arkadaşlar bende yeni işlemci alıcam yakında sizce hangisi daha iyi intel i7 sandybridge 2600k (3.40GHz, 8MB Cache, Socket 1155) mı yoksa AMD Phenom II X4 980 Black Edition AM3 3.7GHz 8MB Cache 45nm mu? görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.
hangi işlemci ?
- 1
- 2
anakart olarak ASUS 1155 P8P67 EVO REV 3.0 S/L ve ekran kartı olarakta SAPPHIRE HD6950 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 düşünüyorum Ram de Corsair CMZ8GX3M2A1600C9 8GB 1600MHz CL9 DDR3 olucak
bilgisayarı oyun için kullancaksanız 8 gb rame gerek yok, 4 yeter o anakartı secerseniz zaten mecburen intel almanız gerekicek. Ayrıca i7 alıcaksınız izin verdigi fsb 1333 Mhz dir yani OC yapmıycaksanız 1600 Mhz aldınız ramler 1333 Mhz de calısıcaktır. Ayrıca tek modül ram yerine 2x2 almak yararınıza olucaktır. Ekran kartı 6950 iyi bi seçim
bilgisayarı oyun için kullancaksanız 8 gb rame gerek yok, 4 yeter o anakartı secerseniz zaten mecburen intel almanız gerekicek. Ayrıca i7 alıcaksınız izin verdigi fsb 1333 Mhz dir yani OC yapmıycaksanız 1600 Mhz aldınız ramler 1333 Mhz de calısıcaktır. Ayrıca tek modül ram yerine 2x2 almak yararınıza olucaktır. Ekran kartı 6950 iyi bi seçbnm söylediğim anakart ile intel işlemciyi kullanamazmıyım?
Uyar ama RAMler tam performans göstermez ama çok fark olacağını sanmıyorum ayrıca oyun için bu kadar yüksek bir işlemciye gerek yok bence
cevaplarınız için teşekkür ederim redrock27 arkadaşım tüm forumlarda oyun için işlemci en önemli parça diyor herkes ve ben bu toplayacağım bilgisayar ile 3 yıl boyunca çıkacak oyunları en yüksek ayarlarda kafam rahat oynamak istediğim için i7 almak istiyorum. yanlış düşünüyorsam uyarın lütfen
montör var daha önce arkadaşlar sistem önerdiler zaten ama ben şuan almanyadayım ve fiyatlar türkiyeye göre çok daha ucuz gelirken işlemci ve ram almak istiyorum o yüzden işlemci üzerinden sordum sorumu belirttiğim parçaları toplayacağım,tabi sizin söylediğiniz ram uyumsuzluğunu dikkate alarak. 4gbx2 alabilirim rami
arkadaşım bu iki işlemci karşılaştırılamazki intel ci7 2600k 980 e göre her türlü daha iyidir karşılaştıracaksan amd 1100t ile ci7 2600k yi falan sor ama bu iki işlemci arasında soruyorsan ben her türlü ci7 2600k derim ayrıca seçtiğiniz sistem güzel olmuş o anakart zaten amd desteklemez ci7 2600k almak zorunda kalırsınız oyun için istiyorsanız ram gayte iyi fakat hiç gerek yok öyle yüksek ram e 4gb ram yeter de artar cl7 4gb(2x2) ram bulursanız alın. Ayrıca ben hiç AMD Phenom II X4 980 Black Edition AM3 3.7GHz 8MB Cache 45nm modelinin 3.7 ghz ini dymadım hangi firmadan alıyorsnuz söyler misiniz yoksa aldıktan sonra oc falan mı yapacaksınız?
firmadan değil amazon.co.uk dan buldum. görüşünüz için teşekkür ederim
şu anda piyasadaki oyunların çoğu en fazla 3 çekirdek kullanıyor. Gelecek için düşünüyorsan 4 çekirdekli bir işlemci seni 3 yıl idare eder. Burada seni sıkıntıya sokan parça ekran kartı olur. Eğer FPS tarzı oyunlar oynuyorsan ona bile gerek yok. İşlemciye en çok strateji tarzı oyunlar yükleniyor.
şu anda piyasadaki oyunların çoğu en fazla 3 çekirdek kullanıyor. Gelecek için düşünüyorsan 4 çekirdekli bir işlemci seni 3 yıl idare eder. Burada seni sıkıntıya sokan parça ekran kartı olur. Eğer FPS tarzı oyunlar oynuyorsan ona bile gerek yok. İşlemciye en çok strateji tarzı oyunlar yükleniyor.i5 2500 k alıp ekran kartını daha yüksek almamı mı önerirsiniz?Son Düzenleme: todorov ~ 12 Ağustos 2011 14:33
Aradaki farklar o kadar büyük değil ve açıkçası oyunlar söz konusu olduğunda başarım farkı oldukça düşük olacaktır. onun için fiyatlarına bak derim. Zaten i5 2500k dan ötesi biraz matıksız. Ekran kartını yüseltebilirsin ama ekran kartında çok iyi bunun ötesini alma derim. Bırazda elektrik faturasını düşünmek lazım. :)
i7 alıcak kadar paran varsa onu alma git phenom 2 x6 ve corsair hydro series h80 sıvı soğutucu al
Biraz overclock yaparak çok ucuza i7 performansını alırsın kalan parayla da ekran kartı falan alırsın istersen
Özet: gidip de i7 işlemciye 2000 - 3000 tl verme kardeşim her türlü onun performansına erişirsin ayrıca cebine de para kalır
oc hakkında hiç bi bilgim yada tecrübem yok ve yapmyıda düşünmüyorum sadece beni 3 yıl boyunca idare edecek tüm oyunları en yüksek ayarlarda oynatabilecek bi pc istiyorum
bu sistem seni 3 yıl idare eder ama en yüksek ayar konusunda sana kimse garanti veremez. Ekranının çözünürlüğünü biliyorsan daha fazla yardımcı olalım. Ekran kartını en çok zorlayan şeylerden birde yühsek çözünürlük.
24' full hd monitör kullanıyorum çözünürlüğüm 1920x1080
işte bıraz ekran kartını zorlar. 3 yıl son ayalar zor gözüküyor ama 3 yıl her oyunu oynarsın
zorladığı zaman bu anakart ile crossfire yapabilirmiyim peki?
evet ama sizin elektrik bedava heralde :) baya güç çeker ve psu yetmeyebilir. yoksa 3 tane bile takılır bu ana karta
:) hemen takıcam demiyorum yaw 2 sene sonra kasınca yani ayrıca böyle bi sisteme kac watlık psu gider? 750?
- 1
- 2