merhaba ben yeni bi bilgisayar topluyorum ama hangi ekran kartını alacağımı bilmiyorum bu konuda size danışmak istiyorum acaba hangisinden en fazla verim ve en az sorun yaşarım???
almayı düşündüğüm sistem,
-P4 3.0 HT
-2*256 KİNGSTON DUAL DDR
-PHİLİPS DVDR 1620
-CREATİVE SB AUDİGY 2 ZS PLATİNUM PRO EXT.
-SEAGATE/SAMSUNG SATA 160 GB
-LG F900P MONİTÖR
-GİGABYTE 8KNXP,GİGABYTE 8IK1100,GİGABYTE 8IPE1000G,ASUS P4P800 İ865
-COOLER MASTER CM STACKER KASA
gördüğünüz gibi ana kart ve ekran kartına karar veremedim ve çok sayıda arkadaşlarım hepsi farklı ana kar ve ekran kartı öneriyor ve hangisini alacağımı bilemiyorum.ben maksimum 350 dolar verebilirim ekran kartına bu durumda en az sorun yaşayacağım ekran kartı hangisi olur??ben hem oyun hem de 3 boyutlu grafik çizim yapıyorum,bana önereceğiniz ana kart ve ekran kartı ne olur...
hangi ekran kartını almalıyım???
- 1
- 2
Alacağın ekran kartı için web sitelerini gezmeni öneririm. Ben şimdi sana "Aman NVIDIA al" ya da "ATI al paşalar gibi" demem. Amacın oyun+3D modelleme ise, seni maddi açıdan fazla zorlamayacak bir kart alabilirsin. 350$ ekran kartına vereceğine, 2 * 512 DDR RAM alman daha mantıklı.
Ayrıca, PCI-Express ekran kartları yavaştan boy gösterdiler. anakartını da buna uygun alman senin için daha avantajlı olacaktır ilerisi için. 3-5 ay sonra PCI-E lerin, eğer başarılı olurlarsa ve fiyatları da makul seviyelere gelirse en mantıklı seçim olacaktır.
Ama yok ben AGP 8X alacağım diyorsan o zaman 2 * 512 RAM ve ATI 9600XT veya NVIDIA 5700 Ultra alabilirsin.
Bu arada bunları alırken DVD Writer almayı unutma.
Yok ben sağlam ekran kartı alacağım dersen NVIDIA 6800 ya da 6600 olabilir.
ama ekran kartına yatırım yapacağına PERFORMANSA yatırım yap. Sonuçta 7/24 oyun oynamayacaksın. İlerde anakart ve ekran kartını değiştirirsin.
Bu arada kaliteli bir PSU almanı öneririm.
Dağınık oldu biraz ama..
@stegon
güzel cevap ama pcıE lerin fiyatları en az 8 ay sonra düşecek. şimdi öyle bir donanımın maliyeti kdv haric 500 dolar... tabii işlemci ve ramden doğan farkı saymıyorum...
Ekran kartı olarak
His 9600XT yada Leatek Fx5700-Ultra (Ati yada Nvidia seçimini sen yap.
Ana kart Tek marka Asus P4C800...
bence pci-e için çok erken. zaten testlere baktımda öle yeni mimariye geçmek için çok ta neden yok. arada o kadar parayı vermek için bi neden yok. ha param var diyosan sana abit ıc7 max3 ve powercolor radeon 9800xt 256mb tavsiye ederim.
ha bu arada monitörünü philips alırsan daha iyi edersin...
Philips Olacak ise sana önerim 107B4 Modeli olacak ama bu arada son çıkan Samsung'lar baya iyi çıkıyor...
