arkadaşlar ekran kartı alacağım ama bilgisayarım eski modellerden bu konularda da fazla bilgili değilim yanlış kart almak istemiyorum ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim
hangisini almalıyım
Anakartının modelini verki sana yardımcı olalım.
anakartın modeli abit be6 p3 işlemci
O anakart çoook eski yaa..ISA yuvası bile var.Bir de AGP yuvası var.İsterseniz AGP ekran kartı önerelim ama P3 sistemden bişey beklemeyin..
peki yeni bir anakart alsam hangisini almalıyım yeni bir işlemci, ekran kartı, hangisi daha iyi
Bütçeyi söylersen sıfırdan bir sistem toplamamız lazım.Sadece yeni bir kasa.
Anakart,İşlemci,Ram,Ekran kartı,Boş kasa ve Power Supply.
bütçe çok kısıtlı :( en ucuza en kalitelisi olsa iyi olurdu.
Sen bütçeni söylersen biz sana en iyisini toplarız zaten
bütçe sınırlarını zorlarsam 400 ila 500 ytl olabilir
bu butce ile oyun oynanacak bir sistem kurmak zor. elindeki sistem ofis/internet amacli yeterli gelmiyorsa AMD tabanli butunleşik ekran kartli bir sistem alabilirsin:
AMD-ATHLON 64 X2 5000+ BLACK ED 107.0000 USD
MSI-K9NGM3-FIH 69.0000 USD
KINGSTON-1 GB DDR2 800 28.0000 USD
SAMSUNG-250 GB SATA2 NCQ 68.5000 USD
SAMSUNG-SH-S203B 28.0000 USD
KASA ASUS-TA951 57.5000 USD
KDV DAHİL TOPLAM : 422,44 USD
boyle bir sistem ile cogu oyunu dusuk grafiklerde oynarsin. istersen islemciyi biraz dusurup RAM i 2GB yapabilirsin. yada islemciyi en ucuz cift cekirdek alip giris seviyesi bir ekran karti da alabilirsin...
teşekkür ederim hangi siteden almalıyım hangisi daha ucuzdur
teşekkür ederim tavsiye ettiğin sistem oyun oynamak için ideal demi çünkü fazla anlamyıyorum bu konulardan
oyun icin ideal degil malesef... oyunlari dusuk detaylarda oynarsin. yani kotu goruntulerde. oyun oynanacak bir kasa yaklaşık 1200YTL tutar...
dedigim gibi islemciyi x2 4000 alirsan ekran kartini 8600gt alirsin, oyunlarda biraz daha iyi olur.
peki içinde ekran kartlı bir sistem olsa olmaz mı
bunu tam anlamadim. zaten hepsinde ekran karti var. benim arka sayfada yazdigim sistemde ekran karti anakart ile butunleşik. bu butce ile oyun dusuk grafik detaylarinda oynarsin.
egemengigadedigim gibi islemciyi x2 4000 alirsan ekran kartini 8600gt alirsin, oyunlarda biraz daha iyi olur.En güzeli bence bu..
8600 gt nin hangi modeli olmalı tam olarak yazarsanız sevinirim fazla anlamıyorum kusura bakmayın
http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2113
Böyle bir 8600Gt iyi olur.
CPU= amd athlon 64x2 5000+
ANAKART= msı k9a2 cf
RAM = kingston 1 gb ddr 2 667
EKRAN KARTI = palit 8600 gt sonic +
HDD = samsung 200 gb sata ncq
KASA = asus ta9a1
uyumlu mu sizce? benim bütçem bunu ancak kaldırabilir. oyun performansı nasıl olur? toplam 560 $ yapıyo bu bütçeye daha iyi performanslı parça olursa değiştirebilirim