hangi klimayı alayım

masterberkant
10-05-2013, 20:51   |  #1  
masterberkant avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
39 mesaj

Merhaba beyler...
Klima almak istiyorum ancak çok kararsız kaldım. Benimle bildiklerinizi ve önerilerinizi paylaşır mısınız?

1-Filtrelerin hiçbir işe yaramadığını biliyorum
Ancak Plazma özelliği etkili midir değil midir? bende kronik (sürekli) burun tıkanıklığı va bunun bir faydasını görebilir miyim?
___________plazma özelliği hakkında geniş bilgiye sahip biri var mı___________

2.Eğer plazmalar etkili ise bu özelliğe sahip bir klima etkili değil ise en ekonomik bi rmodeli seçeceğim

3. Plazma özelliği Etkili ise Beko 12000 btu düşünüyorum (1250 lira)
(oda 3.5x5 metre güneş görmeyen taraf ama buralar güneşte 50 derecenin üzerinde)

4.Plazma özelliği gereksiz ise
ucuzundan almayı düşünüyorum ucuzlardan hangisini önerirsiniz
Demirdöküm altus gibi...
Demirdöküm markası eski demirdöküm gibi midir yoksa o kaliteye artık değil mi? (çok gürültülü olduğunu söylüyorlar)
altus ile arçelik-beko arasında bir fark var mıdır?

5-Demirdöküm 800 lira
altus 800 lira
Beko (ekonomik model)1000 lira
Samsung 1200 lira
Bosch 1200 lira

aradaki fiyat farklarına değer mi yani demirdöküm mü alayım yoksa aradaki fark beni pişman eder mi?

Toparlayayım plazma özelliği için 400 lira fiyat farkına değer mi
değmiyor diyorsanız ucuzundan hangisini önerirsiniz?

Edit: Baymak elite serisi 1000 lira Bugün bunu gördüm... Bu marka nasıldır? (otomatik temizleme özelliği olmaması düşündürdü beni)

Kafam karışık gerçekten
Şimdiden teşekkür ederim

NOT: bu arada montajı baştan savma yapmamaları için şimdiden deneyimlerinizi paylaşıp ona göre önlem almamı sağlarsanız memnun olurum

Son Düzenleme: masterberkant ~ 28 Mayıs 2013 23:51
ultimate_ms
11-05-2013, 01:15   |  #2  
ultimate_ms avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 21
357 mesaj

1. si muhakkak inverter al rahatına bak çünkü inverterler az tüketiyor diyer klimalara güre ve ısıtması diğerlerine göre daha iyi .inverter alırsan uzun vadede kendin rahatlarsın . evinin btu hesapla bulunduğun bölgeye göre değerler var internetten araştır ona göre klima al ben araştırdım kendimize en uygun klima http://www.arcelik.com.tr/klimal ... er-12062-Klima.html bunu buldum eğer evin 12000 btu ise tavsiyemdir (bu klimanın ısıtması 15000 btu soğutması 13000 btu Marmaris gibi sıcak yerde çok iyi serinletiyor) sen bide plazma konusuna değinmişsin bu konuda bir bilgim yok :(  12062 üst modellerinde plazma var internetten araştır içine en rahat edeni al yorumlarına muhakkak bak  (amma yazdım yaş 15 bilginin zararı yoktur:)

masterberkant
16-05-2013, 21:51   |  #3  
masterberkant avatarı
OP Yeni Üye
39 mesaj

:D
teşekkürler ultimate. btu hesaplama yapılan bir site önerir misin

murat5038
16-05-2013, 23:24   |  #4  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj

Uzman bir marka arıyor isen Daikin ve Cartel Seçebilirsin.

Diğer Kaliteli markalarda bunlar.

