Hangi İşletim Sistemi Daha Güvenli ?

pc_manyak
01-08-2010, 17:26   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
194 mesaj

Sizce Windows Vistamı Windows Xp Mi Güvenli ?

Mert_06
01-08-2010, 17:37   |  #2  
Mert_06 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,082 mesaj

Böyle soru mu olur :) Tabii ki ikisi arasında vista ama en güvenlisi 7.

Kapalı Hesap (154666)
01-08-2010, 17:47   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Bence windows dünyanın en güvenilmez işletim sistemidir. Bunun bilincinde olan çoğu firma farklı işletim sistemi kullanmaktadır.  Genellikle linuks çoğu sistemlerde kullanılmaktadır.

ElEaNoR
01-08-2010, 18:49   |  #4  
Yıllanmış Üye
514 mesaj

Windows Vista

mustafa2116
01-08-2010, 20:05   |  #5  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

Bencede VİSTA daha güvenilir.
Çünkü Vindows 7 de bi,r çok eklentiden vaz geçilmek zorunda kalındı. Bu vazgeçilkenlerin başındaki iç işleyiş dentimcilierinin çalışmasıda var..
Her nekadar işletim sistemi yavaşlamalar neden olsada olabildiğince ram den yesede
 dikkatii çeken unsurların başında disk operasyonlarında diski korumaya alarak işlkem yapması donanımı sürekli dentimde tuturak bir arızanın engelenmesi ve olabilkdiğince UAC den faydalansada  bunlar bu işletim sisteminin sadee yavaşlığını kanıtlar.
Süper bir işletim sistemi bazı işlemler için bizi zorlamıyor. Wİndows 7 de bazı işlemler zorunlu hale getirilmiş tam anlamıyla durdurmayı bilmedikce zorunlu çalışıyor..

Tuti Urmeylander
02-08-2010, 17:06   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
469 mesaj

Bence kullanıcının akıl sağlığının güvenliği için XP... Vista başlayacak ve de başladıktan sonra da kapanacak diye ömrümden toplamda kaç gün eksilmiştir, Allah bilir. Gittiği yere kadar XP...!!!

do_same
03-08-2010, 11:49   |  #7  
Yeni Üye
23 mesaj

ya ne linux'u ya. hangi büyük firmaya baksam paşa paşa windows kullanıyorlar. Sen tutup Linux'u tüm şirkete windows server gibi kurabilir misin? windows server mı daha güvenlidir yoksa dandik linux'mu? komik olmayın.

bu arada biliyorum yok efendim windows çok yaygın olduğundan hackerlar onunla daha çok ilgileniyormuş fln bırakın bunları. doğru düzgün sitelerde dolaşırsanız önünüze gelen her dosyayı indirmezseniz merak etmeyin antivirüs programı kullanmanıza bile gerek yok.

arkadaşın sorusuna gelirsek windows xp'nin desteği an itibariyle yalnızca sp3'te mevcut ki yakında o da bitecek. en iyisi ya vista'ya ya da 7'ye geç. Windows vista'nın daha çok kastığı söylenir ancak o eski model bilgisayarlar için geçerli. işletim sistemi yükleyeceğin bilgisayarı son 1-2 yıl içerisinde aldıysan vista'yı rahatlıkla kaldırır.

Banned
03-08-2010, 13:19   |  #8  
Banlandı
556 mesaj

ben de eskiden linuxun daha güvenli olduğunu düşünüyordum ancak hakikaten büyük serverların bir çoğunun nedense microsoft kullandığını görünce ve duyunca linuxun neden tercih edilmediğine dair şiüphelerim doğuyor açıkcası parayala yazılan bir sistemin kodları ve güvenlik zafiyetleri tamamen gönüllülük esasına göre çalışan ve para gibi bir bağlayıcı değerleri olmayan ve bir şirket sorumluluğu taşımayan linux geliştiricilerinin açıkcası işini ms kadar ciddiye almayacağını düşünüyorum. ayrıca şunuda belirtmek lazım büyük güvenlik konferanslarında ms hem sert hemde uzman kişilerce hacklenmeye çalışıyor ancak ben şimdiye dek linuxün herhangi bir türevinin ciddi bir güvenlik testinden ciddi anlamda başarıyla geçtiğine dair bir haber ne duyduk ne gördük.

do_same
03-08-2010, 15:27   |  #9  
Yeni Üye
23 mesaj
Alıntı: 36 boys  
ben de eskiden linuxun daha güvenli olduğunu düşünüyordum ancak hakikaten büyük serverların bir çoğunun nedense microsoft kullandığını görünce ve duyunca linuxun neden tercih edilmediğine dair şiüphelerim doğuyor açıkcası parayala yazılan bir sistemin kodları ve güvenlik zafiyetleri tamamen gönüllülük esasına göre çalışan ve para gibi bir bağlayıcı değerleri olmayan ve bir şirket sorumluluğu taşımayan linux geliştiricilerinin açıkcası işini ms kadar ciddiye almayacağını düşünüyorum. ayrıca şunuda belirtmek lazım büyük güvenlik konferanslarında ms hem sert hemde uzman kişilerce hacklenmeye çalışıyor ancak ben şimdiye dek linuxün herhangi bir türevinin ciddi bir güvenlik testinden ciddi anlamda başarıyla geçtiğine dair bir haber ne duyduk ne gördük.
zaten öyle bir şey olsa forumlarda büyük sevinç yaşanır ve ne kadar haksız yere saçma sapan bahanelerle microsoft'a çamur atanlara gün doğar.

