Arkadaşlar son 1-2 gündür ilginç bir sorunla karşı karşıyayım bilgisayar bazen durduk yere donuyor harddisk ışışğı full kırmızıda sürekli işlem görüyor konumunda 30-40 sn sonra düzeliyor 5-10 dk sonra yine aynı donma mause haraket ediyor ama programlar cevap vermiyor kitliyor pc yi , HDD kablolarını değiştirdim bağlantı yerlerinde sorun yok gibi , format yeni atıldı , windows 7 64 bit kurulu , phenom x4 , 4gb ram var yani win7 yi rahat kaldrıması gerek donanımsal değil gibi problem.
Hard disk donma sorunu !
bilgisayarda vrüs yok nod 32 + kyspersky ile tarattım zaten format atalı 1 hafta oluyor sorun büyük ihtimalle driver uyuşmaması yada donanaımsal gibi çünkü bazen donuyor bazen hiç donmuyor , hdd sata 2 ,anakartım asus marka ama sitesinde sata ile ilgili driver bulamadım şu an win 7 kendi bulduğu driverler yüklü pc de.
sistem 2 haftalık daha sata 2 500 gb hdd , ilk başlarda format attıktan sorun yoktu son birkaç gündür yapmaya başladı bi yerde bi çakışma veya uyumsuzluk vs. var ama bir türlü bulamadım donanımsal olduğunu sanmıyorum sistemi komple test ettim herşey normal , HDD verileride normal , güç kaynağında sorun yok bilgisayarda tüm aygıtlar normal görünüyor ama sorun nerde çözemedim bilgisayaradan iyi anlayan biriyim ama ben bile çıkamadım işin içinden :)
Anakartın cipi bozuk veya bad sector oluşmuştur hdd de dicem ama sistem yeni demiştin.. donanım uyuşmazlığına pek benzemiyor.. fazla ısınma da olcağını sanmıyorum..Bu ihtimalleri göz önünde bulundurursak, büyük ihtimal hdd sata kablosundan kaynaklanıyor olabilir.. farklı bir sata kablosu ile dene istersen.. veya denemeden önce çıkar yeniden tak.. bakalım yine olcakmı hemen..
yedek hdd kablosuyla denedim oda çözmedi malesef :(
pc ye son zamanlarda yükleyip de şüphe duyduğun programlar var mı.. sanal sürücü yükledin mi... ama aldığından bu yana yapıyorsa kasa montajın yanlış yapılmıştır.. yani kablolar yanlış takılmışsa, mesela ışık kabloları farklı takılmışsa donma da yapar sürekli hdd ışığı da da yanar.. ayrıca sistem özelliklerini yazsan daha iyi olur.. ben istemesem bir başkası isteyebilir.. daha iyi yardımcı olunması açısından..
nihayet sorunu çözdüm arkadaşlar bilgisayara usb den harici disk takılıydı geçen onu çıkarıp arkadaşa götürdüm tekrardan geldiğimde anakartın farklı usb girişine takmışım yeniden win 7 driver yüklemişti fakat uyuşmazlık yapmış zaten donmalarda o günden sonra başlamıştı , araştırmalarım sonunda şu anlık sorunu çözdüm gibi , win 7 64 bitlik sistemlerde USB sorunu başlığı altında çok yerde varmış bu sorun özel bir güncelleştirme yükledim microsftun sitesinden ve şu an donma yok 2-3 kere açtım kapattım pc yi yaklaşık 1,5 saatir herhangi bir donma yapmadı bakalım umarım sorun çözülmüştür.
çözüm bu kadar basit olmamalı şiiit scuf gel bakem bura
Sorun! : Hardiskin Bozuk Tamirciye Götür yada yeni al o hardsikide kullan Ama burayı iyi dinle
Donan hardiski tak Yeni aldıysan onuda tak formatını Yeni Hardiske at Eskiyide Yerel disk d olarak kullanırsan donma Yapmaz
Abi Sorun hardiskinde pc de sıkıntı yok hardiskin bozuktur o yüzden donma yapabilir
Çözüm : ya tamircide tamir etir yada yenisini al Ama tavsiyem internet cafelerden 2 . el al onlarda film ve ya oyun v.b. şeyler oluyor KÂrlı çıkarsın
Bu durumlar pek güvenli olmuyor ne yazık ki, taratın bence tekrardan
benim server makinasınada 4 hdd var 5. yi takınca donuyor donmadan sonra diğer hddleride görmüyor anakart. mesela 5. hdd i anakarttan taktım dondu , 5. usb belleği taktım dondu 5. harici harddiski takıyorum donuyor. sorun muhtemelen anakartta. zaten donduktan sonra biosa giriyorum mesela 1 tane yada 2 tane hdd yi görüyo diğerlerini görmüyo sonra söküyorum takıyorum bişeyler deniyorum zar zor 4 hdd i gösteriyorum. başka bi sorun olabilirmi ?