arkadaslar karar weremedim amerikadan lg star mı aldırım yoksa iphone 3gsmi?
hangisi
Öncelikle tam olarak ne istediğinize karar verin.
Alacağınz telefonu bir tarz telefonu olarak mı yoksa işimi görsün diye mi alıyorsunuz.
Çünkü karşılaştırdığınız iki telefon arasındaki en büyük fark bu.
Iphone , içinde hiç bir şey olmayacak olsa bile sadece adından dolayı dünya genelinde oldukça ciddi müşterisi olanbir telefondur.Gerek işletim sistemi gerek programlar ve fiziki özellikleri ile ayrı bir tarzı olan bir telefondur.Teknik ve programsal özelliklerini burada saymaya çok gerek yok ne olduğu belli zaten.Ancak bu telefona sahip olan kişi Iphone'a özel olan ve başka bir telefonda bulunmayan ve bu nedenle bazı sorunlar karşısında zorda kalabilecek kişidir.En başta kullanılan program ve kod yapısı diğer telefonlara göre oldukça farklı ve çıkacak olan sorunları sıradan bir telefon tamircisinde yaptıramayacağınız bir telefon.Ama buna karşı kullanım zevki ve kullanıcıya verdiği özgüveni başka hiçbir telefonda bulamazsınız.
LG Star ise sadece kendine has bir kaç özelliği bulunsa da ( ki bu her telefon için az çok aynıdır.Mesela Nokia için Ovi..) diğer telefonlarla genel anlamda aynı özelliklere sahiptir.Kullanılan işletim sistemi LG'ye özel bir işletim sistemi (Android ) olsa da temel kod yapısı kısmen (symbian hariç ) diğerlerine benzer.Bu da çıkabilecek sorunlarda çözüme Iphone'a nazaran daha avantajlı olmanızı sağlar.Ancak kullanım zevki (ki sizin belirli bir kriteriniz var mıdır bilemeyiz ) Iphone kadar değildir.Ama elinize aldığınızda herhangi bir yeri arıza yaptığında Iphone'a göre daha hızlı çözüme kavuşabilir olmanız size biraz daha güven verir.
İki telefon da sonuçta insan yapısı.Yani asla eksiklikleri olmaz diye bir şart yok.Burada eksiklikleri tamamlama konusunda LG daha kolaylık sunmakta.Bunun nedeni , gerek yazılan programların lisans ve patent durumları , telefonun kullanım rahatlığı ve piyasadaki mevcut servis durumlarıdır.LG marka telefonu servise göndermenize gerek kalmadan yeri geldiğinde kendi imkanlarınla da bir şeyler yapıp çözüme ulaşailirsiniz.Ama Iphone için bunu söylemek zor.
Bu iki telefon arasında kalındığında benim tercihim Iphone olurdu.Çünkü madem ki bir telefon alma hakkım var ( ki ben kendi adıma öyle diyorum ) en azından bira tarzı olsun.Ama Iphone'u aldığımda gerek programsal gerekse fiziki olarak çok fazla oynama yapmam.Yani fiziki olarak değişiklik , progra ekleme kaldırma gibi işlemleri..Yukarıda anlattığım nedenlerden ötürü..
Fiyat olarak iki telefon birbiri ile aynı fiyat diyebiliriz.