bosluk
03-08-2010, 16:42   |  #10  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Güvenlik,kullanılan işletim sisteminden değil, onu kullanan kullanıcının cahilliği ya da uzmanlığı ile orantılıdır.

pisahmet
13-08-2010, 10:41   |  #11  
Yeni Üye
49 mesaj
Alıntı: do_same  
ya ne linux'u ya. hangi büyük firmaya baksam paşa paşa windows kullanıyorlar. Sen tutup Linux'u tüm şirkete windows server gibi kurabilir misin? windows server mı daha güvenlidir yoksa dandik linux'mu? komik olmayın.
Cidden komik. GNU/Linux güvenli değil ha? Zannedersem o yüzden dünya üzerindeki web sunucularının %60'ı GNU/Linux tabanlı. Zannedersem o yüzden TSK dahil birçok ordu GNU/Linux kullanıyor. Heralde güvenli değil sadece ücretsiz olması sebebiyle kullanılıyor değil mi?

O tür şirketler GNU/Linux kullanamaz sunucularında. Çünkü MS'e bağımlılar. Git bak bakalım Google nasıl oluyorda GNU/Linux kullanıyor.

@ 36 boys

Git Allah aşkına, halen daha şu gönüllülük muhabbetleri kuruyorsunuz. Özgür yazılım neymiş onu bi öğren, ondan sonra konuş.

Onuralp Yılmaz
03-09-2010, 09:47   |  #12  
Yıllanmış Üye
922 mesaj

Windows 7.

do_same
03-09-2010, 14:15   |  #13  
Yeni Üye
23 mesaj
Alıntı: pisahmet  
Cidden komik. GNU/Linux güvenli değil ha? Zannedersem o yüzden dünya üzerindeki web sunucularının %60'ı GNU/Linux tabanlı. Zannedersem o yüzden TSK dahil birçok ordu GNU/Linux kullanıyor. Heralde güvenli değil sadece ücretsiz olması sebebiyle kullanılıyor değil mi?

O tür şirketler GNU/Linux kullanamaz sunucularında. Çünkü MS'e bağımlılar. Git bak bakalım Google nasıl oluyorda GNU/Linux kullanıyor.

@ 36 boys

Git Allah aşkına, halen daha şu gönüllülük muhabbetleri kuruyorsunuz. Özgür yazılım neymiş onu bi öğren, ondan sonra konuş.

hahahahahahaa..(bir tarafımla gülüyorum şu anda)
Google tabi ki açık kaynak kodlu işletim sistemi kullanacak. Adamlar kendi işletim sistemlerini hazırlıyorlar. Microsoft'un en büyük rakibi. Tutup da windows kullanacak hali yok ya! 

Hiç kimse kara kaşı kara gözü için Microsoft ürünlerini kullanmaz. Bana bir alternatif verebilir misin en az sayacağım programlar kadar kaliteli olacak. Mesela Windows Server 2008 ki yakında 2010'u çıkacak şu ana dek bir tek olumsuz yorum okumadım. Windows exchange server'ın alternatifini söylesene. Sence kurumsal firmalar dandik Linux'u kullanır mı?

TSK tabi ki Linux kullanacak. Linux sayesinde istedikleri gibi ayarları değiştirebiliyorlar. Ama kurumsal firmalar ne yapsın o kadar ayarlamayı?! 

Bir şeyler yazmadan önce biraz düşün ve mantıklı ol.

PC.Kopat
03-09-2010, 19:06   |  #14  
Yıllanmış Üye
750 mesaj
Google tabi ki açık kaynak kodlu işletim sistemi kullanacak. Adamlar kendi işletim sistemlerini hazırlıyorlar. Microsoft'un en büyük rakibi. Tutup da windows kullanacak hali yok ya! 

Hiç kimse kara kaşı kara gözü için Microsoft ürünlerini kullanmaz. Bana bir alternatif verebilir misin en az sayacağım programlar kadar kaliteli olacak. Mesela Windows Server 2008 ki yakında 2010'u çıkacak şu ana dek bir tek olumsuz yorum okumadım. Windows exchange server'ın alternatifini söylesene. Sence kurumsal firmalar dandik Linux'u kullanır mı?

TSK tabi ki Linux kullanacak. Linux sayesinde istedikleri gibi ayarları değiştirebiliyorlar. Ama kurumsal firmalar ne yapsın o kadar ayarlamayı?! 

