MRB BİR PROJEM VAR. JAVA KODU İLE HANOİ KULELERİNİ YAPACAĞIM.İLLAKİ GÖRSELLİĞE DÖKMEM GEREKMİYOR.ÖNEMLİ OLAN KODLARINI YAZABİLMEK.İNTERNETTE HANOİ KULELERİ HAKKINDA BİRÇOK KOD N-BULDUM FAKAT BEN MANTIĞINI ANLAYIP KODA DÖKMEK İSTİYORUM.JAVA DA HANOİ KULELERİNİ YAPABİLMEM İÇİN HANGİ YAPILARI KULLANMAM GEREKİR,TAM OLARAK HANOİ KULELERİ MANTIĞI NEDİR BUNU ÖĞRENMEK İSTİYORUM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER..........
HANOİ KULELERİ MANTIĞı............................
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,036 mesaj
hanoi tower mantığı şu şekilde işler. 3 cubugun olduğunu düşün çubukların a,b,c olarak isimlendir. A cubuğunda büyük orta ve küçük Halkalarım olsun sırasıyla. amacım küçüğün üzerine büyük gelmeden a daki halkaları c ye taşıyacağım. bunu yapabilmek için öncelikle A daki en küçük halkayı c üzerine taşımalısın sonra a daki ortanca halkayı b ye en son a da büyük halka kalır. 2. aşamada c deki küçük halkayı b deki ortanca halkanın üzerine koyarsın, a daki büyük halkayıda c ye taşırsın sonra b deki küçük halkayı a üzerine atarsın b de ortanca kalır ortancıyı c ye taşırsın en sonada a daki küçük halkayı c üzerine koyarsın bu kadar. biraz karışık bir işlem ama zevkli....