Hangi Tarz Müzik Dinliyorsunuz? (Vol.2)

Anket
CU_GS7
16-10-2009, 21:22   |  #26  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6,371 mesaj
Alıntı: ParanoiD  
Do you see the prisoners in my eyes?Güzel şarkı sözleride çok güzel.Ayrıca senden öğrendigim xyz grubunun just a friend şarkısıda öyle sözleri çok güzel.Tabi yabancı şarkıların sözlerini anlamayanların sadece "bağırıp çağırıyor" diye yargılamaları kolaya gelen bir durum.Benim ingilizcemde öyle üst düzey değil ama anlayamadıgım yerlerde illaki açıp bakarım sözlerine internetten.Hiçbir Türk sanatçı şarkıcı yada kargadan (hangisini diyorsanız) duyamayacağınız sözleri duyabilirsiniz bu gruplarda.
Çok güzel dedin hocam.. "Ballad" denen olayı hiç bilmeden ölecekler var, hadi diyelim ki geçtim - ki mümkünatı yok - diğer brutal'leri, bağırmak bu, çıldırmak bu dediklerini.. =)

Will I be alone this morning
Will I need my friends
Something just to ease away the pain
And now I never see the loneliness
Behind my face
I am just a prisoner to my faith

If I could only stand and stare in the mirror would I see
One fallen hero with a face like me
And if I scream, could anybody hear me
If I smash the silence, you'll see what fame has done to me

Kiss away the pain and leave me lonely
I'll never know if love's a lie
Ooh - being crazy in paradise is easy
Can you see the prisoners in my eyes
Where is the love to shelter me
Give me love, love set me free
Where is the love, to shelter me
Only love, love set me free
Set me free

(Ben en çok koyulaştırdığım yerde kopuyorum, The Idol'da..)
Bu arada W.A.S.P. yeni albümünün turnesi kapsamında İstanbul'a konsere geliyor 19 Kasım'da..:

Tabi ben Unirock Extreme mega biletimle orda olacağım.. Süper bir gece daha olacak ve yine hacı olacak asıl müzik dinleyenler.. =)

Feel Good
16-10-2009, 21:27   |  #27  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj
Alıntı: CU_GS7  
Dinlemeyi hak eden o kadar çok şarkı var ki şu sınırlı süreli hayatı da düşünürsek; ben derim bu zamanımı - hatta sadece yollarda geçen zamanı düşünsen, tak iPod'u kulağa hocam=) - bu zamanı serdar ortaç dinlemek yerine asıl dinlenmeyi hak edenleri dinleyerek geçirmek lazım derim ben..
Tamamen aynı fikirdeyim.
W.A.S.P grubunu da senden öğrenmiştim önceden. Hatta dakikalar öncesine kadar W.A.S.P. grubunun 2007 albümünü dinliyordum. (Kim bilir kaç defa dinledim.=)) Bende 2004 albümü de vardı ama bu The Idol şarkısı hangi albümde bilmiyorum. Hemen onu da bulmam lazım.=) The Idol için yorum yapacak olursam tek kelimeyle etkileyici. Şarkının sözleri konusunda da ParanoiD arkadaşımıza katılmamak elde değil.

97gazisi
16-10-2009, 21:31   |  #28  
Üye
83 mesaj

[url=../kisisel/87992/]net24[/url] olur o da olur :D

CU_GS7
16-10-2009, 21:36   |  #29  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj
Alıntı: Feel Good  
Tamamen aynı fikirdeyim.
W.A.S.P grubunu da senden öğrenmiştim önceden. Hatta dakikalar öncesine kadar W.A.S.P. grubunun 2007 albümünü dinliyordum. (Kim bilir kaç defa dinledim.=)) Bende 2004 albümü de vardı ama bu The Idol şarkısı hangi albümde bilmiyorum. Hemen onu da bulmam lazım.=) The Idol için yorum yapacak olursam tek kelimeyle etkileyici. Şarkının sözleri konusunda da ParanoiD arkadaşımıza katılmamak elde değil.
The Crimson Idol albümünde ve tabi diğer toplama-best of albümlerinde..
Ayrıca, www.bunalti.com
Çaktırma.. =P