Sorunda montajı da kolay olsun gibi bişey sormuşsun Montajı Zaten uygun yere göre yapıyor Servis.
Burun tıkanıklığı için Pek faydası olmuyor genelde klimaların ama Aylık bakımları yapıldıkça Klimadan Sorun çıkartmıcaktır hastalıkla ilgili Tabi sürekli klima önünde durmak hastalıkları Beraberinde getirebilir düşük ayarda ve kendinize değil odayı havalandıracak şekilde Yönünü ayarlayıp Biraz da dikkat edip terli odaya girip birden hava değişimi üşütme ve gribe yol açacağından  bu önlemleri almanız yararınıza olacaktır.

murat5038 bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
masterberkant
28-05-2013, 23:51   |  #5  
masterberkant avatarı
OP Yeni Üye
39 mesaj

plazma özelliği hakkında geniş bilgiye sahip biri var mı?
demek istediğim diğer bahsedilen filtreler gerçekte hiçbir işe yaramıyor sadece pazarlama unsuru.
Plazma özelliği gerçekten fark yaratacak kadar etkili midir. çünkü sırf bunun niçin ekstra 200 liralık bir ücret ödeyeceğim..
(şanlıurfa tozlu hava koşulları ve bende sürekli burun tıkanıklığı var.)
Teşekkür ederim

Son Düzenleme: masterberkant ~ 29 Mayıs 2013 02:06
murat5038
29-05-2013, 01:01   |  #6  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
6,682 mesaj

Plasma Özelliği Resimde Anlatıldığına göre Virüs ve Hastalığa neden olacak Tehditleri engelleyen bir özellik Yukarda Demiştim zaten. Ev içindeki kötü havayı da Temiz ve mikropsuz havaya çeviriyor.

Örnek ürün ve açıklamsı;

Kısaca Normal filtrelerin Daha gelişmişi olarak Düşün.

murat5038 bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
masterberkant
29-05-2013, 02:05   |  #7  
masterberkant avatarı
OP Yeni Üye
39 mesaj

ben iyi ifade edememişim sanırım..
demek istediğim diğer bahsedilen filtreler gerçekte hiçbir işe yaramıyor sadece pazarlama unsuru.
Plazma özelliği gerçekten fark yaratacak kadar etkili midir. çünkü sırf bunu niçin ekstra 200 liralık bir ücret ödeyeceğim..
Teşekkür

Alıntı: murat5038  
Plasma Özelliği Resimde Anlatıldığına göre Virüs ve Hastalığa neden olacak Tehditleri engelleyen bir özellik Yukarda Demiştim zaten. Ev içindeki kötü havayı da Temiz ve mikropsuz havaya çeviriyor.

Örnek ürün ve açıklamsı;
http://www.lg.com/africa_en/spli ... -HS-C186C5M4-plasma
http://www.beko.com.tr/akilli-cozumler-klimalar.html
http://www.samsung.com/tr/article/breathe-easier

Kısaca Normal filtrelerin Daha gelişmişi olarak Düşün.

masterberkant
29-05-2013, 02:07   |  #8  
masterberkant avatarı
OP Yeni Üye
39 mesaj

Plazma özelliği gerçekten fark yaratacak kadar etkili midir. çünkü sırf bunu niçin ekstra 200 liralık bir ücret ödeyeceğim..
Teşekkür ederim

murat5038
29-05-2013, 11:37   |  #9  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
6,682 mesaj

Attığınız Ö.Mesajınız da Cevapladım burdada Kısaca Yazayım Diğer kişiler için.

En önemlisi Normal filtrelerdir, Bu özelliklerin doğruluk payı çoğunlukla yoktur veya etkisini hissetmezsiniz bile.

Eğer gerçekden işini yapıyorsa 200 veya daha üst bir ücret ödemek doğrudur. Bu giib şeyleri bulunduğunuz şehire göre tanıdık kişilerden bilgi alıp yapmanız daha yararlı olacaktır. Yakınınız da Alan kişilerden deneyimlerini almak daha iyi olacaktır.