Öncelikle herkese selamlar.İnternette bayağı bir araştırma yaptım fakat detaylı bilgiyi bulamadım.Ben 15 yaşındayım.Boyum 1.79.Kilom 67.Kilo vermek istemiyorum.Sadece vücudumun şekil almasını istiyorum.Öyle affedersiniz hayvan gibi de değil.Şöyle hafif bir göğüs, kol ve belki biraz da karın kası.Bunun için hangi sporu bana tavsiye edersiniz?Ayrıca boyumun uzamasını durdurmasını istemiyorum.Yani bilmiyorum boy uzamasını durduran bir spor var mı ama yani pek bilgim yok bu konuda anlayacağınız.Body vardı aklımda.Çoğu kişi daha çok erken, gelişimini kötü etkiler, boy uzamanı engeller, hantallaştırır gibi yorumlar yaptı.Aklımda bir de yüzme var.Herkes tavsiye ediyo ama ne biliyim geliştirir mi vücudu ? Veya önerebileceğiniz başka bir spor var mı?Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Hangi spor bana uygun ???
dövüş sporlarıyla ilgilenirsen kick boks olabilir ve ya hergün düzenli futbol antrenmanları mekik şınav koşu gibi
Beden eğitimi öğretmenine sor bi istersen
dövüş sporu olarak kick box daha önce yaptım.Ama bizm buralarda yapılacak pek bi yer yok.Var ama iyi değil.Futbol basketbol tarzı sporlara hem ilgim hem de yeteneğim yok.Şınav mekik yapıyorum.Fakat diğer sporların pek de yerini tutmuyor.Beden eğitimi öğretmenine sorsam yok futbol oyna takıma da alırız yok bilmem nerde adam eksiği var ona başla diyo yani adam için bnm ne spor istediğimden çok okulda hangi sporda adam açığı var o önemli :)
Yüzme kesinlikle tavsiye ederim. Vücdunu toplar omuzlarını da açar. İkincisi basketbol ama oynamıyorum diyorsun o yüzden geçtim.
ben küçüklüğümden beri yüzmeye gidiyorum omuzlarım ve kollarımı çok geliştirdi sana tavsiye ederim
Yüzme vücudun her yerini çalıştıran bir spordur. Tavsiye ederim.
tamam arkadaşlar çok teşekkür ederim yüzmeye başlayacam.Başlayacam biraz yanlış oluyo aslında devam edicem diyelim.Zaten çevremdekilerde güzel yüzdüğümü söylüyorlar bende zevk alıyorum yüzerken işime geldi açıkçası çok sağolun.
Yüzme arkadaşların dediği gibi en uygunudur. Body yerine kültürfizik antenmanları yapabilirsin yani kendi ağırlığınla çalısabilirsin. (Barfiks, mekik, şınav, koşu)