Half Life 2 Episode 2

asertas
07-08-2008, 14:40   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
353 mesaj

Arkadaşlar benim Pc'de Half Life 2 The Orange Box yüklü. Episode 1'i gayet güzel oynadım ve bitirdim. Episode 2'ye geçtim. Biraz oynadıktan sonra daha oyunun başlarında Alyx, babası ve profesörle konuşurken hata verdi: "Bellek read olamadı." diye. Neyse orayı da ordan uzaklaştım ve konuşma bitince Alyx'in yanına geri döndüm ve geçtim. Bu sefer de bi yerde tel örgülü bi kapı açılması gerekio, bunun için de bi binaya çatıdan girmek gerekio. Fakat içeri baktığım anda gene aynı hatayı verio. Ne denediysem olmadı hile de yazdım "noclip" gene olmadı. Lütfen yardım!Üzgün

Sistem oyun için yeterli sanırım. Zaten en yüksek grafiklerle oynamıorum:

Windows Xp Service Pack 2'li İşletim Sistemi
Gigabyte P4 Titan GA-8S648FX Anakart
Intel Celeron Fanlı 2,6 Ghz İşlemci
1Gb Kingston 400Mhz Ram
256Mb Xtreme 400Mhz Ram
20Gb Seagate Harddisk
250Gb Xs Samsung Harici Hard Disk
Fx5200 128Mb Ekran Kartı
Casper Crt 15" Monitör
Diana Lanrupid Stereo Surround Hoparlör
A4Tech Stereo Hoparlör
Microsoft Wireless Desktop 1000 Klavye+Mouse
LG GSA-H55N DVD-RAM
SONY CD-ROM
Inca Tv Kartı
Usb 2.0 Pci Kart
Asus NX 1001 10/100Mbps Ethernet Kartı
Airties Rt-205 Kablosuz+1Ethernet Portlu Modem
56K Modem
Disket Sürücü

Yardımcı olursanız çok sevincem. Yama falan da aradım bulamadım. Oyunu oynyamıorum bu yüzden.

Son Düzenleme: asertas ~ 08 Ağustos 2008 13:14
asertas
09-08-2008, 13:43   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
353 mesaj

Arkadaşlar yok mu bu hataya bi çare? Yaması falan yok mu bu Half-Life2 Episode2'nin?

Fattur
10-08-2008, 01:18   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

armin alakalı olması ihtimali %99,9 ramin yetersiz olabilir dicem ama 1 gb var istersen bi o 256 lığı çıkar ibrde öyle dene

asertas
13-08-2008, 14:20   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
353 mesaj

256'lığı söküp denedim gene olmadıAğlıyor Acaba ekran kartının fanı yok sadece soğutucusu var büyükçe ve çok ısınıyo ondan olabilir mi?

Mairo
13-08-2008, 15:15   |  #5  
Mairo avatarı
Yıllanmış Üye
131 mesaj

Benimde ekran kartım Intel 128 MB'dı. Episode 1'i bende rahat oynamıştım. Ama Episode 2'yu hiç açamamıştım (Bellek read olamadı hatasıyla). Normal Half-Life 2 ise belli aralıklarla çöküyordu aynı hatayla.

Daha sonra arkadaşım PC'sine Episode 2 yükledim. 1 GB RAM ve 512 MB Geforce 7400'ü vardı. Yüksek Detay'da kasmadan oynamıştık. Seninde 1 GB RAM'in olduğuna göre büyük ihtimalle ekran kartından kaynaklanıyor olabilir. Aşağıdaki bir adımları dene istersen Intel ekran kartım varken(entegre) aşağıdakileri yaptığımda rahatça bir sürü oyunu oynayabiliyordum.

1- Chip dergisinin yanında çıkan DVD'den Net Framework 3.5'i yükle. Yüklerken internete bağlanıp dosyalar indirecek bitmesini bekle ve interneti kapatma.

2- Yine aynı DVD'den DirectX 9.0c'nin en son sürümünü yükle.

3- Ekran kartının en son sürücülerini yükle. Chip DVD'sinde var mı hatırlamıyorum. Ama sen sitesinden indirirsin. Kendi işletim sistemine uygun sürümünü.

4- Birde Visual Basic 2005 Redistruable'i yükle. Gerçi .NET Frameworkle entegre geliyordu o.

5- Başlat menüsüne gel. Çalıştıra gir ve msconfig yaz. "Sistem.ini dosyası işletilsin" ve "Win.ini dosyası işletilsin" seçeneklerinin yanındaki işareti kapat. Yukarıdan Hizmetlere gel. Alttan "Tüm Microsoft Hizmetlerini Gizle"yi işaretle. Bütün hizmetleri kapat. Ama ekran kartını falan kapatma yanlışlıkla. Yukarıdan "Başlangıç"ı seç ve herşeyi kapat. Burada ekran kartı gibi kapatmaman gereken şeyleri kapatma ama. Uygulaya tıkla ve Tamam'a bas ardından. Yeniden başlat bilgisayarı.

6-Ccleaner ilede kalıntıları temizle. Kayıt Defterini tararken birkaç kere tarat. Bazen Ccleaner tümünü bulamıyor. Sorun bulunamadı yazısını bulana kadar tekrar et işlemleri.

7-Oyunu açmayı dene.

Benim aklıma gelenler bunlar. Eğer hala çalışmıyorsa ya ekran kartın yetersizdir ya da başka bir sorun vardır.

Ama Episode 2'ninde Episode 1'den daha iyi grafiklere sahip olduğunu unutma. Zaten görünce anlaşılıyor. Başka arkadaşlarda yardımcı olacaktır sana. Eğer çalışmazsa işlemleri geri almayıda unutma.

Kendine iyi bak.

asertas
13-08-2008, 15:33   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
353 mesaj

Peki denicem Mairo arkadaşım ilgin için teşekkür ederim. Sonucu yazarım. Sen de kendine iyi bak.

asertas
15-08-2008, 00:24   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
353 mesaj

Mairo arkadaşım, dediklerini yaptım gene düzelmedi maalesef.

asertas
16-08-2008, 00:38   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
353 mesaj

Bi de bilgisayarımda diğer çoğu oyunda reset sorunu var. Ondan olabilir mi acaba? Konu olarak da açtım: https://www.chip.com.tr/forum/Oyu ... -Yardim_t68549.html