Hangi tür müzik seversiniz?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Feel Good
29-06-2009, 23:40   |  #26  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,688 mesaj
Alıntı: Selçuk İslamoğlu  
Sevmediğim müzik türleri vardır... Özellikle tiksindiğim... Ama bunların içinde onlardan yok...

Tiksindiklerini merak ettim açıkçası...

ParanoiD
30-06-2009, 00:42   |  #27  
ParanoiD avatarı
Yıllanmış Üye
1,900 mesaj
Alıntı: CU_GS7  
Hoop yavaş.. =)
Metalin bozulmasından nu metal doğmuştur.. İçinde 1 solo bile bulunmaz, bu yüzden Heavy Metal'in yanından geçemez.. Ama yine de bir şekilde Heavy Metal'in alt türü olarak kabul görse de bence gerekli olmayan bir tür.. Neden gerekli değil, bu yüzden;
"Nu metal bir alternatif metal alt türüdür. 1990'lı yılların başında Alternatif metal türünün değişime uğramasıyla ortaya çıkmıştır. İcra edenler Hardcore punk, Heavy Metal ve Thrash metal gruplarından etkilenmişdir.
Nu metali heavy metalden ayıran en büyük özellik diğer metalgrupları kadar sert ve net şarkı sözleri bulunmaması ve zenginlikkaygısı içermeyen enstruman kullanımıdır.Örnek olarak hemen hemen tüm nu-metal grupları gitar sololarındankaçınırlar. Metal müzikte vazgeçilmez olan müzikal elementlerin yeriniturntable, rap vokal ve benzeri öğelerle doldurmaya çalışırlar."
http://tr.wikipedia.org/wiki/Nu_metal
http://en.wikipedia.org/wiki/Nu_metal
Güzel açıklama olmuş.Rock'n coke hakkında yazdıklarınada katılıyorum.Zaten geçen sene festivalin iptal olması ile büyük bir traj kaybetmişti.Bu sene Linkin Park ile bunu toparlamaya çalışıyor.Grubu sevenler bana kızmasınlar ama ben bu grubun metal  ruhunu yansıttıgını hiç göremedim.Piyasa şarkılar yapıyorlar diye düşünüyorum.Belki sevmedigim bir tür oldugu için bana böyle geliyor.Ben Rock'n Coke festivalinde "the cure,korn" gibi grupların geldigi senelerdeki havayı arıyorum açıkcası.

Son Düzenleme: ParanoiD ~ 30 Haziran 2009 00:43
R02I4I5X
30-06-2009, 00:58   |  #28  
Yıllanmış Üye
350 mesaj

Kahkaha

Son Düzenleme: R02I4I5X ~ 30 Haziran 2009 01:22
Trance
30-06-2009, 09:46   |  #29  
Trance avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,058 mesaj
Sana mantıklı gelen ama bana saçma gelen çok şey olduğuna hemfikirizdir eminim..
Ben anketi bu şekilde kullandım ve bence saçma değil; saçma bulmayan çok kişi de vardır; hoş, 1 kişi bile varsa yeterlidir tabi ki..
 benim demek istediğim!!!  hangi tür müzik seversin diye evrensel soru soruyorsun? !!!!
cevap şıkları sadece senin sevdiğin ve senin bildiğin müzik türleri.Yani bu bana  mantıksız geldi,
Sonuçta ben DJ mesleği ile de uğraştım, her tür müziğe ve zevke saygım vardır.
Ama bari anket sorusunu seçeneklere göre sorsaydın, çok daha güzel olurdu.

CU_GS7
30-06-2009, 10:54   |  #30  
OP Yıllanmış Üye
6,371 mesaj
Alıntı: Trance  
 benim demek istediğim!!!  hangi tür müzik seversin diye evrensel soru soruyorsun? !!!!
cevap şıkları sadece senin sevdiğin ve senin bildiğin müzik türleri.Yani bu bana  mantıksız geldi,
Sonuçta ben DJ mesleği ile de uğraştım, her tür müziğe ve zevke saygım vardır.
Ama bari anket sorusunu seçeneklere göre sorsaydın, çok daha güzel olurdu.
Son seçeneği görmemişsin ya da pek dikkate almamışsın sanırım; oysa ki asıl amaç ve mesaj bütünlüğünü sağlayan seçenek o..
Benim her tür müziğe saygım yok malesef, dinleyene dinleme demem, karışmam orası ayrı konu tabi ki..

nonpasaran
30-06-2009, 11:09   |  #31  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj

Bu konular için artık ankete gerek yok, çünkü herkes bunları hobilerim kısmına yazabilir zaten -yaklaşık 20 senedir içlerinde olduğım için biliyorum - bu tür müzikleri dinleyenler genelde bunu büyük bir iftiharla yazarlar/söylerlerGülümseme

Anketi açan kişi ya da merak edenler kişisel sayfalara bakabilirler..Kahkaha

(Bu arada bende trash metal dinliyorum taa 85 lerden beri)

Son Düzenleme: nonpasaran ~ 30 Haziran 2009 11:11
R02I4I5X
30-06-2009, 11:26   |  #32  
Yıllanmış Üye
350 mesaj
Alıntı: nonpasaran  
- bu tür müzikleri dinleyenler genelde bunu büyük bir iftiharla yazarlar/söylerlerGülümseme

burada haklısın,gerçekten öyledirler.Onları değiştirmek neredeyse imkansızdır :) Fakat ben Trance nin dediğine katılıyorum.

