MSI P4M900 M anakartım var. Çift çekirdek bir işlemci almayı düşünüyorum. Anakartımın LGA-775 işlemci yuvası, 1066 FSB desteği olmasına rağmen http://global.msi.com.tw/index.p ... o=170&cat3_no=#menu adresindeki e7200 işlemci desteğinin olmaması beni şaşırttı. Acaba ben Core 2 Duo E7200 işlemci alsam anakartımla uyum gösterirmi ya da onun yerine fsb si 800 mhz olan Core 2 Duo E4600'mü almalıyım?
Hangi işlemci?
eğer o/c tutkun varsa e4300 derim hem ucuz hem hız aşırtma ile büyük verim alırsın tabiki sağlam soğutuc ve psu ihtiyacın var çünkü ısınacak ve intel bu modelinde o/c yer veriyor tabiki denek olmak istemiyorsan araştırma yap yeni bi ürün olduğu için fikir danış
E7200 45nm bir işlemci bu yüzden anakartınızın desteği yok E4xxx serisine bakabilirsiniz.
Anakartın zaten bios update ile 1066mhz desteği kazanmış
65nm 1066 mhzlerde de E6600 ve E6700 en uygunu core2 duolar
bunlardan birini seçebilirsin.
Ben geçen yazdan beri E6600 kullanıyorum performansı iyi; fakat şimdiki işlemcilerle kıyaslanamaz yinede:))
sainteğer o/c tutkun varsa e4300 derim hem ucuz hem hız aşırtma ile büyük verim alırsın tabiki sağlam soğutuc ve psu ihtiyacın var çünkü ısınacak ve intel bu modelinde o/c yer veriyor tabiki denek olmak istemiyorsan araştırma yap yeni bi ürün olduğu için fikir danışSanırım intel işlemcilerde anakart üzerinden işlemci çarpanını artıramıyoruz. e4000 serisi işlemcilerde sanırım fsb aynı sadece işlemci çarpanı değişiyor. Daha yüksek çarpanla da daha yüksek hız aşırma mümkün olur heralde. Diğer işlemcilerde de bu oc potansiyeli var mı yoksa sadece e4300'e mi özel, ya da fiyat farkından mı e4300 tavsiye ediyorsun?
sainteğer o/c tutkun varsa e4300 derim hem ucuz hem hız aşırtma ile büyük verim alırsın tabiki sağlam soğutuc ve psu ihtiyacın var çünkü ısınacak ve intel bu modelinde o/c yer veriyor tabiki denek olmak istemiyorsan araştırma yap yeni bi ürün olduğu için fikir danışarkadaşa katılıyorum e4300 cok güzel hemde en iyi o/c olan işlemçi diye bilirim üstelik fiyatıda orta seviyelerde
irfankeskin61MSI P4M900 M anakartım var. Çift çekirdek bir işlemci almayı düşünüyorum. Anakartımın LGA-775 işlemci yuvası, 1066 FSB desteği olmasına rağmen http://global.msi.com.tw/index.p ... o=170&cat3_no=#menu adresindeki e7200 işlemci desteğinin olmaması beni şaşırttı. Acaba ben Core 2 Duo E7200 işlemci alsam anakartımla uyum gösterirmi ya da onun yerine fsb si 800 mhz olan Core 2 Duo E4600'mü almalıyım?Benide şaşırttı ? çünkü senin anakartın• Supports Socket 775 for Intel® P4 3xx/ 5xx/ 6xx/ Pentium D, Celeron D, Conroe, Core 2 Duo processors.
• Supports FSB 1066/800/533MHz.o işlemciyi çalıştırır siteye bakma sen.
E4300 al diyosunuz ama o işlemciyi nerde bulacam ben?