalancılarla karşılaştım ama burası gibi güzel ortamlarda hiç ummadığım dost ve dostlarda kazandım
Aslında internetin sanal alem yada gerçek dünya olduğu bence kişiden kişiye göre değişir mesela internete nadiren girin kişiler için internet hala bi sanal alemdir ama böyle bizim gibi internetle iç içe olan kişiler için internet çok gerçekçi olabilir.Yada şöyle bakmakta lazım internet gerçek dünyanın bi kutu içine sıkıştırılıp konulmuş hali olrakta düşünülebilir.
(Ortaokul 1. sınıftayken okulun anlaştığı bir firmayla okulda bilgisayar kursu görüyodum.Her şeyi öğrendikten sonra son derste dersimizi veren hoca bakın bugün size şimdi değişik bi şey göstericem demişti tabiki bu şey internetti zarzor bilgisayarı internete bağlamıştı çok iyi hatırlıyorum müdürün odasından bize işte bi kaç bişey gösterdi siteler filan tabi kısıtlı imkanlar ve az sayıda bulunan sayfaları filan herkesin hoşuna gitmişti aaa ne güzel bişey bu filan benim hiç ilgimi ve dikkatimi çekmemişti abuk subuk bi şey demiştim demek büyük konuşmamak lazımmış.)