semih_ozyurt
PC'Lİ muhasebeyi secmelisin + muhasebede 2-3 tane büyükk şirketin muhasebesini tutarsan paraya para demessin bende pc'li muhasebe
Yok öyle bir şey.. 2-3 büyük şirket dediğin niye muhasebesini sana tuttursun ki durup dururken?? Önce smmm olmalı, sonra da ymm olmalısın.. Bunlar için de 5 sene smmm olmak için harcarsın, sınavıydı, stajıydı, yeterliliğiydi vs.. sonra 10 sene de smmm olarak çalışırsın ki ymmm olabilesin.. Yine ymm olunca da her büyük şirket sana gelecek diye bir şey yok.. Çünkü senden önce ruhsatını almış çok sayıda kişi olduğundan ve senden öncekiler büyük ve önemli mükellefleri bağlamış olduğundan işin zor..
Sektörün içindeyim durumu çok iyi biliyorum.. Lütfen bilmeden yanlış yönlendirmeyelim insaları.. PC'li muhasebe okursun ama henüz sektörün ne halde olduğunu bilmemektesin, içine girince anlarsın ne demek istediğimi ama umarım şans senden yana olur da daha temiz bir yerde işe başlarsın ve yükselme imkanın olur..
Ben denetim firmasında çalışıyorum ve çok fazla, büyük şirketleri de, muhasebelerini de, iş olanaklarını ve iş çeşitliğini bu firmaları denetlemeye gittiğimden dolayı biliyorum..
Ayrıca, konuyu açan sorusunu soran arkadaş kararını vermiş, formunu doldurmuş ve 1. sırada borsa ve finansı seçtiğini önceki sayfada belirtmiştir.. Bundan sonra yapılacak öneriler "şunu seçmelisin" şeklinde olursa artık bir anlam ifade etmeyecektir..