Keşke biraz daha bekleyip daha başka modellere yönelseydin. Kardeşimde 5800 var. Dokunmatiği hiçte öyle sizin dediğiniz kadar hassas değil. Bundan önce dokunmatik olarak. p910i, HTC Touch Pro2 ve simdide HTC HD2 kullanıyorum. HD2 zaten kapasitif onunla karşılaştırmıyorum. Ama emin olun p910i'nin bile (ki kendisini 5 yıl önce almıştım) ekranı çok daha hassas. HTC resisitif ekran konusunda çok iyi. TP2'de resisitifti ve ben onu asla 5800la karşılaştıramam.
Hangi Telefonu Alsam ?
Biraz google her şeyi hallediyor. 5800da olup ta WM'de olmayan bi uygulama olcağını sanmıyorum. 1-1 aynısı tabiki olmayabilir ama mutlaka aynı işi gören vardır.
Biraz google her şeyi hallediyor. 5800da olup ta WM'de olmayan bi uygulama olcağını sanmıyorum. 1-1 aynısı tabiki olmayabilir ama mutlaka aynı işi gören vardır.Ben 5800da kullandıklarıma yakın hiçbir program bulamadım google ile.Diyorumya demek beceriksizim.Ama öyle olsan 5800a da bulamam ;)
Yok demiyorum elbette vardır ama bence nokia'daki kadar kolay ulaşılabilir değiller.Onlarca site gezip ya buluyosun ya da şansına küsüyosun.Cidden bildiğiniz güncel bir site varsa bu konu ile ilgili paylaşın.Öğrenmek isterim.
Sevindim.Hayırlı olsun, güle güle ekranını kirletin :pSaol kardeşiym ayrıca dediğin gibi bir kılıf düşünüyorum : )
Biraz hevesinizi alın, sonra bu takımdan almanızı tavsiye ederim.Herahngi bir sorun yaşarsanız da, muhtemelen forumda cevabı vardır :)
Keşke biraz daha bekleyip daha başka modellere yönelseydin. Kardeşimde 5800 var. Dokunmatiği hiçte öyle sizin dediğiniz kadar hassas değil. Bundan önce dokunmatik olarak. p910i, HTC Touch Pro2 ve simdide HTC HD2 kullanıyorum. HD2 zaten kapasitif onunla karşılaştırmıyorum. Ama emin olun p910i'nin bile (ki kendisini 5 yıl önce almıştım) ekranı çok daha hassas. HTC resisitif ekran konusunda çok iyi. TP2'de resisitifti ve ben onu asla 5800la karşılaştıramam.Dostum dokunmatiği gayet hassas daha hiç kalem falan kullanmadan bi sürü mesaj yolladım galeride gezindim. Ayrıca symbian işlemci olması çok işime yaradı banka kartımın şifre üretme programları gibi programlar windows mobile hiç bi telde çalışmıyo :S o yüzden symbian bir çok yöndende ihtiyacımı görecek Cihazı kollamak gibi bi amacım yok ama senin parmaklar biraz büyükse sorun yaşayabilirsin hassaslık konusunda : )Ve emin olun öyle değil ;)
Hangi renk almıştınız ?Yok dostum rengini söylememiştim Vatan Computer'dan siyahıda vardı kırmızısıda aslında renk seçimi o kadar önemli değil dostum çünkü kırmızısındaki tek fark telefonun yanında kırmızı bir şerit uzandığını düşün yani açıkcası bana göre siyah olmuş kırmızı olmuş pek farkı yok ama ben siyahını aldım :)
Önceden belirttiniz mi bilmiyorum aceleyle yazıyorumda :)
su an ki wersion bende 4.0 yani normalde bulamıyor telefonun kodunu degistirince buluyor :) eger müzik listesinde iphone gibi parmagınızla kaydırabiliyorsanız mesela asagı cekince tek hamlede o birsuru sarkı asagı dogru kayıyorsa 4.0 dır..eger surekli kenardan indirmek zorunda kalıyorsanız 3. bilmem kactır :)
su an ki wersion bende 4.0 yani normalde bulamıyor telefonun kodunu degistirince buluyor :) eger müzik listesinde iphone gibi parmagınızla kaydırabiliyorsanız mesela asagı cekince tek hamlede o birsuru sarkı asagı dogru kayıyorsa 4.0 dır..eger surekli kenardan indirmek zorunda kalıyorsanız 3. bilmem kactır :)Telefon kodu değiştirme konusunda demek istediğini tam anlayamadım ama yarın ilk bunu denicem durumu burada da paylaşırım (tel şarjda) o yüzden...
