bilgasayarımda visya home basic vardı.Bi arada ultimate yükledim.Fakat belli bir süre sonra hantallaşıyor.Nedenini
Vista belli bir süre sonra hatallaşmıyor Yapılan uygulama öncelikleri hantal yapıyor.
Örneğin Her türlü uygulamayı başlangıca yerleştirirseniz işletim sistemi bunlara öncelik veriyor oysaki Bilmem ne uygulamasını 1 kere kullandınız bir daha lazım bile değil ama siz kurarken buna dikkat etmediğinizden bilgisayar bunun öncelikli hafızaya alıyor.
Vista işletim sisteminin en iyi özelliği kullanılan uygulamaya göre hız yapmasıdır.
Bir uygulamayı çok fazla kullanıyorsanız vista o uygulamanın büyük boyutlu yapılarını belli oranda hafızaya alıyor ve hazırda bekletiyor.
Şimdi bunu birde ilk kurulumda düşünün program size bişi sormuyor ve kurun gitsin :)
Tools programları tamamen bu tür yapıdadarı ve işletim sistemini hantallaştırmayı bırak tembelleştirir.
Eğer bir tools istiyorsanız bunu html ile kendiniz yapın JSP -css - html5 gibi ayrıntılardan uzak kalır ve istediğinizede ulaşrısınız.
Tools programları Sadece tarayıcıya eklenmiyor EXPLORER uygulamasınada ekleniyor ve explorer açılışları öncelik nedeniyle hantallaşıyor.
5 senedir Vİsta kullanıyorum ve tek kasılma yapan yer HDD Düzenlemesinde çünkü program tüm önceliği alıyor ve diski topluyor başkada kasıldığı yok..
Biraz düşünceli olun Açılışları hafifletmek yetmiyor kurarkende dikkatli olmak gerek...