Feel Good
16-10-2009, 21:47   |  #30  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj
The Crimson Idol albümünde ve tabi diğer toplama-best of albümlerinde..
Ayrıca, www.bunalti.com
Çaktırma.. =
Her defasında senden yeni bir şeyler öğreneceğim galiba...=) Verdiğin adres daha çok metal müzik üzerine albümleri barındıran büyük bir müzik arşivi galiba. Ne duydum ne gördüm bu adresi. Zaman geçtikçe daha iyi anlarım. Ama çok iyi oldu, sağolasın. W.A.S.P. diye arattım, 2009 Babylon albümünü gördüm. Bu albüm hangi ara çıktı? Hiç haberim yok... Hemen indiriyorum...=)

CapanQGLU
16-10-2009, 22:27   |  #31  
CapanQGLU avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,511 mesaj
Alıntı: sendotilyon  
rock neresi güzel ?????????---
Arkadaşım sanane, konuyu açtığımdan beri birşeyler yazmıyayım diyorum ama sen ısrarla bastıyorsun.
Lütfen "Zevkler ve Renkler Tartışılmaz" sözünü birazcık dikkate al.

sendotilyon
16-10-2009, 23:04   |  #32  
sendotilyon avatarı
Yıllanmış Üye
475 mesaj

haklısın zevkler ve renkler tatışılmaz ama ben sadece soruyorum neresi güzel diye ----
CU_GS7 arkadaşım onu tiesto söylemiyor faithless söylüyor şarkının adı o değil faithless - insomnia bu ok
birde benim dinledim şarkılar tiesto , tatu gibi yani bir anlam derinliği olanşarkılar öyle çıldırmak bana uymaz insana müzik huzur vermeli böyle delirmemeli sert tepki yani______--------------------

CU_GS7
16-10-2009, 23:27   |  #33  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj

Ahmet değil, Mehmet diyorsun yani..
Heavy Metal kadar insanaenerjiveren müzik türü yoktur; bu türün ballad'ları kadar insanıniçineişleyen, tüylerini diken diken eden, her konuda anlam derinliğiiçerensözleri olan şarkılar yapılmamıştır..
Huzur vereni de var bu türün altında; progressive rock&metal, hüzünlendireni de var; Doom Metal..
İşte bu türde benim bulduklarım..

Son Düzenleme: CU_GS7 ~ 16 Ekim 2009 23:32
CapanQGLU
16-10-2009, 23:29   |  #34  
CapanQGLU avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,511 mesaj

CU_GS7, bende dinlemek istiyorum. Hayatımda bir ilk olacak ama tatmakta fayda vardır.
Tavsiyen var mı? Senin en sevdiğin parçalardan olsun.
Bir kere dinlemeyle Rock'cı olmayız herhalde :P

sendotilyon
16-10-2009, 23:29   |  #35  
sendotilyon avatarı
Yıllanmış Üye
475 mesaj
sendotilyon
16-10-2009, 23:35   |  #36  
sendotilyon avatarı
Yıllanmış Üye
475 mesaj

bir o videodaki şarkıyı sonuna kadar dinle sonra bunu arasındaki farkı gör_--------------------

CapanQGLU
16-10-2009, 23:37   |  #37  
CapanQGLU avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,511 mesaj
Ahmet değil, Mehmet diyorsun yani..
Heavy Metal kadar insanaenerjiveren müzik türü yoktur; bu türün ballad'ları kadar insanıniçineişleyen, tüylerini diken diken eden, her konuda anlam derinliğiiçerensözleri olan şarkılar yapılmamıştır..
Huzur vereni de var bu türün altında; progressive rock&metal, hüzünlendireni de var; Doom Metal..
İşte bu türde benim bulduklarım..
Üzgünüm bunlar bana göre değil.
http://www.youtube.com/watch?v=T3xz3k0yUk4&feature=related

