HANOİ KULELERİ MANTIĞı............................

glck
19-12-2009, 22:54   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
77 mesaj

MRB BİR PROJEM VAR. JAVA KODU İLE HANOİ KULELERİNİ YAPACAĞIM.İLLAKİ GÖRSELLİĞE DÖKMEM GEREKMİYOR.ÖNEMLİ OLAN KODLARINI YAZABİLMEK.İNTERNETTE HANOİ KULELERİ HAKKINDA BİRÇOK KOD N-BULDUM FAKAT BEN MANTIĞINI ANLAYIP KODA DÖKMEK İSTİYORUM.JAVA DA HANOİ KULELERİNİ YAPABİLMEM İÇİN HANGİ YAPILARI KULLANMAM GEREKİR,TAM OLARAK HANOİ KULELERİ MANTIĞI NEDİR BUNU ÖĞRENMEK İSTİYORUM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER..........

eolos
20-12-2009, 00:03   |  #2  
Yıllanmış Üye
2,036 mesaj

hanoi tower mantığı şu şekilde işler. 3 cubugun olduğunu düşün  çubukların a,b,c olarak isimlendir.  A cubuğunda büyük orta ve küçük Halkalarım olsun sırasıyla. amacım küçüğün üzerine büyük gelmeden a daki  halkaları c ye taşıyacağım. bunu yapabilmek için öncelikle  A daki en küçük halkayı c üzerine taşımalısın sonra a daki ortanca halkayı b ye en son a da büyük halka kalır. 2. aşamada c deki küçük halkayı b deki ortanca halkanın üzerine koyarsın, a daki büyük halkayıda c ye taşırsın sonra b deki küçük halkayı a üzerine atarsın b de ortanca kalır ortancıyı c ye taşırsın en sonada a daki küçük halkayı c üzerine koyarsın bu kadar. biraz karışık bir işlem ama zevkli....

nidanida
26-10-2011, 16:35   |  #3  
Taze Üye
1 mesaj

bu oyunu javaformla görsel ortama dökmem için yardımcı olabilirmisiniz??