Sony XPeria Z1 Almayı düşünüyorum fakat ücreti henüz çok olduğu için SP ve hatta Iphone 5 düşünüyorum Hangisini önerirsiniz?
Hangisini önerirsiniz?
Xperia SP iyi bir cihaz fakat, depolama alanı olarak biraz sınırlı. Kullanıcıya 5-6 GB ayrılmış diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin :)
SP dışında Xperia İON'uda düşünebilirsin 16 GB dahili hafızası var ve 1000 TL civarında arkadaşım almıştı. Biraz daha yukarı baktığımızda Xperia Z iyi bir cihaz Z1, Z'nin eksiklerinin biraz daha giderilmiş hali olarak gelicek. Sony dışına çıkarsakta İphone 5 veya HTC One'da iyi bir terchi olacaktır.
bütçen iphone 5 e yetsede alma derim, çünkü sürekli çıkardıkları programların sürümü değişiyor. eski sürüm cep telefonlarında uygulama yükleme problemi oluyor. Bence biraz daha bekle, hem xperia Z1 ucuzlasın, hem de paran biriksin ve z1 al, harika bir telefon. 3 telefonun kıyaslamasından aradaki farkları daha iyi görebilirsin ;
İphone 5 İ Aklından Cıkar Die Düşünyorum Ben Z1 Alacagım Suan Bugun En İyi En Hızlı Telfon Z1 Dostum Z1 Tavsiye Ederim Bak Dostum İphone 5 DE 16 GB HAfıza Var Buna Sen Oyunmu Yuklecen Muzik Video Mu Yukleycen + 1080 p Video Kaydı Yapıor Sen O kadar buyuk vıdeo dosyasını nere sıdıracan Ha İphone ALCAKSAN 64 GB Tavsıye Ederim
Sony XperiA Z1 Alma Sepepleri
30 Sepep
Oldukça fazla daha yüksek çözünürlük
1920x1080 px
ile
1136x640 px
2.85x daha yüksek çözünürlük
Net bir şekilde daha fazla pil gücü
3050 mAh
ile
1440 mAh
2.12x daha fazla pil gücü
Oldukça daha yüksek piksel yoğunluğu
441 ppi
ile
326 ppi
35.28% daha yüksek piksel yoğunluğu
Dikkat çekecek şekilde daha yüksek CPU saat hızı
4 x 2.2 GHz
ile
2 x 1.3 GHz
3.38x daha yüksek CPU saat hızı
Açıkça daha fazla megapiksel (fotoğraf)
20.7 MP
ile
8 MP
2.59x daha fazla megapiksel (fotoğraf)
Daha büyük ekran boyutu
5 "
ile
4 "
25% daha büyük ekran boyutu. Ekran boyutu ne kadar büyük olursa, kullanıcının deneyimi de o kadar iyi olur.
Pek çok daha fazla RAM belleği
2 GB
ile
1 GB
1 GB daha fazla RAM belleği
Epeyce daha yüksek bellek bant genişliği
12.8 GB/s
ile
8.5 GB/s
4.30 GB/s daha yüksek bellek bant genişliği. Daha yüksek bir bellek bant genişliği belleğin daha hızlı erişilebilmesi ve bu sayede verilerin daha hızlı alınabilmesi anlamına gelir. bu da performans üzerinde olumlu etki sağlar.
Dahili stereo hoparlörü var
Evet
ile
Hayır
Stereo hoparlörleri olan cihazlar, kullanıcıyı sol ve sağ taraftan çevreleyen, daha zengin bir ses ve daha iyi bir deneyim yaratan ses verirler.
Epeyce daha geniş diyafram
2
ile
2.4
20% daha geniş diyafram. Diyafram açıklığı ne kadar geniş olursa görüntü sensörü o kadar daha fazla ışık elde eder. Fazla ışık daha hızlı bir objektif hızı kullanarak bulanıklıkların giderilmesine yardımcı olur. Diyafram boyutları f-duraklarıyla ifade edilir, ne kadar küçük olursa o kadar iyidir. Ayrıca geniş lensler nesneye odaklanmanıza ve arka planı karartmanıza imkan tanımak için sahanın dar bir derinliğini sağlar.
Hızlı 802.11ac WiFi bağlantısı mevcut
Evet
ile
Hayır
802.11ac kablosuz 2.4GHz aralığı(dual-bant WiFi) kadar 5GHz frekans aralığında da çalışır. Daha yüksek transfer oranları, artmış güvenirlik ve artmış güç tüketimi sunar. Oyun oynama ve HD video akışı için avantajlar sağlar.
Dikkat çekecek şekilde daha yüksek GeekBench sonucu
904
ile
708
196 daha yüksek GeekBench sonucu. Bu bir çapraz-platform temel ölçüsüdür ve CPU performansını ölçer.
DLNA var
Evet
ile
Hayır
Tüm DLNA onaylı ürünler birbirleriyle uyumludur. Farklı cihazlar aynı ağa bağlı, veri aralarında kolayca aktarılabilir.
Toz ve su geçirmez
Evet
ile
Hayır
Toz geçirmez / su geçirmez 1m eşit veya daha büyük derinlikte.
