hangi oyun yapım şirketi en iyi

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
nukanta
08-06-2006, 16:26   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
256 mesaj

bence konami

ufuks
08-06-2006, 16:43   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,430 mesaj

Herhalde en iyi teknolojiye sahip olan Electronic Arts.Ben firmanın labaratuvarlarının oldugu binayı gördüm devasa bişey.

samet1986
08-06-2006, 16:51   |  #3  
Yıllanmış Üye
944 mesaj
ufuks
Herhalde en iyi teknolojiye sahip olan Electronic Arts.Ben firmanın labaratuvarlarının oldugu binayı gördüm devasa bişey.
Aynen...

Karadavut
08-06-2006, 17:08   |  #4  
Yıllanmış Üye
555 mesaj

Bencede Electronic Arts.

theironman
08-06-2006, 17:17   |  #5  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

EA surely!

lazrailefsanesi
08-06-2006, 19:46   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,393 mesaj

Bence bu soru biraz yanlıs.Çünkü her firmanın gerçekten iyi oldugu belli dallar var.kategorize etmeden söylemek yanlış.Bir strateji dendiginde microsoft ile bilizard başka bir isme kim itiraz edebilir.

CU_GS7
08-06-2006, 19:52   |  #7  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj

EA, Ubisoft, Activision..

make-believe
08-06-2006, 19:57   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,836 mesaj

Mesela Midway firması... Ya da Monolith... Seçmek zor.

oblivion
08-06-2006, 21:46   |  #9  
Yıllanmış Üye
122 mesaj

tabiki haklı gururumuz crytek
(mdg sakın itiraz ediyim deme ve komik bulma gerçekten çok şaşırırım:)

Mdg
08-06-2006, 23:36   |  #10  
Yıllanmış Üye
258 mesaj

niye itiraz ediyim alla alla doğruya yanlış dediğimmi  var
itiraz  edeceğim ea ve ubisıft diyenler  daha oyun yapım şirketinin ne olduğunu öğrenemeyenler
electronic arts ve ubisoft DAĞITICI'dır ea games yada ea  sports  gibi alt firmaları vardır onlar  oyun yapabilir ama genelde  onlarda dağıtım işine  girdiler
Crytek iyi ve başarılı bir  firma

Blizzard'dır  yaptıkları 1 tane kötü olmayan başka hangi  firma varsa  gelsin

CU_GS7
08-06-2006, 23:50   |  #11  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj

He Mdg,sen en iyisini bilirsin her şeyin..
Ubisoft yapımcı değil mi yav alla alla..
Ben oyunda Ubisoft imzasını gördüysem beğendim o oyunu genelde,onu belirtmek istedim ayrıca..
İsteyen istediği gibi anlasın..Hayırlısı olsun..

samet1986
08-06-2006, 23:51   |  #12  
Yıllanmış Üye
944 mesaj

Sonuçta aynı değilmi mdg? EA Games'in açılımı ne ? Electronic Arts değilmi ? Sonuçta bu işleri yapan Elctronic Arts değilmi...

Aaaaa.. Doğru, biz birşey bilmiyorduk dimi? Sadece bu forumun piyon vaziyetindeyiz...Doğru forumda şah ve vezirler sürekli dolaşmadığı için, kale, at ve filler sürekli hareket ediyor serbestçe...!!!

Son Düzenleme: samet1986 ~ 08 Haziran 2006 23:53
CU_GS7
09-06-2006, 00:27   |  #13  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj
Mdg
itiraz  edeceğim ea ve ubisıft diyenler  daha oyun yapım şirketinin ne olduğunu öğrenemeyenler
electronic arts ve ubisoft DAĞITICI'dı
Mdg`ye KAPAK OLSUN..!!

Bak kardeşim, ne yazıyor bu linkteki yapımcı kısmında..??
"Yapımcı: Ubisoft"
İyi bak ama, güzel oku,algıla,kavra vs.. naaparsan yap..

