Hangi Bölümü Seçmeliyim ? Pff

KyLe
28-05-2009, 21:22   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
35 mesaj

ArkadaşLar iki sene hazırLık okuduktan sonra bölüm seçmeme geLdi sıra, siz büyük abiLerim sizLer bizden daha tecrübe sahibisiniz. Acaba hangi böLümLerde iş imkanım çok oLur. Büyüdüğümde eLinde dipLoması oLup da oturan adamLardan oLmak istemiyorum ve de bundan çok korkuyorum.

BöLümLer... (Kendime göre sıraLadım).

1-SigortacıLık
2-BiLgisayarLı Muhasebe
3-Borsa ve Finans HizmetLeri
4-Satış ELemanLığı

Tecrübenize güveniyorum, yardımcı oLursanız sevinirim.

loganwolverine
28-05-2009, 21:43   |  #2  
Yıllanmış Üye
944 mesaj

biz bişey demeyelim geleceğin söz konusu en iyisi kendi bildiğindir

ADEM-KAYA
28-05-2009, 21:44   |  #3  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

pc li MUHASEBE işini görür..diye düşündüm ama son karar senin dostum..

CU_GS7
28-05-2009, 23:06   |  #4  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj

3-Borsa ve Finans HizmetLeri öneririm..
Muhasebe bence düşünme; çünkü artık en niteliksiz kişi bile muhasebe yapabiliyor; günümüzde smmm sayısı o kadar fazla ki ruhsatı zorluklardan geçerek alıp kullanamayanlar var.. Zaten bilgisayarsız muhasebe kalmadı artık, biligisayar kelimesini görüp aldanma derim..
Satış elemanı nedir?? Tezgahtarlık mı, yoksa holding'de pazarlama departmanı mı?? Orada verilecek eğitim seni pazarlama ve satış alanında iş bulmana yönelik ne bilgiler verecek, nereye kadar götürecek bunları düşünerek satış elemanı da olabilir ama büyük düşünmek mümkünse..
Sigortacılık hakkında kesin düşüncem yok..

uGuR.uK
29-05-2009, 00:26   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

sadece iş imkanı açısından meslek seçersen senin için yine kötü olur, ilerde yapmak istediğin şeyi kendin seçmelisin. peki neye göre: öncelikle sana göre; senin yetenek ve fikirlerine göre yapabileceğin bir iş mi? uzun yıllar yapabilir misin? kendini o meslekte zamanla geliştirip daha iyi yerlere gelebilir misin?
bunlar sana uygun olmalı, bunlardan sonra elindeki liste daralır ve daha detaylı durumlara bakabilirsin; misal yapacağın işin ve çalışmayı planladığın yerin durumu ne? çok fazla tercih edilen ve eleman bolluğu olan birşey mi yoksa kalifiye olunduktan sonra rahatlıkla iş bulunabilir mi? krizlerden ya da farklı koşullardan nasıl etkilenir?

vs. vs. vs...
bu liste böyle uzar gider, sana asıl önerim kendin düşünürken çevrendeki başarılı insanlarla fikir alışverişi yapman. onlara sor, kendi istek ve fikirlerini söyle, düşüncelerini bu zamana kadar ki tecrübelerini öğren.

not: her ne kadar böyle fikirler araştırmalar yararlıda olsa, bir işi en iyi yaparak öğrenirsin. herkesin fikri, çalışma beklentileri, tarzları vs. farklı. mümkünse hedeflediğin bazı şeyleri gidip yerinde gör. bu anlamda okulların staj programları iyi oluyor işte, tabi bu staj olayı diğer birçok bölüm ve okulda tamamen amelelik orasıda ayrı bi konu...

zrgnlr04
29-05-2009, 09:05   |  #6  
Yıllanmış Üye
977 mesaj

elazigli arkadaşımız doğru demiş,
1-seçmeyi düşündüğünü,onu daha önce seçenle git(mümkünse yerinde) görüş,fikirlerini al,tecrübelerini sor,çalışma koşullarını gör
2-bunu diğer bölümler için de gerçekleştir,
Her mesleği ancak, onu uygulayan iyi bilir.
Günümüzde bilgisayar teknisyenliği çok iyi.

