Hangi Tarz Müzik Dinliyorsunuz? (Vol.2)
CapanQGLU Farkıyla...
Bende punisher123'e katılıyorum.Ve Pop haricinde her türlü dinlerim.Rap,Jazz,Rock,TSM,THM,Klasik vb.
Ama ondada seçiciyim.Örneğin:Rapde Sagopa Kajmer'den başka dinlemem.Jazz'da Radyo 3'den başka :D
Yani kısacası "cıvık" denen müziği sevmem.Çok popülerleride.Çünkü hep aynı tür müzik hep aynı tür müzik hep nakarat.
Ohooo ben yazarken iki mesaj daha gelmiş
Rap dinlerim ama öyle sagopa ceza falan değil...
Rapi zaten tabip eden biri daha iyilerini bilir...
Ha sokak rapi yani.
Zevklere saygım var oda bir zevk.
Aynı konu Temmuz ayında açılmış, Vol.2 bunu temsil ediyor, tekrarı gibi.bide vol2 koymuş
Artık Heavy Metal, Hard Rock. Artık diyorum çünkü önceden özellikle Heavy Metal'e ön yargılıydım. Sonradan anladım ki doğru grupları keşfedememişim. =) Bu konuda, forumdan CU_GS7 arkadaşımız gerçekten önemli bir etken oldu benim için. Söylemeden geçmeyeyim dedim. =) Kendisine teşekkür de ediyorum. Hala daha last.fm profiline girip farklı metal grupların isimlerine vs.. bakarım.=) Bence önyargılı olanlar da merak edip bir dinlesinler...
Tabi bu demek diğer müzik türlerini sevmiyorum demek değil. Seviyorum. Ama rap kesinlikle nefret ettiğim bir müzik türüdür.
Rock kesinlikle.
Evanescence benim bir numaram. Avatarımdan belli zaten :)
Hemen hemen bütün metal türlerini dinlerim.Rock dinleyenlerin rock dan ne anladıklarını sormuş bir arkadaş.Hemde üsteleyerek.Müzik evrenseldir, zevkler ve renkler tartışılmaz gibi klasikleşen cümleleri geçiyorum.Ama rock dinleyenlerin senin anlayamadıgın bazı şeyleri anladıgını düşünüyorum.
Banada Demet Akalın, Serdar Ortaç falan saçma geliyor ama dinleyenlere birşey demiyorum.
rocktan ne anlıyorsun diyen arkadaşımıza sesleniyorum acaba pop şarkılardaki fan fani fon fon gibi sadece kafiyeli olsun diye yazılan içeriği boş olan şarkılardan sen ne anlıyorsun?
Bi bak şu şarkıya
Şebnem Ferah- Göz yaşlarımızın tadı aynı
rock dinleyen arkadaşlar bundan ne anlıyorsunuz merak ettim?Uzun uzun yazardım eskiden olsa ama senin anlayamayadıklarını anlıyorum..
Doğru şarkıları dinlemeden, yanlış şeyleri rock sandığını anlıyorum.. (Şebnem Ferah örneği ile bu elemanın sorumsu argümanına çıkışmaya ayrıca gülümsüyorum..)
Müzik dinlediğini sandığını anlıyorum..
Bence içinde gitar olmayan müzikler oturup müzik dinlemek için açılmayı hak etmeyen müziklerdir.. (klasik müzik ve türk-sanat ama harbi sanat hariç..)
Artık Heavy Metal, Hard Rock. Artık diyorum çünkü önceden özellikle Heavy Metal'e ön yargılıydım. Sonradan anladım ki doğru grupları keşfedememişim. =) Bu konuda, forumdan CU_GS7 arkadaşımız gerçekten önemli bir etken oldu benim için. Söylemeden geçmeyeyim dedim. =) Kendisine teşekkür de ediyorum. Hala daha last.fm profiline girip farklı metal grupların isimlerine vs.. bakarım.=) Bence önyargılı olanlar da merak edip bir dinlesinler...Hocam, gerçekten bir etkim olmuş demek ki baya mutlu oldum..
Tabi bu demek diğer müzik türlerini sevmiyorum demek değil. Seviyorum. Ama rap kesinlikle nefret ettiğim bir müzik türüdür.
Bilmemek gayet doğal, ama bilinmeyen şeyler hakkında atıp tutmak, hele önyargı ile yaklaşmak çok salakça bir durum..
Dinlemeyi hak eden o kadar çok şarkı var ki şu sınırlı süreli hayatı da düşünürsek; ben derim bu zamanımı - hatta sadece yollarda geçen zamanı düşünsen, tak iPod'u kulağa hocam=) - bu zamanı serdar ortaç dinlemek yerine asıl dinlenmeyi hak edenleri dinleyerek geçirmek lazım derim ben..
Mesela bir örnek; W.A.S.P. - The IdolBu sesi, bu soloları; bu şarkıyı dinleyip de Rock müziğe (ki Heavy Metal rullz) .ok atanlara güler geçerim ama dinlemeden, bilmeden sallayanları ise adam yerine koymam gibi gibi..W.A.S.P. - The IdolFrom the 1992 album "The Crimson Idol."
Hocam, gerçekten bir etkim olmuş demek ki baya mutlu oldum..Do you see the prisoners in my eyes?Güzel şarkı sözleride çok güzel.Ayrıca senden öğrendigim xyz grubunun just a friend şarkısıda öyle sözleri çok güzel.Tabi yabancı şarkıların sözlerini anlamayanların sadece "bağırıp çağırıyor" diye yargılamaları kolaya gelen bir durum.Benim ingilizcemde öyle üst düzey değil ama anlayamadıgım yerlerde illaki açıp bakarım sözlerine internetten.Hiçbir Türk sanatçı şarkıcı yada kargadan (hangisini diyorsanız) duyamayacağınız sözleri duyabilirsiniz bu gruplarda.
Bilmemek gayet doğal, ama bilinmeyen şeyler hakkında atıp tutmak, hele önyargı ile yaklaşmak çok salakça bir durum..
Dinlemeyi hak eden o kadar çok şarkı var ki şu sınırlı süreli hayatı da düşünürsek; ben derim bu zamanımı - hatta sadece yollarda geçen zamanı düşünsen, tak iPod'u kulağa hocam=) - bu zamanı serdar ortaç dinlemek yerine asıl dinlenmeyi hak edenleri dinleyerek geçirmek lazım derim ben..
Mesela bir örnek; W.A.S.P. - The IdolBu sesi, bu soloları; bu şarkıyı dinleyip de Rock müziğe (ki Heavy Metal rullz) .ok atanlara güler geçerim ama dinlemeden, bilmeden sallayanları ise adam yerine koymam gibi gibi..W.A.S.P. - The IdolFrom the 1992 album "The Crimson Idol."