Hangi ekran kartı daha iyi?

muratfisne
06-05-2012, 18:41   |  #1  
muratfisne avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
124 mesaj

Şunlara bir bakalım fiyatı,çıkış tarihinden bu yanaki performans ve fiyatı,izlenimler,bıraktığı hisler,birbirine kıyasla oranları,satış değerleri,yıllarda gezegenin en iyisi olabilme vb. gibi bir çok açıdan baktığınızda hangisi daha iyi?

ŞUAN PİYASADA OLANLAR İÇİN.

Anket
LENO7
06-05-2012, 18:57   |  #2  
LENO7 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
2,019 mesaj

ben şimdiden söyliyim..ne olursa olsun..sürekli Nvidia'yı takip et..neden dersen Nvidia'yı intel gibi AMD'yi ise zaten AMD işlemci gibi düşünüceksin..
yani AMD'nin bir tekniği var..bu teknik ile yüksek özellikli ekran kartları ve işlemciler üretiyorlar...Nvidia ve İntel ise hertürlü yazılımı kaldırabilicek sorun yaratmayacak parçalar için çalışıyor..AMD ekran kartları oyunlarda performanslı olabilir..Testler gerçek ama grafik v.b işlerle uğraşanlar görsün bakalım ozaman AMD mi dicekler yoksa Nvidia mı..AMD'de birazcık ısınma sorunları var..çabuk bozuluyorlar..çok az ömürleri var..bütün oyun yazılım v.b şirketler Nvidia üzerine çalışıyorlar..

umarım ne demek istediğimi herkes anlamıştır..

LENO7
06-05-2012, 19:03   |  #3  
LENO7 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
2,019 mesaj

Dizüstü bilgisayar markaları boşuna İntel ve Nvidia seçmiyorlar..

shadownext
06-05-2012, 19:19   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

1. amd de ısınma sorunu yok 
2.çabuk bozulmuyorlar uzun yıllar amd kullandım ömürleri de gayet yerinde
3.bütün oyun vs şirketler nivida üzerinde çalışmıyor anca kendini kandırırsın internetten azıcık araştır 
aslında hiç bir ürünün fanboyluğunu yapmayı sevmem ama burda desteksiz sallama yazılar görünce kendimi tutamıyorum kusura bakmayın.

bir markayı överken diğer markayı kullanmadan çamur atmak yanlıştır kaç defa amd kullandın kaç defa bozuldu önce bunu söyle ayrıca senin intel nvidia kombinasyonunu seçmen senin seçimindir fakat ben amd ciyim şu ana kadar sayısız amd topladım hiç birinde tek bir sorunla karşılaşmadım bir de dediğin gibi amd ler oyunlarda çok daha performanslıdır ve ayrıca overclock işlerinde de daha iyidir

Banned
06-05-2012, 19:59   |  #5  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 10
2,368 mesaj

En hızlı Kart HD6990 dı ama
TEK GPU DA GTX6850 YANİ NVİDİA DAHA İYİ...

dabbe1
07-05-2012, 01:09   |  #6  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,665 mesaj
Alıntı: shadownext  
1. amd de ısınma sorunu yok 
2.çabuk bozulmuyorlar uzun yıllar amd kullandım ömürleri de gayet yerinde
3.bütün oyun vs şirketler nivida üzerinde çalışmıyor anca kendini kandırırsın internetten azıcık araştır 
aslında hiç bir ürünün fanboyluğunu yapmayı sevmem ama burda desteksiz sallama yazılar görünce kendimi tutamıyorum kusura bakmayın.

bir markayı överken diğer markayı kullanmadan çamur atmak yanlıştır kaç defa amd kullandın kaç defa bozuldu önce bunu söyle ayrıca senin intel nvidia kombinasyonunu seçmen senin seçimindir fakat ben amd ciyim şu ana kadar sayısız amd topladım hiç birinde tek bir sorunla karşılaşmadım bir de dediğin gibi amd ler oyunlarda çok daha performanslıdır ve ayrıca overclock işlerinde de daha

işte gerçekleri yazan ve intel fanboyu eleman hemen yalan dolanla AMD'ye çamur atıyor utanmadan nvidia ile intel'i eş olduğunu iddia ediyor yuh... intel nvidianın çöpü bile olamaz... her zaman AMD tercih ederim xmode destekli anakartta nvidia 1. olur AMD Radeon  2. olur...