Banned
29-05-2009, 15:36   |  #7  
Banlandı
56 mesaj

bence başarabileceğine inanıyorsan bilgisayar muhasebe

KyLe
29-05-2009, 16:42   |  #8  
OP Yeni Üye
35 mesaj
CU_GS7
3-Borsa ve Finans HizmetLeri öneririm..
Muhasebe bence düşünme; çünkü artık en niteliksiz kişi bile muhasebe yapabiliyor; günümüzde smmm sayısı o kadar fazla ki ruhsatı zorluklardan geçerek alıp kullanamayanlar var.. Zaten bilgisayarsız muhasebe kalmadı artık, biligisayar kelimesini görüp aldanma derim..
Satış elemanı nedir?? Tezgahtarlık mı, yoksa holding'de pazarlama departmanı mı?? Orada verilecek eğitim seni pazarlama ve satış alanında iş bulmana yönelik ne bilgiler verecek, nereye kadar götürecek bunları düşünerek satış elemanı da olabilir ama büyük düşünmek mümkünse..
Sigortacılık hakkında kesin düşüncem yok..
Aslında benimde yoğunlaşmak öğrenmek istediğim alan bu alandı, abimin ve benim istediğim alan babam pc muhasebe dedi annemde sigortacılık ama ısrarcı değiller hangisini düşünüyorsan diyorlar. Bugün formumu doldurup verdim. Borsa ve Finans Hizmetleri ilk başa yazdım, altına sigortacılık, pc muhasebe vs. İnşallah borsa ve finans hizmetleri olacak.

Beni dinleyip mesaj yazdığınız için hepinize çok çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız.

Alkış

CU_GS7
29-05-2009, 20:35   |  #9  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj

Hayırlı olsun.. Yardımcı olabildiysem ne mutlu..

centipede
29-05-2009, 21:03   |  #10  
centipede avatarı
Yıllanmış Üye
344 mesaj

git asker ol.
gelecekle ilgili hiç korkun kalmaz.
hem, HER TÜRK ASKER DOĞAR ... deyilmi ?

CU_GS7
29-05-2009, 21:14   |  #11  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj
centipede
git asker ol.
gelecekle ilgili hiç korkun kalmaz.
hem, HER TÜRK ASKER DOĞAR ... deyilmi ?
Bu dahil tüm genellemeler yanlıştır..

centipede
29-05-2009, 21:22   |  #12  
centipede avatarı
Yıllanmış Üye
344 mesaj
CU_GS7
Bu dahil tüm genellemeler yanlıştır..
benim fikrim size uymadıysa,
sizin fikrinizde bana uymadı.
sevgiler

Semih Özyurt
30-05-2009, 12:27   |  #13  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,748 mesaj

PC'Lİ muhasebeyi secmelisin + muhasebede 2-3 tane büyükk şirketin muhasebesini tutarsan paraya para demessin bende pc'li muhasebe okuyorum

ibrahim19
30-05-2009, 12:28   |  #14  
Yıllanmış Üye
635 mesaj

3-Borsa ve Finans HizmetLeri

CU_GS7
30-05-2009, 12:51   |  #15  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj
semih_ozyurt
PC'Lİ muhasebeyi secmelisin + muhasebede 2-3 tane büyükk şirketin muhasebesini tutarsan paraya para demessin bende pc'li muhasebe
Yok öyle bir şey.. 2-3 büyük şirket dediğin niye muhasebesini sana tuttursun ki durup dururken?? Önce smmm olmalı, sonra da ymm olmalısın.. Bunlar için de 5 sene smmm olmak için harcarsın, sınavıydı, stajıydı, yeterliliğiydi vs.. sonra 10 sene de smmm olarak çalışırsın ki ymmm olabilesin.. Yine ymm olunca da her büyük şirket sana gelecek diye bir şey yok.. Çünkü senden önce ruhsatını almış çok sayıda kişi olduğundan ve senden öncekiler büyük ve önemli mükellefleri bağlamış olduğundan işin zor..
Sektörün içindeyim durumu çok iyi biliyorum.. Lütfen bilmeden yanlış yönlendirmeyelim insaları.. PC'li muhasebe okursun ama henüz sektörün ne halde olduğunu bilmemektesin, içine girince anlarsın ne demek istediğimi ama umarım şans senden yana olur da daha temiz bir yerde işe başlarsın ve yükselme imkanın olur..
Ben denetim firmasında çalışıyorum ve çok fazla, büyük şirketleri de, muhasebelerini de, iş olanaklarını ve iş çeşitliğini bu firmaları denetlemeye gittiğimden dolayı biliyorum..

Ayrıca, konuyu açan sorusunu soran arkadaş kararını vermiş, formunu doldurmuş ve 1. sırada borsa ve finansı seçtiğini önceki sayfada belirtmiştir.. Bundan sonra yapılacak öneriler "şunu seçmelisin" şeklinde olursa artık bir anlam ifade etmeyecektir..

Son Düzenleme: CU_GS7 ~ 30 Mayıs 2009 12:53
KyLe
30-05-2009, 18:04   |  #16  
OP Yeni Üye
35 mesaj

CU_GS7; Abime kanım ısındı nedense fikirlerimizde uyuşuyor.

Zaten okusakta okumazsakta askere gidiyoruz (Kısa dönem veya Uzun dönem) Bunun bölüm seçmemle alakası yok bence. Saçma geldi.