arkadaşlar benim bilgisayarda ide samsung bir hard disk var bende ek olarak sata bir hard disk aldım. Yeni hard diski bilgisayar açıldığında görmüyor bilgisayar sata not detected diye bir uyarı veriyor fakat aynı hard diski bilgisayar aygıt yöneticisinde görüyor ve düzgün çalışıyor diyor....... lütfen yardımmm
hard disk sorunu acill!! yardım
bios güncellemesi yapmayı denee.bide anakartın nedir ? herşeyi doğru yaptınmı ? bios ayarları,montaj falan ?
anakartım asus k8s-mx bios ayarlarını doğru yaptığıma inanıyorum fakat bios güncellemesi yapmaya çalıştım yapamadım... ayrıca iki hard diskten birini çıkartıp yenisini taktım format atmak için yine olmadı fard diski görmediği için bilgisayar açılmadı...
ii de senin anakart sata1 destekli. senin aldığın harddisk sata2 ise onun jumper ayarlarından sata1 moduna çekmelisin.kolay gelsin ;)
aldığım hard disk zaten sata 1 ...
madem aygıt yöneticisinde gördü ozaman bilgisayarım/ sağtuş yönetten/ disk yönetimi de orda görüyorsa biçimlendir baştan. bende aynısı oldu iki hafta önce biostan falan diilmiş
HDD lerinde Master(birincil) slov(ikincil) ayarlarını yapıp PC yi çalıştır. Master da işletim sistemi yüklenmemiş ise işletim sistemini kur. (önce F-DISK, format)
Bios tanımıyorsa Bios yazılım türüne göre -award, ami vs- nasıl tanıtacağını araştır. Seconder HDD nde işletim sistemi varsa sistem burdan açılır ve yeni HDD ni algılamayabilir.
En küçük detayı atlamadan yazarsan sorunun mutlaka çözülecektir.