HANGİ İŞLEMCİ ACABA

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
singleman
24-07-2005, 02:29   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
43 mesaj

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba;

Ben yeni bir bilgisayar toplamak istiyorum ve bunun da iyi bir şey olmasını istiyorum.

Bunun için öncelikle işlemci ve anakart üzerinde karar vermeye çalışıyorum.intel işlemcilerden extreme edition ve pentium D modelleri üzerinde karar vermeye çalışıyorum.AMD düşünmüyorum.Birde cahilliğimi bağışlayın 64 bit işlemci diye bir işlemci varmı yoksa yeni çıkan işlemcilermi 64 bit olarak çalışıyor.Herkese teşekkürler.

shadycolossus
24-07-2005, 09:00   |  #2  
Yıllanmış Üye
131 mesaj

64 bit için biraz erken gibime geliyor. 64bit işlemci diyeceksin genedwe alacam diyosan. Anakartı en son düşün derim ben. Alacağın parçalara uygun bir anakart bulman kolay. P4 2.4 eskidi 2.8 alGöz kırpma

jaina
25-07-2005, 16:46   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

Singleman yeni bilgisayar toplayacaksın ancak
keşke bize bütçenide belirtseydin, gerçi tahmin edebildiğim kadarı ile üst seviye bir sistem kuracaksın.

Şimdi madem INTEL temelli bir sistem kurmayı düşünüyorsan sana kısaca aralarındaki farkı söyleyelim.
İlk olarak şu an için bir çok kişinin de söylediği gibi daha çok OYUN amaçlı biri için AMD çok daha avantajlı. Çünkü AMD deki bazı sistem komutları ve mimari yapı nedeni ile oyunlarda çok iyi.
Mesela ben şu an yeni sistem toplasam AMD almazdım, çünkü her ne kadar oyun oynayan biri olsamda oyun benim için 1. sırada değil bilgisayar denildiği zaman.

Intelin avantajıda DDR2 yani 667-800 gibi üst hızlarda ram kullanması ve de D yani dualcore ile iki üç işlemi çok iyi bir şekilde yönetebilmesi.

64 bit diye bir işlemci yok ancak yeni çıkan işlemciler ( Amd64 ve Intel D serisi)
64 bit lik Wİndowsuda kullanacaklar. Senin alacağın bir sistme ister amd ister intel olsun bunu destekler zaten.

Şimdi eğer Intel almak istiyorsan önünde iki şans var
- İşlemcini Single Core alırsın son gelen LGA775 işlemciler artık 64 bit destekliyor.
- İşlemcini Dual Core alırsın ( daha Türkiyeye yeni geldi ve 2.8 ghz Dual core www.gigatek.com da var.)

Şimdi bu alacağın iki işlemciye iki tane anakart CHİPSETİ var.

1.Intel 955 chipset anakartlar. Bu anakartlar cidden çok başarılı ve bir çok yeni teknolojiyi destekler; Dual core sata 2 raid, gigabit lan, 7+1 ses sistemi gibi

2.NForce4 alabilmen. Şimdi burada gene oyun amaçlı oluyor. Çünkü Nforce4 ler de iki tane ekran kartı çıkışı olduğu için SLİ denilen yeni bir teknolojiyi kullanabiliyorsun ve iki tane ekran kartı gücünü elde ediyorsan teorik olarak. Pratikldede yüzde 70 lere varan extra performans elde ediyorsun.

Bence 1. yi seç,
Intel 955 chipsetli bir anakart
Intel D 2.8ghz işlemci
ddr667 512 mb kingston ram
en azından 6600GT ya da x800xl bir ekran kartı al.
Gerisi sana kalmış, ancak dikkat etmen bir diğer konuda alacağın Kasanın Aopen gibi iyi bir marka olması ve iyi bir PSU barındırması.

Onın dışında birşey yok.
Eğer kafan bu dediklerimden karışmışsa söyle açıklayalım orayı.

ibrahimn
25-07-2005, 20:39   |  #4  
Yıllanmış Üye
391 mesaj

@jaina yeterince anlatmıs :D

AMD 64 bitlere ve ekran kartı olarak da ATI leri tavsiye ederim...jaina nın dedii gibi büttçebelirtirsen daha fazla yardım edebiliris .

singleman
26-07-2005, 01:19   |  #5  
OP Yeni Üye
43 mesaj

Arkadaşlar öncelikle zahmetinize teşekkürler

Jeina kardeş yazından anladığım kadarıyla intel D yi tavsiye ediyorsun.Chip ürün yorumlarında intel extreme edition hakkında çıkan yazıyı okuduğumda aklım ondan yana kaymıştı.Bu ikisi arasın da ne gibi farklar vardır acaba bir fikrin varmı.Ben bu iş için  1800$ cıvarı bir bütçe tasarlıyorum.
        Birde kasa olarak önden en az 4 USB çıkışlı artı kulaklık çıkışı ve yine önden hafıza kartı okuyacak yuvası bulunan  bir kasa istiyorum.Tavsiye edebileceğin bir marka veya model varsa çok memnun olurum.Birde şunu sormak istiyorum ram olarak sizin belirttiğinizle DDR2 corsaire 1 gb ram arasından hangisi daha iyidir.