Benim dinlediğim tarz da yokmuş listede,fazla yorum yapmayayım :)

Dinleyende yoktur sanırım.TEk takılırım en güzeli :)

CU_GS forumda eskilerden hatırladığım tek kişi, o yüzden tartışmak istemem onla,şimdi bana da dalacak :)

AliGren1907
30-06-2009, 11:27   |  #33  
AliGren1907 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
103 mesaj
Bence müzik türleri bu kadar..
Diğerleri çalarsa dinlenilen şeylerdir, yani oturup müzik dinliyorum diye açıp dinlenmeye değmeyecekler..
Bir fikir paylaşımı yapacaksanız sadece sizin fikrinizin peşinden gelinmeyeceğinide bilmelisiniz size göre dinlenmeyecek şeyler ancak dünya üzerinde varlığı ile büyük yer edinmiş müzik türleri var.İlk önce saygı gelir arkadaşım.Açıkcası metal müziğin hiç bir türünü sevmem ama ortalıkta da dinlemeye değmez diye bir kelimede kullanmam objektiflik bunun neresinde söylermisiniz.<
Buradaki tavrınız hiç hoş değilde bir uyarayım dedim.

Trance
30-06-2009, 11:36   |  #34  
Trance avatarı
Yıllanmış Üye
1,058 mesaj
Son seçeneği görmemişsin ya da pek dikkate almamışsın sanırım; oysa ki asıl amaç ve mesaj bütünlüğünü sağlayan seçenek o..
Benim her tür müziğe saygım yok malesef, dinleyene dinleme demem, karışmam orası ayrı konu tabi ki..
 son seçeneği gördüm baştanda görmüştüm zaten, yanlız o seçenek değil hakaret dolu  sözler, seçenek bile olamaz yani.
O seçenekte, senin dinlediğin müzik dışındakileri dinleyen kişileri çok basit bir şekilde hakaret ederek dışlamışsın. bu mu mesaj bütünlüğü :)))))
benim seçimim Hard ROCK zaten

tolter
30-06-2009, 14:34   |  #35  
Yıllanmış Üye
1,603 mesaj

anket sahibi Müzik dinlediğini sanıyor.

loganwolverine
30-06-2009, 19:44   |  #36  
Yıllanmış Üye
944 mesaj
Alıntı: Feel Good  
Bilmediğim konu mu? Grubu dinlemiyorum mu? Sen şu saçmalamanı kes ilk önce bi. Heavy Metal=Nu metal. Böyle saçma bir şey duymadım. Asıl sen bildiğin konuda yorum yap.
Detaylı bilgiyi CU_GS7 arkadaşımız vermiş zaten.
edit: Bu arada ben Linkin Park'ın yaptığı müzik Nu-Metal değil demiyorum.
amma da uzattınız konuyu
anket de nu-metal yoktu. heavy -metal dedik. aynı şey olmadığını biliyoruz ama biribirine çok yakın.
CU_GS7 ardaş da internetten almış yapıştırmış ben zaten ondan önce kaynak siteler vermiştim.

Son Düzenleme: loganwolverine ~ 30 Haziran 2009 19:55
CU_GS7
30-06-2009, 20:22   |  #37  
OP Yıllanmış Üye
6,371 mesaj

Vay herkes bana bir yerden dokundurmak istiyormuş da haberim yokmuş.. Bir anket ne sonuçlara bedelmiş, bir de anlamsız, amaçsız diyenler vardı.. =)

Herkese tek tek cevap verirdim ama şurda 2 saatim var yatana kadar onu burada boş yere geçirmek istemiyorum şu anda..

Şunu kesin biliyorum ki herkese nasip olmuyor gerçek müziği ve gerçek filmleri tadarak bilerek ölmek.. ;)

Son Düzenleme: CU_GS7 ~ 30 Haziran 2009 20:26
loganwolverine
30-06-2009, 20:25   |  #38  
Yıllanmış Üye
944 mesaj
Vay herkes bana bir yerden dokundurmak istiyormuş da haberim yokmuş.. Bir anket ne sonuçlara bedelmiş, bir de anlamsız, amaçsız diyenler vardı.. =)
herkes de kendini nimetten sanıyor. senden kime ne kardşim.