merhaba arkadaşlar ben 2008 de hp compaq c770et dizüstü bilgisayar aldım ilk geldiğinde bilgisayarda vista home basic yüklüydü bilgisayar bi süre sonra ısnıp kapanmaya başladı sonunda windows 7 kurdum ama sorunum hala devam ediyo konuştuğum arkadaşlarım işletim sisteminden kaynaklı olacağını düşünüyo sizce şu özelliklere sahip bi bilgisayara hangi işletim sistemi kurmalıyım
1gb ddr2 ram
max 251 intel ekran kartı
120 gb harddisk
1.86 intel dual core işlemci
windows 7 professional
yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim
hangi işletim sistemi uygundur
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Son Düzenleme: frkn_ ~ 18 Mart 2011 16:54
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 1
111 mesaj
Windows XP Home Basic 64 bit işletim sistemi PC' ni hiç yormaz.Ayrıca yüklemiş olduğun Windows 7 PC' ni çok kasar ve yorar.Bu nedenle sürekli kapanmalar olur.Eğer işletim sistemim dursun diyorsan masaüstünde Bilgisayar simgesinin üzerine gel ve sağ tıkla Özellikler' i tıkla.Açılan pencerede Gelişmiş sistem ayarları' nı tıkla ve yine açılan pencereden Başlangıç ve kurtarma seçenekleri bölümündeki ayarlar düğmesini tıkla.Ve yine açılan pencereden Sistem hatası bölümünden Otomatik olarak yeniden başlat seçeneği eğer işaretli ise işareti kaldığın ve değişiklikleri kaydedin.
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 1
111 mesaj
Kardeş senin PC' nin özelliklerini bi yaz bakalım ona göre bir yorum yazayım.Eğer PC' n yüklü işletim sistemini kaldıramıyorsa mutlaka işlemci çok yoruluyordur ve bu nedenle ısınmalar oluyordur.Mesela bazı kişiler Pentium 4 (3.00 GHz) işlemcisine sahip bir PC' ye bile Windows 7 kurmaya çalışıyorlar ama kaldırmaz kardeşim.Çift çekirdek bile kaldırmada zorlanıyor.Windows 7 ancak ve ancak en az 4 çekirdekli yada 8 çekirdekli bir işlemci ister.Ve 4 ile 6 GB RAM bellekte daha iyi işlem görür.Aksi taktirde işlemci çok fazla yorulduğu için ısınmalar ve PC kapanmalarına neden olur...
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim peki windows vista home basic yüklesem sizce nasıl olur yine ısınırmı acaba