Herkese teşekkürler

jaina
27-07-2005, 01:43   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

kardeş öncelikle tamam elimizde bütçe var.

Şimdi EE nin avantajo L3 cache nin olması. Yani öyle normal işlemcilerden ciddi anlamda ayrıldığı bir nokta da yok.
Mesela P4 3.4gzh EE ile p4 3.6 ghz arasındaki performans farkı ( fiyat farkı uçuk) yüzde 15-20 yi geçmez seninde bunu hissetme şansın hiçbir şekilde yoktur. EEnin başka hiç bir şekilde normal işlemcilerden farkı yok.

Yani mesela Amd tarafında FX serisi vardır ki bu işlemciler, hem mimari olarak hemde hız bakımından diğer örneklerinden ayrılır ancak intel bu o kadarda açık değil.

Şimdi kasanda 4 tane USB çıkış olsun istiyorsan kasanı ayrı PSu nu ayrı alacaksın.

dan bir kasa seç kendine, özelliklerden 4 tane usb varmı diye kontrol et. Birde 480W Tagan koy sonra da birlikte uyu Kahkaha

Sonra 1800 dolar bütçen var ise.
İşlemci ortalama P-D 300 DOlar
anakart 250 dolar
ram 150 dolar hatta daha fazla olabilir çünkü ddr667 alacaksın. max250 dolar
harddisk 100 dolar
ekran kartı 250 dolar
kasa+Psu 250 dolar
optikler 150 dolar
yani monitörsüz 1500 dolara felan geliyor. Eğer marka aklında yoksa sana daha kesin bir listede yazabilirim ama kendin seç bizde evet olur ya da değiştir diyelim sana.
DDR2 da hemen hemen hepsi iyidir, zaten fazla üretilmiyor o yüzden birşey olmaz.

Kolay Gelsin.

veysel23
27-07-2005, 23:29   |  #7  
Üye
58 mesaj

selambende sistemimi yeni topladım epox 9nda3j anakart amd 939s 3000+1.8Gz işlemcim var ben sistemimden gayatte memnunun amdnin sıcaklık sorunuda çözülmüş durumda fiyat olarakta intelden oldukça uygun

Recep Baltaş
28-07-2005, 01:45   |  #8  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Isınan p4 leri alıp başımıza dert açmnın pek mantığı yok bence...64 bit te kendini kanıtlamış olan performanslı amd ler tavsiye ederim saatlerce doom 3 oynadık ısı 40 a zor ulaşıyor...

susarac
29-07-2005, 08:44   |  #9  
Yıllanmış Üye
150 mesaj

ben de p4 3.0 kullanmama rağmen AMD öneririm... gerçekten de pentium ısı sorununu çözemedi bi türlü... AMD 64 bit iyi olur derim...

jaina
29-07-2005, 21:34   |  #10  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

Hmmm 3 tane mesaj gelmiş. Şimdi objektif olarak değerlendirelim konuları.

İlk olarak Amd nin hangi 64 bit programda kendini kanıtladığını ve intelin başarısız olduğunu gösterebilecek bir babayiğide ihtiyaç var.

İkincisi cevap yazan arkadaşlar Dual COre özelliğini ve oyundan çok diğer şeylerdeki başarıyı göz ardı etmiş.

Bir diğer şeyde fiyat olarak Amd intelde daha uygun felan değil artık. O devir Socket A, Amd Athlonlar ile birlikte kapandı. Şimdi socket 754 sistem yapip bak ne kadar ucuz demeyi. Intel socket 478 de ucuz.

Ama socket 939 ile 775 karşılaştırırsanız aralarında öyle bir farkın kalmadığını görürsünüz.

Onun dışında soruyu soran arkadaş zaten yazılanlara göre kararını verecektir.

Kolay Gelsin.

juneyyar
05-08-2005, 14:50   |  #11  
Yeni Üye
28 mesaj

arkıdeş 2.4 bulursasn söylede bizde alicas

jaina
05-08-2005, 16:09   |  #12  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

Ya abicim bu sefer "ortaya" söylüyorum

Ne 2.4 ghz ? Kimse burada 2.4ghz al dememiş ki piyasada 2.4 ghz P4 E işlemciler var.
533 fsb ile ramleri biraz kötü kullanırsın ancak genede l2 cache 1mb dır ve o Ramleri biraz kötü etkisini sen hissetmezsin.
Google da yaz, alacağın yerleri göreceksin...