CU_GS7
16-10-2009, 23:39   |  #38  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj
Alıntı: CapanQGLU  
CU_GS7, bende dinlemek istiyorum. Hayatımda bir ilk olacak ama tatmakta fayda vardır.
Tavsiyen var mı? Senin en sevdiğin parçalardan olsun.
Bir kere dinlemeyle Rock'cı olmayız herhalde :
Çok fazla var sevdiğim, ilk aklıma gelip de ilk dinlenilince çok sevilebileceğini düşündüklerimi yazayım..:                                                                    
                                        XYZJust a Friend
                                        SteelheartShe's Gone
                                        Alice CooperMight As Well Be On Mars                                                            

GotthardFalling
                                        Black SabbathI Won't Cry for You
White Lion - Fight to Survie

SavatageEdge of Thorns                                                            
                                        HelloweenIn The Middle Of A Heartbeat
                                        Sebastian BachFalling Into You
                                                                                                            Mötley CrüeIf I Die Tomorrow
                                        WarrantI Saw Red
                                        HelloweenIf I Could Fly
Scorpions - Wind of Change
Whitesnake - Is This Love

Son Düzenleme: CU_GS7 ~ 16 Ekim 2009 23:41
CU_GS7
16-10-2009, 23:46   |  #39  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj
Alıntı: CapanQGLU  
Yahu gidip ilk gördüğün şey ile şimdiye kadar gelmiş geçmiş olanları genellersen yanlış yaparsın tabi ki..
Pop'ta da olduğu gibi Metal'de de bu türü çok başarısız icra eden gruplar vardır.. Gidip de onu bulup bu bana göre değil demek zaten baştan yanlış bakış açısı pff..
Tamam herkes mutlu olduğunu dinlemeye, yapmaya devam etsin zaman harcayamıycam daha fazla malesef..
Yazdıklarımı anlayabilen birkaç kişinin olması bile benim için yeterince sevindirici..

CapanQGLU
17-10-2009, 11:37   |  #40  
CapanQGLU avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,511 mesaj

Hemen isyan etme abicim.
Tamam ben senin yazdıklarını görmedim şimdi tüm yazdıklarını dinliyorum.
Dinledikten sonra yorum yazıcam.

Bir kaç tanesi hoşuma gitti, foruma takılırken açarım kafa dağıtmak için, sağol.

Rap benim için birşey ifade etmiyor dediysem, Elnino dinlemem demedim.
http://www.youtube.com/watch?v=Z-zsP7RnfGE :P

Son Düzenleme: CapanQGLU ~ 17 Ekim 2009 12:43
CarL CoX
18-10-2009, 16:16   |  #41  
CarL CoX avatarı
Yıllanmış Üye
614 mesaj

Hocam Trance Müzik Neden Yok Vallahi Küstüm :()

CapanQGLU
18-10-2009, 16:23   |  #42  
CapanQGLU avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,511 mesaj

O nasıl bir Tarz, hiç duymadım.
Dur Anketi Güncelliyorum.

Raxx36
18-10-2009, 18:05   |  #43  
Yıllanmış Üye
1,706 mesaj

Rock dinleyenler ne anlıyorsunuzdan kasıt nedir?? hangi rock parçalarından bahsediyorsun?? önüne gelen iki distortion u basıp anıran ya da buna benzer müzikalitesi olmayan şeylere direkt rock der oldu.Madem bu soruyu merak ediyorsunuz oturup google ı kullan az biraz geçmişi öğren ki böyleydi neden böyle oldu vs. gibi sorularla gelmek daha dolu olur. Basmakalıp sorularla değil!