Kayda değer ölçüde daha küçük yarı iletken boyutu
28 nm
ile
32 nm
4 nm daha küçük yarı iletken boyutu. Daha küçük bir yarı iletken boyutu, çip oluşturmak için daha yeni bir süreç olduğunu göstermektedir.
USB yığın depolama desteği var
Evet
ile
Hayır
Dosya, müzik ve fotoğrafları transfer edebilir, ilave yazılım yüklemeye gerek yoktur.
Kısmen daha fazla uygulama mevcut
1000000
ile
900000
11.11% daha fazla uygulama mevcut
Standart USB kablo ile şarj edilebilir
Evet
ile
Hayır
Standart bir USB kablo aracılığıyla bilgisayarınızdan ya da USB güç kaynaklarıyla şarj edilebilir.
Tarayıcısının word wrap özelliği var
Evet
ile
Hayır
Web tarayıcısının yakınlaştırma yapıldığı zaman otomatik word wrap özelliği vardır, kullanıcı yana doğru kaydırma yapmaksızın uzun satırları kolayca okuyabilir.
Seri çekim modu vardır
Evet
ile
Hayır
Arka arkaya çok sayıda resim çekebilirsiniz.
Harici bellek yuvası var
Evet
ile
Hayır
Dahili depolamayı çok masrafa girmeden genişletmek ya da fotoğraflar gibi verileri bellek kartından kolayca alabilmek için cihazda standart bir harici bellek yuvası var (SD kart yuvası, microSD yuvası gibi).
Önemli derecede daha fazla megapiksel (fotoğraf, ön kamera)
2 MP
ile
1.2 MP
1.67x daha fazla megapiksel (fotoğraf, ön kamera)
NFC özelliği var
Evet
ile
Hayır
Yakın-alan-iletişimi (NFC) ödemeler gibi kablosuz alışverişlere izin verir
Elle pozlaması var
Evet
ile
Hayır
Bu pozlamayı elle ayarlamayı sağlar.
Radyosu var
Evet
ile
Hayır
Verilen kulaklıkla birlikte FM radyo gibi kullanılır
Android 4.2 Jelly Bean (API level 17)
Evet
ile
Hayır
için 4 SebepAndroid 4.2 Jelly Bean (API level 17)
Farklı cihazlar arasında favorilerin senkronizasyonunu destekler.
Evet
ile
Hayır
Işletim sistemi widget'ları destekliyor
Evet
ile
Hayır
Widget'lar kişisel ana ekranını oluştururken, daha küçük işlevselliğin dahil edilmesine izin vererek daha fazla esneklik sağlar.
Telefonunuzun ekranının ekran resmini alabilirsiniz.
Evet
ile
Hayır
Adobe Flash oynatır
Evet
ile
Hayır
Telefonun tarayıcısında Video ve Sesli Adobe Flash desteği vardır.
İphone 5 Alma Sepepleri
14 Sepep
Ölçülebilir derecede daha az gövde boyutu
55.1 cm³
ile
90.7 cm³
1.65x daha az gövde boyutu
İşletim Sistemi tedarikçisi tarafından direkt güncellemeler
Evet
ile
Hayır
İşletim Sistemi tedarikçisi tarafından direkt olarak güncellenebilir, bu nedenle üretici ya da network sağlayıcının güncellemeyi piyasaya sürmesini beklemenize gerek kalmaz.
Daha ince
7.6 mm
ile
8.5 mm
0.90 mm daha ince
Açıkça daha dar
58.6 mm
ile
73.9 mm
15.30 mm daha dar
IPS paneli var
Evet
ile
Hayır
IPS (Düzlem İçi Geçiş teknolojisi) paneli LCD için kullanılan bir teknolojidir. Zamanında normal TFT TN-matrislerin nispeten yavaş tepki süreleri,küçük görüş açıları ve düşük kaliteli renk üretimi gibi başlıca kısıtlılıklarını çözmek için icat edilmiştir.
AF izlemesi var
Evet
ile
Hayır
With AF tracking, once you choose the subject and press the shutter release part way down, as the subject moves, the autofocus will follow it. No more out of focus shots.
Oldukça fazla daha hafif
112 g
ile
169 g
57 g daha hafif
Çok daha kısa
123.8 mm
ile
144.4 mm
20.60 mm daha kısa
Net bir şekilde fazla mikrofon
3
ile
2
1 fazla mikrofon. Birden fazla mikrofon alette varsa, arka plan gürültülerinin filtreleri daha iyidir ve genel ses kayıt kalitesini artırır .
iOS 7.0
Evet
ile
Hayır
için 4 SebepiOS 7.0
Taşınabilir bir cihazın mevcut pozisyonunu izlemeye yardım eder
Evet
ile
Hayır
Ağır çekim video kaydını destekler
Evet
ile
Hayır
Adım adım (turn by turn) yol tarifi var
Evet
ile
Hayır
Cihaz yaklaşmakta olan dönüşleri bildirerek sizi hazırlar ve rotada kalmanızı sağlar.
Çocuk Kilidi var
Evet
ile
Hayır
Çocuk Kilidi, çocukların herhangi tehlikeli içeriği görüntülemelerini önlemek için tasarlanmış bir fonksiyondur.
xperia z almayın lensi ışık sızdırıyor, araştırıp bakın.
sony akıllı telefonu kesinlikle önermem. aksesuar bulmakta çok zorlanıyorum.