Ama bir şeyi ben en iyi,en doğru bilirim diyip,başkasına,bir şey,bir konu yaptığın tarzda öğretilmez,anlatılmaz canım benim..
Hadi cevabını yaz yine,yazarsın zaten..Ama merlininkazanı halt etmiş yazmazsan kendi haltını gizleme yöntemin daha bir farklı olur bence..
Her şeyin 1 ilki vardır zaten..!!
Hayırlısı olsun..

ferrarili adam
09-06-2006, 00:45   |  #14  
Yıllanmış Üye
457 mesaj
Mdg
niye itiraz ediyim alla alla doğruya yanlış dediğimmi  var
electronic arts ve ubisoft DAĞITICI'dır ea games yada ea  sports  gibi alt firmaları vardır onlar  oyun yapabilir ama genelde  onlarda dağıtım işine  girdiler
Crytek iyi ve başarılı bir  firma

Blizzard'dır  yaptıkları 1 tane kötü olmayan başka hangi  firma varsa  gelsin

ubisoft dağıtıcıymış

evet dağıtıyor ama yaptığı oyunlarla rakiplerini dağıtıyor.Kahkaha

Swat_Man
09-06-2006, 01:17   |  #15  
Yıllanmış Üye
1,488 mesaj

Electronic Arts

Mdg
09-06-2006, 01:26   |  #16  
Yıllanmış Üye
258 mesaj

Eh Bende Seni okumuş Adam Sanırdım Cem
Eh tabi senin gibi bilgisayar kültürüyle dün tanışmış kişileri karşımıza  ciddi adam diye alırsak böyle şeylerin olması muhtemeldir
daha bir bilgisayar oyunu nasıl yapılır nasıl satılır  bundan nasıl para kazanılır diye bilmeyen sizin gibiler yüzünden böyle şeylerin olması normaldir
bilgiyi 3.parti sitelerden yalan yanlış alırda  birilerine "kapak olsun" diye yazarsan seni burda kapak yapar futbol oynarlar  bunu bilmiyormusun.
şimdi bence  gene bi  yerden bilgi isteyip beni karalamayada  çalışabilirsin buyur ben burdayım.
ubi gibi açgözlü şirketler ufak stüdyoları marifetmiş gibi alıp kendi bünyesine bağlar sonrada bunların yaptıkları oyunları biz yaptık gibi basit bi tabir ile korurlar tabi aslında  burda asıl saygı gören yapımcılardır
Yani bunu şöylede anlatabiliriz oblivion'un dediği gibi Cry-Tek'in yaptığı Far-Cry'dada açılış'da ubisoft yazar demekki sizin basit düz ve bilgisiz mantığınız ile Far-Cry'ı yapan ubisoft öyle değilmi cem , öyle değilmi ferrarili-adam, ama nedense siz şimdi sırf Türk diye tanıdığınız bu adamların aslında bu oyunu yapan adamlar olduğunu biliyosunuz değilmi peki diğer oyunları hangi stüdyo yapmış diye neden araştırmıyorsunuz.
Nasıl iyi fikir değilmi bencu bunu biraz  düşünün.
Birde samet'e  bişiler diyim bari baksana  her başlıkta  bana saldırıyor:
EA games VE Ea sport çeşitli anlaşmalar ile EA'ya bağlanmış şirketlerdir ve asıl işleri Developing yani geliştirmedir  , Publishing gibi yani yayıncılık  gibi  marifetleri yoktur  bu sadece basit anlaşmalarla  sağlanmış şartlardır.
cem bunu  iyi bilir  sorarsın ona bi ara.
ama kalkar biri Ea games'i  alır mesela ubisoft daha sonra isterse aynı isimle kendine bağlar isterse kapatır ve kalanları kendi içinde yer.

Düzeltme'yi Hemen Yapalım

Peter Jackson's King Kong
Yapımcı : Ubisoft Montpellier studios
yayıncı : Ubisoft

Prince of Persia: The Two Thrones
Yapımcı : Ubisoft Montreal Studios
Yayıncı : Ubisoft

Splinter Cell: Chaos Theory
Yapımcı : Ubisoft Montreal Studios

Total Overdose
Yapımcı : Sci Games (sci'ı eidos aldı)

Buda Sana Kapak Olsun o zaman ne dersin ha canım benim
gel sana öğreteyim dicektim ama  vazgeçtim bilgisiz halin böyle daha güzel eğlence çıkıyor bana boş zamanlarımda görüyorsun
Eh Hadi Buyur Çok bilmiş birine doğruları anlat bakalım sen daha çok biliyorsunya  buyur hadi.
ama yapamazsan terk et  bu forumu ne dersin
ama dur sen şimdi bana cevap yazarsın senin gibilere  bırakmam ben burayı diye
eh bırakma  ne diyim gel istediğin zaman ders mi hayat tecrübesi'mi laf koymamı kapak'mı  hangisini  istiyorsan veririz  sana

Hadi İyi Akşamlar
Saygılarımla

TT06
09-06-2006, 01:35   |  #17  
TT06 avatarı
Yıllanmış Üye
726 mesaj

ELECTRONİC ARTS HADİ NE OLDU ŞİMDİ?

