Hard Disk Problemi..Bilenlerden yardım lütfen..

lepises
03-02-2009, 17:16   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

Arkadaşlar geçen gün benim pc bir anda reset atmalara başladı ve sonunda aşağıdaki arızayı verdi.
ARIZA: Bios Rom checksum error
          Detecting floppy drive A: dalan filan.
Bios pilim bitik olduğu için böyle bir arıza verebileceğini düşündüm kapattım açtım makinayı ardından 160 Gb2lık HDD için Disk okunamıyor uyarısı verdi.
Her ne kadar kapatım açsamda aynı hatayı verdi.Sonrasındada ntldr gibi bir dosya eksik hatası verdi.Yani windowsta sorun var diye.Bende bağlı olan diğer Hdd ye windows kurdum.windowsu kurarken birde baktım.160 Gb'lık HDD yi tanıyor ama içini boş gösteriyor bilinmeyen tür olarak gösteriyor.Yani Ntfs veya fat değil bilinmeyen diyor.Bir anda bilgilerimin hepsi silinmişti.140 gb bilgim vardı içinde.Hdd yi başka bilgisayara taktım yine içindeki bilgileri göstermedi.Windows Hdd mi görüyor ama içini açmıyor biçimlendirin diyor.Bende biçimlendireyim o zaman kaybolan bilgileride programlarla geri getireyim dedim.Windows Cd'si ile biçimlendireyim dedim ikiye bölünütü Hdd 160 Gb bir bütün yaptım biçimlendir dedim.Biçimlendirme biterken diskinizde sorun var lütfen diskinizi göz atın gibisinde uyarı veriyor.Diski tanıyor görüyor ama biçimlendirmiyor bilgileri göstermiyor.O bios hatasından sonra böyle yaptı windowsta 160'lıkta kuruludu.diğer bağlı Hdd lere birşey olmadı ama bunda böyle sorunlar oluştu.İçinde önemli bilgilerim var mutlaka ulaşmalıyım.Ayrıca o büyüklükte Hdd yede ihtiyacım var.markası Samsung..
Sizce ne yapmalıyım Pc'ye doğru bağlı eminim Pc'den yettiğince anlarım.Hdd için bu tür durumlarda onarma programı varmı .Ne şekilde davranmalıyım..Fikirlerinizi bekliyorum.
Saygılar...

recep34
03-02-2009, 17:50   |  #2  
Yıllanmış Üye
413 mesaj

Biçimlendirmiyorsa büyük ihtimal hdd ölmüş.Geçen hafta benim 80 gb lık harddikte aynı şekilde gitti.Önce açılışta görmedi söktüm çıkardım görüyor bu sefer ama biçimlndir diyor sonra biçimlndir diyorsun ahata veriyor işlemi tamamlamıyor.

Gerçi ben çok önceleri hdd nin çıkardığı sesten kafa atmaya başladığnı biliyordum,her an bekliyordum yine o şklide 3 ay kullanabildik.

O ara bir çok veri kurtarma pprogramı denedim ama piyasada bilnene populer programların  hepsi silinen format atılan harddikten veri kurtrmak işçin yapılmış bozuk hdd de işe yaramadılar.

Ben testdisk http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk ile verileri kurtardım.programın komut satırı ile çalıştığından biraz acayip ama işe yarıyor..verileri kurtarıp harddiski çöpe attık.

lepises
03-02-2009, 18:06   |  #3  
OP Taze Üye
6 mesaj

recep kardeşim verdiğin bilgiler için saolasın bende şu verileri kurtarsam içim rahatlıcak çünkü bazı bilgiler çok önemli benim için.Ayrıca hiçbir sorunu yoktu hdd nin hiç ses falan alalıda 2-3 sene oldu.Bu samsung tan çok çektim bir daha tövbeler olsun almam samsung.
Bu Test disk Hdd 'in söylediğim halde dahi olsa bilgi kurtarıyormu .Nasıl kullanılıyor kısaca özetleyebilirmisin.
Halbuki ben Hdd sağlamdır diye ümit ediyordum.

recep34
03-02-2009, 18:28   |  #4  
Yıllanmış Üye
413 mesaj

Bende kurtardı.dediğim gibi benim hdd de kafa atma sounu vardı.o hata tamir edilemez ona rağmen kurtardım.belki senin hdd için umut vardır,okuduğum kadarı ile yok ama program işe yarıyor.sade kullanması zor biraz arayüz dos gibi....

şu linkten indirin olmazsa ekran görüntüsü ile adım adım anlatırım.

tabi piyasada bir çok program var,belki başka önerielrde gelir ama ben forumlardan bulduğum 5-6 programı denemiştim,işe yaramadılar..

Son Düzenleme: recep34 ~ 03 Şubat 2009 18:34
lepises
03-02-2009, 19:08   |  #5  
OP Taze Üye
6 mesaj

kardeşim adım adım anlatırsan çok sevinirim programı kurcaladım ama pek fazla birşey anlamadım.Eğer anşlatırsan süper olur.
Saygılar.

recep34
04-02-2009, 03:02   |  #6  
Yıllanmış Üye
413 mesaj

umalım yardımcı olur.daha da önemlisi işe yarar.Çünkü  bir sürü forumda bir sürü program adı verilmişti işe yaramadılar.Tam ümidi kesmişken googledan bunu buldum.İnşallah sizde de işe yarar...

Son Düzenleme: recep34 ~ 04 Şubat 2009 03:04
lepises
04-02-2009, 15:48   |  #7  
OP Taze Üye
6 mesaj

saol arkadaşım deneyeceğim yardımların için teşekkürler ..

temmuzaras
14-02-2009, 12:20   |  #8  
Taze Üye
3 mesaj

istersen bide file scavenger i dene 8 9 format öncesi verileri bile kurtarabiliyor.