Do you see the prisoners in my eyes?Güzel şarkı sözleride çok güzel.Ayrıca senden öğrendigim xyz grubunun just a friend şarkısıda öyle sözleri çok güzel.Tabi yabancı şarkıların sözlerini anlamayanların sadece "bağırıp çağırıyor" diye yargılamaları kolaya gelen bir durum.Benim ingilizcemde öyle üst düzey değil ama anlayamadıgım yerlerde illaki açıp bakarım sözlerine internetten.Hiçbir Türk sanatçı şarkıcı yada kargadan (hangisini diyorsanız) duyamayacağınız sözleri duyabilirsiniz bu gruplarda.Çok güzel dedin hocam.. "Ballad" denen olayı hiç bilmeden ölecekler var, hadi diyelim ki geçtim - ki mümkünatı yok - diğer brutal'leri, bağırmak bu, çıldırmak bu dediklerini.. =)Will I be alone this morning
Will I need my friends
Something just to ease away the pain
And now I never see the loneliness
Behind my face
I am just a prisoner to my faithIf I could only stand and stare in the mirror would I see
One fallen hero with a face like me
And if I scream, could anybody hear me
If I smash the silence, you'll see what fame has done to meKiss away the pain and leave me lonely
I'll never know if love's a lie
Ooh - being crazy in paradise is easy
Can you see the prisoners in my eyes
Where is the love to shelter me
Give me love, love set me free
Where is the love, to shelter me
Only love, love set me free
Set me free(Ben en çok koyulaştırdığım yerde kopuyorum, The Idol'da..)
Bu arada W.A.S.P. yeni albümünün turnesi kapsamında İstanbul'a konsere geliyor 19 Kasım'da..:
Tabi ben Unirock Extreme mega biletimle orda olacağım.. Süper bir gece daha olacak ve yine hacı olacak asıl müzik dinleyenler.. =)
Hangi Tarz Müzik Dinliyorsunuz? (Vol.2)
Dinlemeyi hak eden o kadar çok şarkı var ki şu sınırlı süreli hayatı da düşünürsek; ben derim bu zamanımı - hatta sadece yollarda geçen zamanı düşünsen, tak iPod'u kulağa hocam=) - bu zamanı serdar ortaç dinlemek yerine asıl dinlenmeyi hak edenleri dinleyerek geçirmek lazım derim ben..Tamamen aynı fikirdeyim.
W.A.S.P grubunu da senden öğrenmiştim önceden. Hatta dakikalar öncesine kadar W.A.S.P. grubunun 2007 albümünü dinliyordum. (Kim bilir kaç defa dinledim.=)) Bende 2004 albümü de vardı ama bu The Idol şarkısı hangi albümde bilmiyorum. Hemen onu da bulmam lazım.=) The Idol için yorum yapacak olursam tek kelimeyle etkileyici. Şarkının sözleri konusunda da ParanoiD arkadaşımıza katılmamak elde değil.
[url=../kisisel/87992/]net24[/url] olur o da olur :D
Tamamen aynı fikirdeyim.The Crimson Idol albümünde ve tabi diğer toplama-best of albümlerinde..
W.A.S.P grubunu da senden öğrenmiştim önceden. Hatta dakikalar öncesine kadar W.A.S.P. grubunun 2007 albümünü dinliyordum. (Kim bilir kaç defa dinledim.=)) Bende 2004 albümü de vardı ama bu The Idol şarkısı hangi albümde bilmiyorum. Hemen onu da bulmam lazım.=) The Idol için yorum yapacak olursam tek kelimeyle etkileyici. Şarkının sözleri konusunda da ParanoiD arkadaşımıza katılmamak elde değil.
Ayrıca, www.bunalti.com
Çaktırma.. =P
The Crimson Idol albümünde ve tabi diğer toplama-best of albümlerinde..Her defasında senden yeni bir şeyler öğreneceğim galiba...=) Verdiğin adres daha çok metal müzik üzerine albümleri barındıran büyük bir müzik arşivi galiba. Ne duydum ne gördüm bu adresi. Zaman geçtikçe daha iyi anlarım. Ama çok iyi oldu, sağolasın. W.A.S.P. diye arattım, 2009 Babylon albümünü gördüm. Bu albüm hangi ara çıktı? Hiç haberim yok... Hemen indiriyorum...=)
Ayrıca, www.bunalti.com
Çaktırma.. =
haklısın zevkler ve renkler tatışılmaz ama ben sadece soruyorum neresi güzel diye ----
CU_GS7 arkadaşım onu tiesto söylemiyor faithless söylüyor şarkının adı o değil faithless - insomnia bu ok
birde benim dinledim şarkılar tiesto , tatu gibi yani bir anlam derinliği olanşarkılar öyle çıldırmak bana uymaz insana müzik huzur vermeli böyle delirmemeli sert tepki yani______--------------------
Ahmet değil, Mehmet diyorsun yani..
Heavy Metal kadar insanaenerjiveren müzik türü yoktur; bu türün ballad'ları kadar insanıniçineişleyen, tüylerini diken diken eden, her konuda anlam derinliğiiçerensözleri olan şarkılar yapılmamıştır..
Huzur vereni de var bu türün altında; progressive rock&metal, hüzünlendireni de var; Doom Metal..
İşte bu türde benim bulduklarım..
Ahmet değil, Mehmet diyorsun yani..Üzgünüm bunlar bana göre değil.
Heavy Metal kadar insanaenerjiveren müzik türü yoktur; bu türün ballad'ları kadar insanıniçineişleyen, tüylerini diken diken eden, her konuda anlam derinliğiiçerensözleri olan şarkılar yapılmamıştır..
