Hangi Anakartı Önerirsiniz

Terenas
30-11-2009, 16:29   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
49 mesaj

Selam arkadaşlar bnde phenom II x4 945 işlemci var ve onu am2 asus m2n68-vm gibi dandik bir anakartla beraber kullanıyorum. ddr3 ram teknolojisine geçmek ve işlemcimi en verimli şekilde kullanabilmek için 200 liralık güzel bir anakart önerebilir misiniz? ben onboard ekran kartı istemiyorum. kendim güzel bir kart alıcam dx11 kartların fiyatları düşsün hele bi. şu anda 8600gt ile idare ediyorum. o yüzden anakartın yonga seti falan ne kadar önemli pek anlamıyorum. 4 tane ram slotu olsun. PCIx16 2.0 olsun AM3 ve ddr3 olsun maksimum 200 lira olsun. benim için ne kadar ucuz olursa o kadar da iyi.

http://www.hepsiburada.com/gigab ... 2&productid=bd53733

http://www.hepsiburada.com/msi-7 ... 2&productid=bd53587

http://www.hepsiburada.com/ecs-a ... 2&productid=bd53596

Biraz araştırdım şu 3 modele baktım mesela msi olan 160 lira fiyatı benim için mükemmel ayrıca 4 ram slotu falan var. sizce nasıl? anakart alırken başka hangi özelliklere bakmalı ve hangi özellikler bize lazım olur? şimdiden cevaplarınız için teşekkürler. iyi bayramlar.

alien_fx
30-11-2009, 16:31   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,671 mesaj

gigabyte anakart.

teknohat
30-11-2009, 16:38   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,494 mesaj

İlk linkteki anakartı tavsiye ederim. Ayrıca anakart alırken bakılan birçok özellik var; işlemci desteği, desteklediği ram standartı, veri yolu hızı, sahip olduğu genişletme yuvaları ve giriş çıkış bağlantı noktaları gibi.

hsngrms
30-11-2009, 16:39   |  #4  
Yıllanmış Üye
401 mesaj

sata2 desteğine de dikkat etmelisin sata ve sata2 arasında 2 kat hız farkı var

Terenas
30-11-2009, 16:49   |  #5  
OP Yeni Üye
49 mesaj
Alıntı: teknohat  
İlk linkteki anakartı tavsiye ederim. Ayrıca anakart alırken bakılan birçok özellik var; işlemci desteği, desteklediği ram standartı, veri yolu hızı, sahip olduğu genişletme yuvaları ve giriş çıkış bağlantı noktaları gibi.
3'üde AM3 3'üde DDR3 genişletme yuvaları 3'ünde de 4'er tane. Giriş çıkış bağlantı noktaları zaten standarttır fazlası bana lazım değil. Peki diğer arkadaş ta Gigabyte'ı önermiş. Nedir bunu seçmenizdeki etken? Mesela ECS'de x16 slotu fazladan bir tane daha var. NE bileyim MSI'de tüm özellikler var ancak 40 lira daha ucuz. Bu gibi etkenler varken gigabyte'ın artıları neler?

Terenas
30-11-2009, 17:00   |  #6  
OP Yeni Üye
49 mesaj

Yonga setlerinin ne oldugunu ne işe yaradığını falan anlatacak, güzel bir anakart önerip: kardeşim bak şunun şusu iyi şu özelliği var bu böyle şu şöyle bu yüzden sana bunu tavsiye ederim diyecek bir bilgisayar bilgini yok mu koca chip forumda. Bu işlerden anlayan pek kimse yok sanırım buralarda. Herkez cwp olsun torba dolsun diye cwp atıyor gibi hissettim.

teknohat
30-11-2009, 17:58   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,494 mesaj

Terenas, yonga seti anakartın karakteristiğini belirleyen bir eleman olup, anakart üzerinde olan işlemleri düzenler ve yapılan işlemlerdeki doğruluğu kontrol eder. Cpu, bellek, ekran kartı arasındaki iletişimin yanı sıra giriş çıkış portları gibi tüm bileşenler yonga seti sayesinde birbirleriyle iletişim kurarlar. Anakartın trafik polisidir yani. Genelde 2 kısımdan oluşur: kuzey köprüsü ve güney köprüsü. Şim neden gigabyte dediğimi açıklayayım: gigabyte ile msi ı karşilaştırdım ve gigabyte'ın daha iyi olduğuna karar verdim. Mesela gigabyte'ta hdmi ve esata girişi varken, msi da yok. Msi ı oradan eledim. Kaldı gigabyte ve ecs. Zaten ikisinin özellikleri nerdeyse birbirinin aynısı. Ama gigabyte kaliteli bir markadır, bu yüzden sana gigabyte'ı önerdim. Eğer bir yanlışım varsa diğer arkadaşlar düzeltsin.