Son Düzenleme: TT06 ~ 09 Haziran 2006 01:41
CU_GS7
09-06-2006, 01:39   |  #18  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj

Bilgisayarla kim ne zaman tanışmış tartışmasıya öne çıkmaya çalışma Mdg kardeş..
Ya geç bu hikayeleri,yok ufak stüdyo alır da basar da..
Kardeşim oyuna imzasını basıyomu bu UBİSOFT açılışına direk??
Basıyor..
Herkes kabul etmiş mi, en ufak sitesinden,en önemli oyun sitesine kadar??
Kabul etmiş..O da basıyor yapımcı diye UBİSOFT`u..
İktisadi olarak da bakardım olaya ama neyse hadi bence ve PİYASA`da UBİSOFT YAPIMCIDIR canım kardeşim..
Çok bilmişlik iddiasında değilim senin gibi..Ancak doğru bildiğimin ve bu kadar zamandır gördüğümün,okudğumun,takip ettiğimin arkasındayım..
Sen hakkımda istediğni düşün..İstersen takma yazılarımı,bana da senin bu son mesajındaki savunmanla hepten sildirdin kendini gözümde..
Neymiş küçük firmaları alıp kendi adını bastırırmış..Sonuç ne??
Hatice-netice olayına gelmiyor mu??Fazlasıyla..
Hayırlısı olsun..Naapalım bazı durumlar böyle olur..!!

Son Düzenleme: CU_GS7 ~ 09 Haziran 2006 01:41
Mdg
09-06-2006, 01:52   |  #19  
Yıllanmış Üye
258 mesaj

Tabi Ya Kim takar Cry-Tek gibi basit ufak Türk grupları değilmi, Hatice onların Hepsi.
Ama Yeri Geldimi Türkler Şöyle Oyun Yaptı Böyle Oyun Yaptı demesini biliyoruz.
İktisadi olarak baksan'da Sende Global İstilacı firmaların küçük geliştiricileri
Büyük Gökdelenlerde Besledikleri Çantasız Gezmeyen Ve her 2 lafı sizi dava ederim olan avukatlarına  yazdırdıkları yüzlerce Sayfalık Zincir Misali Anlaşmalarla elini kolunu bağlayıp yediklerini.
Buda Hatice Değilmi.
Basit Kinayelerle Altta Kalmamazlık Yapma Çık Sana yakışan gibi kabul et "Tamam Yanıldım" diye.
Yada etme boşver kaale  alma  beni.
Ben Seni Karşımda Her Zaman Normal Bir Birey Olarak göreceğim Söylediğin Doğrulardan bişeyler çıkarmaya çalışacağım, Yanlışlarını Düzeltip, Verdiğin Kapakları Takacağım,
Sen Aynısını Benim İçin yapmayabilirsin Benim İçin Fark Etmez.

Saygılarımla

Son Düzenleme: Mdg ~ 09 Haziran 2006 01:57
TT06
09-06-2006, 01:57   |  #20  
TT06 avatarı
Yıllanmış Üye
726 mesaj

arkadaşlar saygısızlık yapıpda saygılarımla diye saçma sapan şeyler yazmayın...mdg kapak olsun diyosun saygılarımla diyosun ne iş anlamadım..ama senin saygı anlayışın "insan" ların okuduğu bir forumda sağa sola kapak dağıtmaksa saygılar...benlik birşey yok ama okurken cidden geriliyorum ya..mdg karşında senin gbi biri var yanlışta bilse bilmesede düşüncesini yazan biri var "insan" diyorum,sana bu kadar uzak olmaması gereken bir kavram bu...haksızmıyım?

samet1986
09-06-2006, 02:00   |  #21  
Yıllanmış Üye
944 mesaj
Mdg
Birde samet'e  bişiler diyim bari baksana  her başlıkta  bana saldırıyor:
ALLAH kuru iftiradan saklasın ne diyim? Mgd sen burda tereyağ gibi üste çıkmaya çalışma. Burdaki aktif üyelerin hepsi kimin kime saldırdığını gerekli mesaj yerine boş mesaj attığını biliyor. Konu dışı bölümünde  birsürü var bu tarz mesajların. Şimdi tek tek göstermiyim. ( Herkesin gördüklerini, tekrar göz önüne sermeye gerek yok). Belkide CHIP tarihinde rekor kırdın ya. Senin yüzünden kaç tane konu kilitlendi konu dışı bölümünde. MaşAllah...

