Hangisi daha zararlı: Google mı, burger mi?

CHIP Online
14-05-2009, 15:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Google, her aramanın çevreye zarar verdiği iddialarını yanıtladı; fatura garip bir isme çıktı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Hang ... urger-mi_12732.html

Resimlerle: Google 10 yaşında!

Geçtiğimiz aylarda Harvard Üniversitesi'nde profesör olan Alex Wissner-Gross, Google'ın zararlarından bahsetmişti. Sıkı bir çevreci olduğu bilinen Wissner-Gross, yapılan her aramada Google'ın yaklaşık 7 gram karbondioksit salınımına neden olduğunu ve çevreye ciddi zarar verdiğini iddia etmişti.

Konuyla ilgili olarak Google'dan Urs Hölzle geçtiğimiz günlerde kişisel blog'unda bir yanıt yayınladı. Yanıt tam olarak bir profesöre verilecek ciddiyette çünkü Hölzle bilimsel olarak rakamlarla yanıt verdi.

Hölzle ilk olarak, Google'ın her bir aramada sadece 0,2 gram karbondioksit salınımına neden olduğunu söyledi. Ortalama bir gazetenin ise çevreye 850 Google araması kadar zarar verdiğini söyledi. Eğer sabah gazetenizi okurken yanında bir bardak portakal suyu içerseniz, bu da 1050 Google araması zararına daha denk düşüyor. Ardından arabanıza atlayıp örneğin 7,5 km uzaktaki iş yerinize giderseniz, Hölzle'a göre listeye 10 bin Google araması daha eklemeniz gerekiyor. Öğlen yemeğinde yiyeceğiniz bir burger ise çevreye 15 bin arama ile eşit derecede zarar veriyor. Dört kişilik bir ailenin evindeki aylık ortalama enerji tüketimini ise toplam 3,1 milyon Google aramasına eşit zarara sahip.

Hölzle, Google'da daha az enerji tüketmek için ciddi çalışmalar yaptıklarını ve kullanıcıların Google'da bir aram yapmak için kullandıkları süre boyunca kendi bilgisayarlarının çevreye daha fazla zarar verdiğini de sözlerine ekledi.

Tüm konu: Hangisi daha zararlı: Google mı, burger mi?

İzleyin: Google Türkiye'deydi - Türkçe dublaj (1/9)

Resimlerle: Google 10 yaşında!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Harvard profesörünün mü, yoksa Google yöneticisinin mi iddiaları daha akla yatkın?

Thrystan
14-05-2009, 16:01   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
155 mesaj

Google karın doyurmuyor. :)

O yüzden google gereksiz bir biçimde zarar veriyor.Bir Hamburger'ı 15bin aramaya tercih ederim.

Hiper£l£v£nKids
14-05-2009, 16:43   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,310 mesaj
Thrystan
Google karın doyurmuyor. :)

O yüzden google gereksiz bir biçimde zarar veriyor.Bir Hamburger'ı 15bin aramaya tercih ederim.

İyi o zaman hiç Google'ı kullanma bunlara Yahoo!, Live Search da dahil.

Thrystan
14-05-2009, 16:48   |  #4  
Yıllanmış Üye
155 mesaj
enes39
İyi o zaman hiç Google'ı kullanma bunlara Yahoo!, Live Search da dahil.
Kullandığımı söyleyen oldu mu :)

Kapalı Hesap (76993)
14-05-2009, 17:34   |  #5  
Kapalı Hesap
1,382 mesaj

Google , Alex Wissner Gross'a gereken cevabı istatiksel olarak da vermiş zaten sonuç ortada Gülümseme

Blackinred
15-05-2009, 03:34   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
356 mesaj

O zaman hamburger yerken google da arama yaparsak (ayıptır söylemesi) iyice sıçarız.

hoglu
15-05-2009, 10:33   |  #7  
Yıllanmış Üye
130 mesaj

Gerekirse hamburger yemeyiz  :p, şaka bir yana elbette google haklı.

