xbox 360 mı daha iyi ps 3 mü birde tv ye xbox 360 bağlanırmı xbox 360 almayı düşünüyorumda sırf gta 4 ve pes 2011 için alıyorum
hangisi daha iyi
hangisini tavsiye edersiniz birde lcd tv ye bağlanırmı xbox 360
LCD'ye bağlanabilir ikisi de.Ayrıca LCD PC Monitörüne de bağlayabilirsiniz.
Daha önce bir konuda yazdım bunları:
-> XBOX 360 ile PS3 arasında kaplama açısından çok az bir fark var.Anlamak için iyice incelemeniz gerek ikisi hemen hemen aynı.Ama PS3'ün AA desteği XBOX'a göre çok daha az kırılmalar daha fazla pek çok oyunda.Ama çözünürlük konusunda PS3 daha performanslı çünkü BluRay oyunlarda sıkıştırma gibi bir problem olmuyor.Yani aslında iş TV'de bitiyor.Çünkü iki konsol arasında çok az bir fark var grafiksel anlamda.
-> XBOX LIVE sisteminin yanında PSN çok zayıf kalıyor ama PSN'in avantajı şu ki,multiplayer oynamak ücretsiz.Ama 360'da Multiplayer desteği için 10 dolar ödemeniz gerekiyor aylık.Ama XBOX'ın para yerine geçen puan sistemini de unutmamak gerek.
-> Şimdi bu kişiden kişiye değişir de XBOX 360'ın tasarımı bana daha güzel geldi.Ama PS3 2 saatten uzun süre oynayışta 360'a göre daha az ısınıyor,daha az ses çıkarıyor,ama daha fala elektrik tüketiyor.Gerçi %5 kadar bir fark var bildiğim kadarıyla...
-> Şimdi isteyen itiraz etsin ama Exculisive oyunlar açısından PS3 açık ara önde bana sorarsanız,Littlebig Planet,God of War serisi,Killzone 2,Heavy Rain,Uncharted serisi,Metal Gear Solid serisi vs. vs... X360'ın bunları geçecek bir Exculisive oyunu yok bana göre.
-> XBOX 360 çoğu multiplatform oyununda grafiksel hata açısından daha iyi,çünkü DirectX sayesinde XBOX 360'a oyun yapmak yapımcılar için daha kolay.Bu sebeple çoğu oyun itinayla 360'dan PS3'e port ediliyor ama farklar oluyor tabii ki.Aslında PS3'ün karışık mimarisini etkili bir şekilde kullanabilse yapımcılar,PS3'te kaliteden feragat etmek zorunda kalmazlar oyunlarda ama sonuçta karışık bir mimari,360'a göre bu eksisi var.
-> İki konsolda da kaliteli malzeme kullanılmış ama 360'da hava sirkülasyonunu sağlamak için konsolu kitap vs. kullanarak yükseltmek gerekebilir nereye koyduğunuza bağlı.
-> Son olarak,iki kumanda da gayet rahat,ama şahsi tercihim PS3 Gamepad'i.Daha rahat geldi bana.Alıştığımdan dolayı.
Yani aslında iki konsol arasında pek fazla bir fark yok.Hangisi gönlünüzden geçiyorsa onu alın.