Samsung Monitörler'de güzel
Selam arkadaşlar. Kimse şu zamanda PCi Ekspress e bulaşmasın. Çünkü 2006 da yaygınlaşacak. Ayrıca Chip in Ekim2004 saysında en son çıkan 30 ekran kartı testte. Kesinlikle inceleyin. PCi Ekspress hakkındaki yorumu da Geleceği PC'si başlıklı yazıda bulacaksınız. Okuyamacaklar için ben sadece AGP8X ile PCix16 arasında şimdilik hiç bir fark yok. impreza_zeki ben sana Asus Radeon 9600 XT yi şiddetle öneririm. Zaten 200$ altı kategorisinde 1. sırada. Bende de o var. Çok memnunum. Fakat Sen 350$ verebileceksen Radeon9800Pro ya da Radeon9800XT al.Sakın Radeon9800SE alma. Kolay gelsin
alıntı:
Gönderen : turanozzeybekgüzel cevap ama pcıE lerin fiyatları en az 8 ay sonra düşecek. şimdi öyle bir donanımın maliyeti kdv haric 500 dolar... tabii işlemci ve ramden doğan farkı saymıyorum...
Ekran kartı olarak
His 9600XT yada Leatek Fx5700-Ultra (Ati yada Nvidia seçimini sen yap.
Ana kart Tek marka Asus P4C800...
@musti868 Birtek chip dese, bu arada AMD de artık PCI-E ye tam destek verse iyi olur...
Bence chip dergisi Nvidia'yı biraz kayırıyor ne dersiniz? Aslında iyi ediyor ben de ATI'yi sevmiyorum.
Ama ASUS 9800XT'yi harika yapmış görüntü olarak yani performansını bilmiyorum.
Kesinlikle PCI-E mimarisi destekleyen bir anakart ve uygun bir ekran kartı al. İlerde (3-4 yıl sonra) AGP8X hızlı ekran kartı üretimi olmayacağı gibi, AGP8X ekran kartı bulmak da dert olacak. Aynı olayı ben yaşadım, AGPli almadığım için 3-4 yıl sonra alacak ekran kartı bulamadım. Şu an eski teknoloji olan PCI ekran kartları azınlıktadır ve genelde en yavaş kartlar olarak mevcutlardır (örneğin 9200'ün pci versiyonu varmış güya). Bütün bu nedenlerden dolayı kesinlikle yeni sistem alıyorsa PCI-E al, hatta para yetişmiyorsa intel'in yeni on-board ekran kartları da hiç fena değil (DX-9 destekli), şimdilik ekran kartsız alıp sonradan ekleyebilirsin. Kesinlikle eski teknolojiye yatırım yapma, benden söylemesi.
Ekran kartı olarak da geforce 6600/6600gt veya radeon x700/xt öneriyorum cep yakmayan fiyatlarda oldukça sağlam performans veriyorlar. Doom3 ü bile rahat oynarsın bu yeni nesil PCI-E ekran kartlarında.
phantom x abicim sen hangi bilgisayarim 4 sene degismedigini gördün?
yani adam 4 sene sonra zaten elindeki parcalara öle yada böle gidecek. yaw 4-5 sene önce yanlis hatirlamiyorsam p3 800 ler yeni piyasaya cikiyordu. yani bugün p3 800 kullanan adam zaten pc sinii büyük ihtmalle degistirmek zorunda kalmistir. yani bence suan icin pci-e biraz gereksiz.
4 sene değil, 2-2.5 yıl sonra agp8x kart üretimi çok düşecektir. Şu an bile kart üretimlerinde bu kadar sorun varken hem agp hem pcix üretini ati ve nvidia sürdüremez. PCI-X i unutalım, kesinlikle 9600xt filan almasın arkadaş, o kart çoktan outdated oldu. 6600 veya x700 serisinden al. O 9600 ile doom3 te zorlanırsın yüksek çözünürlükte ama bu kartlarla değil... Fiyatları da 250$ civarındaydı sanırım.
Ben Başka bir duruma parmak atıcam,bu ekran kartlarını en ucuz nerden bulabilirim,istanbuldan(avrupa yakası)bilenlerin yardımcı olmalarına stop :)
Okuduğum haber yeni ekran kartı alacak arkadaş için etkili olabilir. Yine bir hile ile karşı karşıyayız... Daha önceden başımıza gelen benzer bir olay üzerine bu yazıyı sizlerle paylaşmak istedim. Aynen aktarıyorum.