Huzur vereni de var bu türün altında; progressive rock&metal, hüzünlendireni de var; Doom Metal..
İşte bu türde benim bulduklarım..
http://www.youtube.com/watch?v=T3xz3k0yUk4&feature=related
CU_GS7, bende dinlemek istiyorum. Hayatımda bir ilk olacak ama tatmakta fayda vardır.Çok fazla var sevdiğim, ilk aklıma gelip de ilk dinlenilince çok sevilebileceğini düşündüklerimi yazayım..:
Tavsiyen var mı? Senin en sevdiğin parçalardan olsun.
Bir kere dinlemeyle Rock'cı olmayız herhalde :
XYZ – Just a Friend
Steelheart – She's Gone
Alice Cooper – Might As Well Be On MarsGotthard – Falling
Black Sabbath – I Won't Cry for You
White Lion - Fight to SurvieSavatage – Edge of Thorns
Helloween – In The Middle Of A Heartbeat
Sebastian Bach – Falling Into You
Mötley Crüe – If I Die Tomorrow
Warrant – I Saw Red
Helloween – If I Could Fly
Scorpions - Wind of Change
Whitesnake - Is This LoveSon Düzenleme: CU_GS7 ~ 16 Ekim 2009 23:41
Yahu gidip ilk gördüğün şey ile şimdiye kadar gelmiş geçmiş olanları genellersen yanlış yaparsın tabi ki..
Pop'ta da olduğu gibi Metal'de de bu türü çok başarısız icra eden gruplar vardır.. Gidip de onu bulup bu bana göre değil demek zaten baştan yanlış bakış açısı pff..
Tamam herkes mutlu olduğunu dinlemeye, yapmaya devam etsin zaman harcayamıycam daha fazla malesef..
Yazdıklarımı anlayabilen birkaç kişinin olması bile benim için yeterince sevindirici..
Hemen isyan etme abicim.
Tamam ben senin yazdıklarını görmedim şimdi tüm yazdıklarını dinliyorum.
Dinledikten sonra yorum yazıcam.
Bir kaç tanesi hoşuma gitti, foruma takılırken açarım kafa dağıtmak için, sağol.
Rap benim için birşey ifade etmiyor dediysem, Elnino dinlemem demedim.
http://www.youtube.com/watch?v=Z-zsP7RnfGE :P
Rock dinleyenler ne anlıyorsunuzdan kasıt nedir?? hangi rock parçalarından bahsediyorsun?? önüne gelen iki distortion u basıp anıran ya da buna benzer müzikalitesi olmayan şeylere direkt rock der oldu.Madem bu soruyu merak ediyorsunuz oturup google ı kullan az biraz geçmişi öğren ki böyleydi neden böyle oldu vs. gibi sorularla gelmek daha dolu olur. Basmakalıp sorularla değil!
bak bakalım Toto-Hold the Line ya da en bariz olanı Pink Floyd - The Wall , Money vs. o zamanlardaki müziklerin duygusu şimdiki 'Rock' adı altında olan parçaların 1 notasında varmı? .Bende 6 senedir müzikle uğraşıyorum ve Yaptıgım müziğin kökenini içeren birçok kitap ve kaynakları araştırdım ki nereden geliyor neden böyle bir müzik oluşmuş diye .O yüzden bu konuda az biraz tepki verebiliyorum genelleme yapılmaması gerektiğini göstermek için.
bu arada bende metal ve türevlerinden hoşlanmam kulagıma gürültü olarak geldiğini açık olarak belirteyim ama saygım var arabesk , rap dinleyenlere, icra edenlere saygım oldugu gibi(Herkesin zevki farklıdır kısacası)
________________________________________________________________________________
Gelelim konu başlığına elektrogitar enstrümanına başladım başlayalı Blues- Classic Rock dinlerim, çalarım ve söylerim .Arada bir nefret- ceza (Aslında nefret grubundaydı)-sago dinlerim :=)
Rock ve Héavy Métal dinliyorum ve bundan çok büyük haz alıyorum.Çok hoşuma giden bi parçaları dinlediğimde falan bende sanki adrenalin patlaması oluyo xD
Ben kendim için konusuym ki dinleyince çok mutlu oluyorum.Rock zamanla insanın herseye bakış açısını değiştiren ve ruhu tazeleyen bişey.Sadece müzik türü değil yani.Tamamıyla kocaman bir Felsefe.Mesela benim hayatımın heryerinde Rock'n etkisi var.Giyim olsun, tarz olsun, düşünce olsun, çılqınlık olsun alayına qidiyorum waLLa xD Ve bundan cok mtLuym.Bence Rock'taki zevk hiçbi müzik türünde bu kadar yok bundan eminim.Bu başka müziği asla dinlemeyeceqim anlamına qelmiyo sadece tutku meselesi.
Diğer, ritmi koyup üstüne şöyle böyle sözleri üstüne okunan şeye Felsefe diyenlere ben zaten gülüp geçiyorum.Bana çoluk çocuqun dinleyeceqi şey qibi qeliyo.Rock'ı 10 parçaya ayırsan 1 tanesi fazlasıyla yeter o kadar diyim.Neyse yine aşmışım ben Kendnze ii ßakıNn..
akonun tüm şarkıları , arash pure love, Good Charlotte The World is Black , seryoga king ring , get low,
t.ı 24's , sean paulun tüm şarkıları, nfs most wanted ı am rock, chingy nin sarkıları ,
self control, çetin çetinkaya zuspat, nato chorjavon
Sadece Sagopa Kajmer'ciler baksın :P
http://www.timsah.com/Sagopa-Kajmer-Darbuka-Show/edT0rmDLR1G
Bu sapların ilk söylediği şarkının ismini verebilir misiniz?
Güzele benziyor.