Hard Disk Donduruyor
500 gb lık hard disk var ilk aldığımızda hiç dondurmuyodu şimdi donuyor hemde nasıl;hard diski kapamadan donma geçmiyor hiç bi işlem yapılamıyor, kapadıktan 20-25 dakika sonra bilgisayar kendine gelirse geliyor gelmezse reset atıyorum...
ben hardisk in içini açtım ondan sonra ufak ufak sesler çıkmaya başladı içinden...
İyi etmişsiniz. Kim bilir ne tozlar ( toz zerreleri) girmiştir siz farkında olmadan. Oda Hdd yi maffetmeye yeter zaten.
Harddisk'in içine toz girmez , hava bile girmez neredeyse.
Sadece yükseklik değişimlerinde , basınç farkını düzenlemek için
özel hava delikleri var , bu deliklerde özel filtreler var toz giremez ...
Harddiskler özel vakumlu ortamda üretildikleri için açılınca gözle görünmeyen microskopik toz dahi plakalara zarar vermeye yeterde artar bile.Açılması için üretim şartlarındaki ortam şart bu halde geçmiş olsun artı garanti müdahale etmez.
Neden harddiskin içini açıp baktınız anlamıyorum .
Harddisk'in içini açmak akıl karı iş değildir ,
ancak işin ehli veri kurtarma uzmanları ,
tozdan arındırılmış odalarda bu işlemi yaparlar .
Normal bir ev kullanıcısı ancak , tarihi eser konumuna gelmiş bir harddiskin ,
içini açıp bakmalıdır , bir daha harddiski kullanamayacağını bilerek .
Sizin harddiskin garantisi de gitmiştir ,
Harddisk'lerin üzerinde "Warranty void if seal broken" etiketi bulunur .
Etiketi yırtarsanız garanti gider ...
mengu88Neden harddiskin içini açıp baktınız anlamıyorum .Taşınabilirdi onu kasaya entegre ederek destop halinde kullanayaım dedim olmadı...
Harddisk'in içini açmak akıl karı iş değildir ,
ancak işin ehli veri kurtarma uzmanları ,
tozdan arındırılmış odalarda bu işlemi yaparlar .Normal bir ev kullanıcısı ancak , tarihi eser konumuna gelmiş bir harddiskin ,
içini açıp bakmalıdır , bir daha harddiski kullanamayacağını bilerek .Sizin harddiskin garantisi de gitmiştir ,
Harddisk'lerin üzerinde "Warranty void if seal broken" etiketi bulunur .
Etiketi yırtarsanız garanti gider ...
Etiken yırtmadım...
Şimdi bunun gRantisi dewammıdır?
OnnuuRTaşınabilirdi onu kasaya entegre ederek destop halinde kullanayaım dedim olmadı...Hayır etiket yırtılmasa bile firma diskin açıldığını çok bariz şekilde anlar gerek vida izlerinden gerekse içerdeki havanın çıkış yaptığından ve gerekse kapak oynamasından.Her yönden anlarlar
Etiken yırtmadım...
Şimdi bunun gRantisi dewammıdır?
OnnuuRYok siz yanlış anlamışsınız ben kapağı açtım dediğim hani normal kasalarda hard disk çıplak bi şekilde olurya bendeki öyle değildi bide estetik kapağı vardı(vidasız) onu çıkardım hard disk normal duruyordu onu sökmedim...Ama plakalar bir şekilde hava ve tozla buluşma yapmış belki estetik kapak onun hava ve tozdan korunmasını sağlıyordu.Yinede servise başvurun neyle karşı karşıya kalacağınızı kesin bir şekilde ve zaman kaybetmeden öğrenin derim.