"Geçtiğimiz günlerde Sapphire firmasının oldukça uygun fiyatlardan sattığı 9800 Pro kartların bir kısmının 256 Bit olması gerekirken, 128 Bit olduğu ortaya çıkmış bunun üzerine de www.boycottsapphire.com adlı internet sitesi açılmış ve konunun mağdurları bu siteden seslerini duyurmaya çalışmıştı. Sapphire yöneticileriyse sattıkları kartın üzerinde durumu belirttiklerini küçük bir yazıyla kartın 128 Bit olduğunu, kartın satıldığı kutunun üzerine yazdıklarını söyleyip kendilerini savunmuşlardı. Olayın sonundaysa site yöneticileri Sapphire firmasının yetkilileriyle bir saatlik bir telefon konuşması sonrasında boykotu Sapphire firmasının 128Bitlik kartları geri alacağını ya da eğer istenirse 25£ karşılığında 256Bit'e yükselteceğini açıklamasıyla sona erdirmişti.
Bir çok dergide ve internet sitesinde tartışılan konular Sapphire'ı fazlasıyla bunaltmış olacak ki, artık Sapphire firması bu kartları 128 Bit olarak üretip satacağını resmen açıkladı. Bu durumda ülkemizde ki "uyanık" satıcılara karşı tetikte olmakta fayda var. Kartı almadan önce kesinlikle satıcıya bir kaç defa kartın 256 Bit olduğunu teyit ettirmekte ve kartı aldıktan hemen sonra www.guru3d.com/index.php?page=rivatuner&menu=8 adresinden edinebileceğiniz programla kartın kaç bit olduğunu kontrol etmekte fayda var.
256 Bit olması gereken kartın 128 Bit olması durumunda ise size tavsiyemiz satıcıya başvurmanız ve eğer olumsuz yanıt alırsanız, bulunduğunuz yerdeki tüketici heyetine veya Sapphire'in Almanyada'ki merkeziyle temasa geçmeniz."
Hatırlatmak isterim, MSI fx 5600 xt lerin kutularının üzerinde 128 bit yazar ancak 64 bittir.[/
Yakın zamanda out olacak bir teknolojiye ben olsam yatırım yapmazdım. PCI-X destekli On-Board ekran kartı olan bir anakart alıp şimdilik idare etmek en mantıklsı...
çok yüksek bir ekran kartı alma çünkü fiyatlar yakın zamanda aşağı çekilecektir muhtemelen. O nedenle fazladan 200-300$ vermiş olursun ki bu çok anlamsız. O nedenle çok da işi abartma ama illa en iyisi diyorsan ekran kartı testlerine bakabilirsin chip'te.
Ben 64 Mb GeForce 2, Celeron 1200 MHz, 192 Mb SDRAM ile Doom3'ü oynadım biraz takılıyodu; ama sanal belleği arttırdım idare etti.
oldukça uygun fiyat diyip girişmeyin beyler, bu işler şakaya gelmez, çok başınız ağrır... ben asus radeon 9600se derim.
alıntı:
Gönderen : Godfather23Ben 64 Mb GeForce 2, Celeron 1200 MHz, 192 Mb SDRAM ile Doom3'ü oynadım biraz takılıyodu; ama sanal belleği arttırdım idare etti.
Abi en azından 9800 pro ve üstüne gereksinim duyduğunu söylemişlerdi oyunun ilginç ama yüksek çöznürlüklerde doom 3 değilde worm 3 oynuyormuş gibi oluyordur
BU ARADA BEN BURAYA YAZMIŞTIM AMA YİNE YAZAYIM NVİDİA VE ATİ 2005 YILI SONUNA KADAR YENİ TEKLONOJİLİ EKRAN KARTI ÜRETMEYECEKLERMİŞ YANİ ONA GÖRE ŞU AN ELİNDE YÜKSEK EKRAN KARTI OLANLAR KIYMETLERİNİ BİLSİNLER ONLARDAN DAHA ÜSTÜNÜ YOK BU YÜZDEN YENİLERİ ÇIKMAYACAĞI İÇİN FİYATLARINDA DÜŞÜCEĞİNİ SANMIYORUM
- 1
- 2