su an ki wersion bende 4.0 yani normalde bulamıyor telefonun kodunu degistirince buluyor :) eger müzik listesinde iphone gibi parmagınızla kaydırabiliyorsanız mesela asagı cekince tek hamlede o birsuru sarkı asagı dogru kayıyorsa 4.0 dır..eger surekli kenardan indirmek zorunda kalıyorsanız 3. bilmem kactır :)
kinetik scrolling (knetik kaydırma) demek istediniz galba..
Dostum dokunmatiği gayet hassas daha hiç kalem falan kullanmadan bi sürü mesaj yolladım galeride gezindim. Ayrıca symbian işlemci olması çok işime yaradı banka kartımın şifre üretme programları gibi programlar windows mobile hiç bi telde çalışmıyo :S o yüzden symbian bir çok yöndende ihtiyacımı görecek Cihazı kollamak gibi bi amacım yok ama senin parmaklar biraz büyükse sorun yaşayabilirsin hassaslık konusunda : )Yani parmaklarımın pek küçük olduğu söylenemez tabi. =)) Ama dokunmatik ekran konusunda 5800 hassas diyosan HTC Hero ve özellikle HTC HD2'yi incelemeni öneririm. Teknosalara geldi HD2 orda kullanabilirsin. Gerçi aralarında 1000 TL fiyat farkı var ama yinede hassaslık konusunda bi fikir sahibi olursun.
su an ki wersion bende 4.0 yani normalde bulamıyor telefonun kodunu degistirince buluyor :) eger müzik listesinde iphone gibi parmagınızla kaydırabiliyorsanız mesela asagı cekince tek hamlede o birsuru sarkı asagı dogru kayıyorsa 4.0 dır..eger surekli kenardan indirmek zorunda kalıyorsanız 3. bilmem kactır :)Symbian dilinde *#0000# oluyor o :)
Yani parmaklarımın pek küçük olduğu söylenemez tabi. =)) Ama dokunmatik ekran konusunda 5800 hassas diyosan HTC Hero ve özellikle HTC HD2'yi incelemeni öneririm. Teknosalara geldi HD2 orda kullanabilirsin. Gerçi aralarında 1000 TL fiyat farkı var ama yinede hassaslık konusunda bi fikir sahibi olursun.Arkadaşım sende takdir edersin ki 500 TL bir telefonla 1.400 TL fiyatında bir telefonu kıyaslamak çok acımasızca olur ? Ama yinede ben çok mesaj yazan biri olarak rahat mesaj yazdığıma göre bana gerektiği kadar hassastır 5800'in dokunmatikliği ... Ayrıca alınan arkadaş olmasın ama bir telefona (PDA) 1000-1500 TL para vermeyi pek akıllıca bir iş olarak görmüyorum...Son Düzenleme: scknsckn ~ 06 Nisan 2010 00:37
5800 daki qwerty ve hassaslık cok güzel yazmanı saglar..bu arada arkadaslar dediginiz gibi Symbian dilinde *#0000# digr ismi de kinetik scrolling (knetik kaydırma) :D:D:D benimki daha ilkel azcıkta kroya kacan bir tarif olduda arkadas rahat anlasın diye :D
5800 daki qwerty ve hassaslık cok güzel yazmanı saglar..bu arada arkadaslar dediginiz gibi Symbian dilinde *#0000# digr ismi de kinetik scrolling (knetik kaydırma) :D:D:D benimki daha ilkel azcıkta kroya kacan bir tarif olduda arkadas rahat anlasın diye :Yok canım estafurullah sende...
*#0000# Telefonun ana bilgilerinin görünmesini sağlıyor sadece.
Dostum yazmıştım ama nedense yazı çıkmamış tekrar yazıyorum *#0000# yaptım versiyon için şöyle yazıyor V40.0.005 ...
*#0000# yaz telefonun normal numara yazdıgın ksmına arkadasım orda version falan ne warsa cıkıyor oradaki wersionuda yaz buraya rahatlayalım ;))
_hEro Dostum bu güncel versiyonu mu oluyo : )