Bir tarafınla gülüyorsun ama demek ki... neyse şimdi Ramazan'da ağzımı bozmayayım
Windows'a hem tonlarca para veren hem de öyle güvensiz ve Microsoft'a bilgi toplayan bir işletim sistemini hangi akıllı şirketler kullanır tartışılır. Linux her yönüyle Windows'tan daha güvenlidir. UAC için UNIX'e teşekkür et. Microsoft güvenlik ve bunun yanında tasarımda da çok özgün(!). İnternette Mac OS X 10.0 diye arat ekran görüntülerine bir bak. Ta o zamandan (2001, XP'nin yeni çıktığı tarih) transparan menüler varmış. E tabi ki Microsoft bunu kopyalayacak zamanı bulamadı ne de olsa XP artık çıktı çıkacaktı o dönemde. Onlar da Vista'da bunu kullandı. Ext... dosya sistemleri NTFS gibi şişmiyor ve umarım ki WinFS adıyla HFS+ ve Ext3 özentisi bir şey çıkarırlar da bunun önüne geçerler. Linux'un özgür olması dandik olması değildir. Bunu anlayamayan senin gibiler anca Windows'ta Solitarie oynamayı bilir. Windows'un tek iyi yanı çoğu oyun şirketinin bu süper (!) işletim sistemi için oyun hazırlaması. Neyse ki artık OS X için de güncel oyunların sürümleri çıkıyor. Zamanla da Windows sürümleri PlayOnLinux gibi programlarla Linux'ta da oynanır hale geliyor. Ben ne Microsoft'un, ne de Apple'ın tekelini istiyorum. Sadece adam akıllı işletim sistemi çıkartsınlar. Zaten Linux'u geliştiren binlerce gönüllü var.

Son Düzenleme: PC.Kopat ~ 03 Eylül 2010 19:10
pisahmet
06-09-2010, 19:21   |  #15  
Yeni Üye
49 mesaj

Hayır yani ilginçtir yazdıklarımın bir kısmını destekler şekilde yazıyorsun ve gülüyorsun bana. Akıl sağlığının iyiye gitmesi dileği ile Beğendim

Windows Server için alternatif mi istiyorsun? Git Debian 5'in sunucu sürümlerini kullan, hiçbir işletim sisteminde bulamayacağın kadar kararlı ve sorunsuz. Diyorum ya heralde GNU/Linux güvenli değil, sadece ücretsiz olduğu için dünya üzerindeki web sunucularının %60'ı GNU/Linux. Exchange Server mı demiştin, al o zaman Zimbra kullan.

TSK GNU/Linux'u sadece özelleştirebildiği için değil, güvenlik denen şey için kullanıyor. Kurumsal firmalar ise özgür yazılım denen nimetin farkında değil sadece. Yine de kulağına küpe en basit örnek olsun, oyun sunucuları şirketleri de çoğunlukla GNU/Linux kullanıyor. Zira oyun geliştiricileri için GNU/Linux sunucuları gayet uygun. Valve gibi birçok firma da oyunları için GNU/Linux uyumlu sunucu yazılımları üretiyorlar.

Her iddiaya girerimki sen hayatında bir kere bile GNU/Linux tabanlı bir işletim sistemi kullanmadın. Yaptığın şey oradan buradan duyduğun asılsız şeyleri şuursuzca sallamaktan ibaret. Hayır dahası GNU/Linux'u kötülerken sadece ve sadece dandirik diyebiliyorsun. Heralde çok bildiğin içindir.

PC.Kopat
06-09-2010, 21:34   |  #16  
Yıllanmış Üye
750 mesaj
Alıntı: pisahmet  
Hayır yani ilginçtir yazdıklarımın bir kısmını destekler şekilde yazıyorsun ve gülüyorsun bana. Akıl sağlığının iyiye gitmesi dileği ile Beğendim

Windows Server için alternatif mi istiyorsun? Git Debian 5'in sunucu sürümlerini kullan, hiçbir işletim sisteminde bulamayacağın kadar kararlı ve sorunsuz. Diyorum ya heralde GNU/Linux güvenli değil, sadece ücretsiz olduğu için dünya üzerindeki web sunucularının %60'ı GNU/Linux. Exchange Server mı demiştin, al o zaman Zimbra kullan.

TSK GNU/Linux'u sadece özelleştirebildiği için değil, güvenlik denen şey için kullanıyor. Kurumsal firmalar ise özgür yazılım denen nimetin farkında değil sadece. Yine de kulağına küpe en basit örnek olsun, oyun sunucuları şirketleri de çoğunlukla GNU/Linux kullanıyor. Zira oyun geliştiricileri için GNU/Linux sunucuları gayet uygun. Valve gibi birçok firma da oyunları için GNU/Linux uyumlu sunucu yazılımları üretiyorlar.

Her iddiaya girerimki sen hayatında bir kere bile GNU/Linux tabanlı bir işletim sistemi kullanmadın. Yaptığın şey oradan buradan duyduğun asılsız şeyleri şuursuzca sallamaktan ibaret. Hayır dahası GNU/Linux'u kötülerken sadece ve sadece dandirik diyebiliyorsun. Heralde çok bildiğin içindir.

beni anlayan kişiler de varmış :)