Singleman yeni bilgisayar toplayacaksın ancak
keşke bize bütçenide belirtseydin, gerçi tahmin edebildiğim kadarı ile üst seviye bir sistem kuracaksın.
Şimdi madem INTEL temelli bir sistem kurmayı düşünüyorsan sana kısaca aralarındaki farkı söyleyelim.
İlk olarak şu an için bir çok kişinin de söylediği gibi daha çok OYUN amaçlı biri için AMD çok daha avantajlı. Çünkü AMD deki bazı sistem komutları ve mimari yapı nedeni ile oyunlarda çok iyi.
Mesela ben şu an yeni sistem toplasam AMD almazdım, çünkü her ne kadar oyun oynayan biri olsamda oyun benim için 1. sırada değil bilgisayar denildiği zaman.
Intelin avantajıda DDR2 yani 667-800 gibi üst hızlarda ram kullanması ve de D yani dualcore ile iki üç işlemi çok iyi bir şekilde yönetebilmesi.
64 bit diye bir işlemci yok ancak yeni çıkan işlemciler ( Amd64 ve Intel D serisi)
64 bit lik Wİndowsuda kullanacaklar. Senin alacağın bir sistme ister amd ister intel olsun bunu destekler zaten.
Şimdi eğer Intel almak istiyorsan önünde iki şans var
- İşlemcini Single Core alırsın son gelen LGA775 işlemciler artık 64 bit destekliyor.
- İşlemcini Dual Core alırsın ( daha Türkiyeye yeni geldi ve 2.8 ghz Dual core www.gigatek.com da var.)
Şimdi bu alacağın iki işlemciye iki tane anakart CHİPSETİ var.
1.Intel 955 chipset anakartlar. Bu anakartlar cidden çok başarılı ve bir çok yeni teknolojiyi destekler; Dual core sata 2 raid, gigabit lan, 7+1 ses sistemi gibi
2.NForce4 alabilmen. Şimdi burada gene oyun amaçlı oluyor. Çünkü Nforce4 ler de iki tane ekran kartı çıkışı olduğu için SLİ denilen yeni bir teknolojiyi kullanabiliyorsun ve iki tane ekran kartı gücünü elde ediyorsan teorik olarak. Pratikldede yüzde 70 lere varan extra performans elde ediyorsun.
Bence 1. yi seç,
Intel 955 chipsetli bir anakart
Intel D 2.8ghz işlemci
ddr667 512 mb kingston ram
en azından 6600GT ya da x800xl bir ekran kartı al.
Gerisi sana kalmış, ancak dikkat etmen bir diğer konuda alacağın Kasanın Aopen gibi iyi bir marka olması ve iyi bir PSU barındırması.
Onın dışında birşey yok.
Eğer kafan bu dediklerimden karışmışsa söyle açıklayalım orayı.