Fattur
16-05-2009, 14:38   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Harvard profesörünün iddiaları haklı bence.Çünkü google dan söylenen sonuçlar elbetteki taraflı olacaktır...

hsngrms
05-12-2009, 17:44   |  #9  
Yıllanmış Üye
401 mesaj

7 gram karbondioksit çok abartı bu her 2 arama başına 1 molden fazla co2 demek bu da 22,4 litreden fazla bir arama için bu rakam çok abartılı, google haklı bence..

ParanoiD
05-12-2009, 19:01   |  #10  
ParanoiD avatarı
Yıllanmış Üye
1,900 mesaj

2 side faydalı bana..

hsngrms
06-12-2009, 21:48   |  #11  
Yıllanmış Üye
401 mesaj
Alıntı: ParanoiD  
2 side faydalı bana..
2si de hem dogrudan hem dolaylı olarak sana zararlı
1. cevreyi kirlettigi icin dolaylı olarak sanada zararı dokunur
2. googleda arama yaparken bilgisayarın yaydıgı radyasyon zararlı, + yediğin hamburgerin icinde saglıga zararlı maddeler var en basitinden hayvan yagı, bunlarda sana dogrudan zararları

ParanoiD
07-12-2009, 10:12   |  #12  
ParanoiD avatarı
Yıllanmış Üye
1,900 mesaj
Alıntı: hsngrms  
2si de hem dogrudan hem dolaylı olarak sana zararlı
1. cevreyi kirlettigi icin dolaylı olarak sanada zararı dokunur
2. googleda arama yaparken bilgisayarın yaydıgı radyasyon zararlı, + yediğin hamburgerin icinde saglıga zararlı maddeler var en basitinden hayvan yagı, bunlarda sana dogrudan zararları
Bana yararlı arkadaşım.Ben zevk aldıgım işime yarayan herşeyi yararlı olarak görüyorum.Bizde biliyoruz bu fiziksel sonuçları.Yıllardır hamburger yerim dahada bi zararını görmedim yemege devam ediyorum.Ayrıca google da arama yaparken bilgisayar radyasyon zımbırtısıda saçmalık bana göre.Sanki sadece google da arama yaparken oturuyoruz pc başına.Benim google aramalarım 5 dakika sürmüyor.Çok saçma 2 tane araştırma bana göre.

hsngrms
07-12-2009, 21:12   |  #13  
Yıllanmış Üye
401 mesaj
Alıntı: ParanoiD  
Bana yararlı arkadaşım.Ben zevk aldıgım işime yarayan herşeyi yararlı olarak görüyorum.Bizde biliyoruz bu fiziksel sonuçları.Yıllardır hamburger yerim dahada bi zararını görmedim yemege devam ediyorum.Ayrıca google da arama yaparken bilgisayar radyasyon zımbırtısıda saçmalık bana göre.Sanki sadece google da arama yaparken oturuyoruz pc başına.Benim google aramalarım 5 dakika sürmüyor.Çok saçma 2 tane araştırma bana göre.
ben sadece google'da radyasyon yayıyor diye bi iddaa da bulunmadım. ayrıca sen şimdilik bir zararını görmemiş olabilirsin ama ilerde bu sözlerim aklında canlanırsa o zaman çok geç olabilir.. neyse olayı tartışma boyutuna varmadan kapatsak daha iyi. esen kal.

brnonat
14-06-2010, 14:44   |  #14  
Yıllanmış Üye
223 mesaj
Alıntı: hsngrms  
ben sadece google'da radyasyon yayıyor diye bi iddaa da bulunmadım. ayrıca sen şimdilik bir zararını görmemiş olabilirsin ama ilerde bu sözlerim aklında canlanırsa o zaman çok geç olabilir.. neyse olayı tartışma boyutuna varmadan kapatsak daha iyi. esen kal.
Katılıyorum...

can_yurdakul
14-06-2010, 23:12   |  #15  
Yıllanmış Üye
778 mesaj

google daha faydalı

müptezel
15-06-2010, 09:56   |  #16  
Taze Üye
2 mesaj

Google'ye Karşı Bir Garezi Mi Var ? İstediği Kadar Zarar Versin Gene Kullanılır,Sadece Boş Bir Araştırma,Laf Kalabalığı Olarak Değerlendiriyorum.