Hala Windows XP mi kullanıyorsunuz?

CHIP Online
02-08-2011, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Bu soruya cevabınız "Evet"se, hemen haberimizi okuyun ve dehşete kapılmaya hazır olun!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/hala ... yorsunuz_28374.html

Resimlerle: Windows XP'yi bitirecek 5 neden...

Windows XP'ye olan destek 8 Nisan 2014'de bitecek. Peki bu destek sona erdiğinde ne olacak? Bu sorunun cevabı, Çek antivirüs yazılımı geliştiricisi Avast Software tarafından verildi.

Computerworld'de yayınlanan bir röportaja göre, Windows'u hedef alan enfeksiyonların büyük bir oranı, Windows XP kullanıcılarını etkiliyor. Yukarıdaki grafikte özetlenen sonuçlara göre Rootkit enfeksiyonları Windows XP'de yüzde 74 iken, Windows 7'de sadece yüzde 12. Grafiğe göre Windows 7'nin şu anki kullanım oranı yüzde 31, Windows XP'nin kullanım oranı ise yüzde 58.

Rootkit'ler varlıklarını kullanıcı, çekirdek ve hatta donanım seviyesinde gizleyerek birçok soruna kapı açabiliyor. Avast CTO'su Ondrej Vlcek, XP ile 7 arasındaki bu farkın iki faktöre dayandığını söylüyor: Windows XP kullanıcılarının korsan yazılım endişeleri ve Windows 7'deki daha yüksek güvenlik önlemleri.

Tüm konu: Hala Windows XP mi kullanıyorsunuz?

Resimlerle: Windows XP'yi bitirecek 5 neden...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: İşletim sisteminizin yeterince güvenli olduğuna inanıyor musunuz?

Emir Buğra KÖKSALA
02-08-2011, 00:27   |  #2  
Emir Buğra KÖKSALA avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
74 mesaj

ya bırak xp mis gibi xp varken ne uğraşacam 7 falan. çok sade bir arayüzü var ve artık insanlar xp ile bilgisayarı et ve tırnak gibi görüyorlar. bu microsoftun düşünemediği bir şey. çok güzel bir eş alma çünkü başına bela açabilir. xp de böyle birşey. microsoftun başına bela oldu.

nousername
02-08-2011, 11:43   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj

kodmanyagha'ya katılmıyorum. Ben Windows 7 (x64 bit) kullanıyorum. Güvenlik yazılımım ise avast! Internet Security 6. 2009'dan beri kullanıyorum hiç biligisayarım bozulmadı. Ama ondan önce bilgisayarım XP 32 bitti. Virüslerden bir türlü kurtulamıyordum. Özelliklede AUTORUN.INF Win32 virüsleri. Heryer de Win7 yavaş diye duyuyorum ama yanlış. Vista'dan kalma bir dedikodu. Win 7'de çok iyi performans ve güvenlik geliştirmeleri var. Özelliklede Service Pack 1'de.