CU_GS7
09-06-2006, 02:03   |  #22  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj

Mdg kardeşe,
Yanılmadım ki kabul ediyim yanıldığımı..
Hukuksal olarak da ortada,kabul edilen de ortada, Ubisoft yapımcı olarak da geçiyor..Forum topic başlığı ne??
"İyi oyun YAPIM ŞİRKETİ"Ben de cevaplamışım ki UBİSOFT diye..Ki Ubisoft bu sıfatı hak ediyor,karşılıyor..Hukuksal olarak da her şey açık..
Kabul etmesi gereken sensin aslında bence..
Derin devlet işine döktün kardeş işi..Tehditler falan..Buzdağının üstünü anlatıyom ben baştan beri..
Düzelt sen yanlışları yine..Biraz tarzın farklı geliyor bize..Her neyse ne diyim sana başka..Kabul etme bir tek sen Ubisoft`u yapımcı diye..Piyasa böyledir işte..Küçük firmalar bir anda üste çıkamazlar..Adlarını hemen duyuramazlar..Ama meydanda olan ve kimsenin itiraz etmediği gerçekler de vardır hani..
Hayırlısı olsun..

Mdg
09-06-2006, 02:55   |  #23  
Yıllanmış Üye
258 mesaj

Valla Boşuna Mdg kardeşe  diye  girme  zaten ikili  yapıp forumu öldürüyoruz.
valla ubisoft gayet güzel yapımcı felan değildir zaten amacıda oyun yapmak değildir SATMAKTIR.
Hukuki Yönünü  zaten anlattım hiyerarşik bir varoluş olan Bilgisayar Oyunları Sektöründe Yapımcı Firmaların Sonunun ubisoft gibilerine bağlanması sonunu getirmiştir Bakın Westwood nerde Tiberian Sun Nerde Generals.
Team17 olsun Bullfrog olsun şu olsun bu olsun nice yapımcı firma dağıtıcının eline düşüp timsah gözyaşları ile yenmiş ve sömürülmüştür.
Benim Tarzın farklı felan değil olması gerektiği gibi sadece bu size farklı geliyorsa bence siz biraz algılayıcı olun.
Valla ilk oyundan adını duyuran firma var oda Cry-Tek Ne oldu Far-Cry'ın isim hakların tamamen ubisoft'a  sattı olay bitti 2 için başka bi firma ile anlaştılar.
Buzdağını bütün olarak kabul eden biriyim altını üstünü inceler öyle konuşurum senin gibi görünen yüzünden bahsetmem.
Gerçeği Çarptırmadım öyle yada böyle  yazdıklar  yerli yada  yabancı oyun dergilerinde çıkmış yazılardan alıntılarla  desteklenmiştir.
bitirelim ikiliyi ne  dersin ???
(samet boşver bırak haksız olduğun yerde  susacaksın örneklerini görüyoruz bi yere varmayacak varacaksa  bile belli ideolojilerin yok edilmeden varmayacak konuların kapanması doğaldır.)

Valla Unutmuşum Blizzard'dan sonra yenilerden ingiltere merkezli Introversion
3 oyun yaptılar hepside hit oldu 1'ide çok çok az oyunun aldığı Must Play ödülüne layık görüldü.

oblivion
09-06-2006, 14:22   |  #24  
Yıllanmış Üye
122 mesaj

mdg aslında biz senle iyi dost oluruzda abi ben seni daha çözemedim valla armağan çağlayan gibisin sözünü hiç sakınmıyosun  
yani dobra dobrasın anlayacağın

Snickers
09-06-2006, 18:43   |  #25  
Yeni Üye
40 mesaj

KONAMI, BLIZZARD..Cool