Scarpion
SeRBoY_WHiTe
Profesyonel bir çözümler için ben JAVA'yı her zaman tek geçerim!
Java bayağı güçlü bir dil olduğu söyleniyor.Bilgisayar Mühendisleri işe alınırken Java önşart koşuluyor.
Fakat sizin yerinizde olsam Visual Basic derdim.Fakat Ruby gibi dillerde var; yani yapılmış bir keylogger gördüm 3 satır kod içeriyodu.
Bendeniz 15-20 gündür C++ öğrenmeye çalıyorum.Saf Nesne Tabanlı değil(zira saf nes tabanlı dilden kasıt Java'dır).Ama bir Visual Basic'den çok daha esnek.
Profesyonel olarak uğraşılacaksa Java veya C/C++ tercihimdir.
Açıkçası C++'dan sonra Java da öğrenicem 
Java iyi bir tercih olabilir.Zira platformdan bağımsız erişim özelliği var.
Fakat kafandaki hedefler büyükse C++'dır(işletim sistemi yazmak vb.).
Ama Desktop programları için Delphi,Pascal,Visual Basic gibi dilleri deneyebilirsin.
genelde C cilerle javacılar çok kavga eder bu da forumlarda çok görülür. C ne C++ ne Java ne? üçüde aynı grameri kullanıyor. yani for aynı for if aynı if. Tek fark javada insan hata yapar daha fazla hata yapmasın diye bazı C++ deki tehlikeli güçlerini elinden alalım mantığı.
Saf nesneye yönelik yada değil bilgisayarın anladığı tek dil makine dili nesneye yönelik yada yapısal işlemciyi ilgilendirmiyor bu sadece insanların hatalarını örtebilmek için.
Zaten C ve C++ bunun için tasarlanmadı yani veri kontrolü falan yapmaz programcının ne yaptığını bilmesini ister.
JAVA biraz daha kontrollü daha az hata yapsınlar diye. Makine için değil insan için güçlü gelebilir yani ;).
garbage collector falan hikaye, java da garbage collector var ama C++ ta garbage collector dahil daha birçok hafıza yönetim kodunu yazmakta serbestsiniz sınırlama yok zaten tasarlanırken de amaç buydu.
en çok karıştırılanlardan biri de C,C#,C++, java birbirlerinin yeni versionları değil.
en başta c vardı hala da var, C# javaya rakip çıkarıldı (aynısının laciverti yani), C++ da OPP olanı.
daha güzeli JAVA ve C# yorumlanan, C giller ise derlenen diller.
yorumlanan ve derlenen dilleri de sonra anlatalım artık.
Java bilmeyeni işe almıyorlarsa boşverin gitsin zaten o firmalar programlamadan bişey anlamıyorlar demekki.
Bir dilden diğerine geçmek en fazla bir ayınızı alır.