Son Düzenleme: dabbe1 ~ 07 Mayıs 2012 01:40
Boracalin
07-05-2012, 01:37   |  #7  
Boracalin avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,591 mesaj
Alıntı: LENO7  
ben şimdiden söyliyim..ne olursa olsun..sürekli Nvidia'yı takip et..neden dersen Nvidia'yı intel gibi AMD'yi ise zaten AMD işlemci gibi düşünüceksin..
yani AMD'nin bir tekniği var..bu teknik ile yüksek özellikli ekran kartları ve işlemciler üretiyorlar...Nvidia ve İntel ise hertürlü yazılımı kaldırabilicek sorun yaratmayacak parçalar için çalışıyor..AMD ekran kartları oyunlarda performanslı olabilir..Testler gerçek ama grafik v.b işlerle uğraşanlar görsün bakalım ozaman AMD mi dicekler yoksa Nvidia mı..AMD'de birazcık ısınma sorunları var..çabuk bozuluyorlar..çok az ömürleri var..bütün oyun yazılım v.b şirketler Nvidia üzerine çalışıyorlar..

umarım ne demek istediğimi herkes anlamıştır..

Arkadaşım yapma bu kadar da işkembeden sallanılmaz ki yav... 
Birde ; Dizüstü bilgisayar markaları boşuna İntel ve Nvidia seçmiyorlar.. demişsin... 

Yav hiç mi haberde okumazsın kardeşim... 1-2 sene olmuyor , amd - intele tekel davası açıp kazanmıştı... Davanın nedenleri içerisinde İntelin yaptığı çamurlardan , özellikle laptop üreticilerine ve dağıtımcılarına yaptığı baskı , tehdit , gerekirse rüşvet v.s. vardı... Sırf amd satmayıp , amd parça kullanmayıp kendisnin kini yani İnteli seçsinler diye....

Üstelik bir salladığın konu da amd'lerin ömürleri kısa olur saçmalığı...

Yav arkadaşım öyle şey mi olur ? Sadece bizim ülkemizde bile bir cpu'nun Sanayi Bakanlığınca belirlenen kullanım ömrü 7 yıl mı ne ? Gpu'larda aynı şekilde minimum 5-7 yıl yasal olarak kullanım ömrü var ülkemizde... Diğer ülkelerde de aynı şekilde... Amd si de İnteli de Nvida sıda ; bir ülkede ürün satmak istiyorsa buna u-y-a-c-a-k... Başka yolu yok...

Üstelik kullanıcı tecrübeleride seni yalanlar vaziyette... Örneğin bende ; 8 yıllık amd athlon , 7 yıllık amd sempron ve amd turion işlemciler var... Taş gibiler... (Birde 4670 var kaç yaşında bilmiyorum , ikinci el almıştım... Artis Genç bilir yaşını.... O da sağlam çalışıyor şu an sistemde...)

Notebooklarda nvidia gpu kullanılmasının sebebi ise ; zannımca amd'nin mobil gpu pazarına şurada 1-2 senedir girmeye çalışması... mobil sektörde fazla yoktu şimdiye kadar ama bu da yapmaz yapamaz anlımına gelmemeli... Yapar , yaptıda... Şimdi çok güzel mobil gpu'ları var AMD'nin... (Fusion'lardan bahsetmiyorum bile...)

Isınma problemine ise kusura bakma ama ağzımla değil ; başka bir tarafımla gülerim cidden....

Örneğin bende AMD Phenom II x4 960T var... Stok fanda ; %60 fan devrinde , boşta 27-28 derece... Yükte 38-40 derece... Daha ne ısısından bahsediyorsun arkadaşım ???

Çamur at izi kalsın , mantığından öte gidememişsin... Yazık.... 

dabbe1
07-05-2012, 01:41   |  #8  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,665 mesaj

chip.com.tr bile intel için fanboy olmuş intel fanboylarından başka ne beklenir ki?

confickerbelasi
07-05-2012, 03:03   |  #9  
confickerbelasi avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 28
925 mesaj

fanboy manboy garip garip lakaplar takma amd ve intel made in usa keyfin hangisini isterse onu seçersin.