bak bakalım Toto-Hold the Line ya da en bariz olanı Pink Floyd - The Wall , Money vs.  o zamanlardaki müziklerin duygusu şimdiki 'Rock' adı altında olan parçaların 1 notasında varmı? .Bende 6 senedir müzikle uğraşıyorum ve  Yaptıgım müziğin kökenini içeren birçok kitap ve kaynakları araştırdım ki nereden geliyor neden böyle bir müzik oluşmuş diye .O yüzden bu konuda az biraz tepki verebiliyorum genelleme yapılmaması gerektiğini göstermek için.

bu arada bende metal ve türevlerinden hoşlanmam kulagıma gürültü olarak geldiğini açık olarak belirteyim ama saygım var arabesk , rap dinleyenlere, icra edenlere saygım oldugu gibi(Herkesin zevki farklıdır kısacası)
________________________________________________________________________________

Gelelim konu başlığına elektrogitar enstrümanına başladım başlayalı Blues- Classic Rock dinlerim, çalarım ve söylerim .Arada bir nefret- ceza (Aslında  nefret grubundaydı)-sago dinlerim :=)

Sefa Adak
21-10-2009, 14:57   |  #44  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,824 mesaj

Rock ve Héavy Métal dinliyorum ve bundan çok büyük haz alıyorum.Çok hoşuma giden bi parçaları dinlediğimde falan bende sanki adrenalin patlaması oluyo xD
Ben kendim için konusuym ki dinleyince çok mutlu oluyorum.Rock zamanla insanın herseye bakış açısını değiştiren ve ruhu tazeleyen bişey.Sadece müzik türü değil yani.Tamamıyla kocaman bir Felsefe.Mesela benim hayatımın heryerinde Rock'n etkisi var.Giyim olsun, tarz olsun, düşünce olsun, çılqınlık olsun alayına qidiyorum waLLa xD Ve bundan cok mtLuym.Bence Rock'taki zevk hiçbi müzik türünde bu kadar yok bundan eminim.Bu başka müziği asla dinlemeyeceqim anlamına qelmiyo sadece tutku meselesi.
Diğer, ritmi koyup üstüne şöyle böyle sözleri üstüne okunan şeye Felsefe diyenlere ben zaten gülüp geçiyorum.Bana çoluk çocuqun dinleyeceqi şey qibi qeliyo.Rock'ı 10 parçaya ayırsan 1 tanesi fazlasıyla yeter o kadar diyim.Neyse yine aşmışım ben Kendnze ii ßakıNn..

CapanQGLU
21-10-2009, 15:55   |  #45  
CapanQGLU avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,511 mesaj

@ Pepe3, Şiddetle tavsiye ?
Bozuk musun ? Ben ne tarz sevdiğimi yazdım.

Kapalı Hesap (101323)
21-10-2009, 16:51   |  #46  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

akonun tüm şarkıları , arash pure love,  Good Charlotte The World is Black  , seryoga king ring , get low,
t.ı 24's , sean paulun tüm şarkıları, nfs most wanted ı am rock, chingy nin sarkıları ,
self control, çetin çetinkaya zuspat,  nato chorjavon

KyLééé
22-10-2009, 16:08   |  #47  
Taze Üye
6 mesaj

Rock 4eweR

Sefa Adak
23-10-2009, 09:53   |  #48  
Yıllanmış Üye
1,824 mesaj
Alıntı: KyLééé  
Rock 4eweR
BeğendimRocK tek basına aLayna qiDér wLLa xDAlkış

CapanQGLU
23-10-2009, 17:49   |  #49  
CapanQGLU avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,511 mesaj

Sadece Sagopa Kajmer'ciler baksın :P
http://www.timsah.com/Sagopa-Kajmer-Darbuka-Show/edT0rmDLR1G
Bu sapların ilk söylediği şarkının ismini verebilir misiniz?
Güzele benziyor.

Sefa Adak
23-10-2009, 22:01   |  #50  
Yıllanmış Üye
1,824 mesaj

Héhhéé...CapanQGLU Sonunda öLdm yha féna kopuoLrr xD